Gå til innhold

Kan Forsvaret være bra for en svak person, eller ikke verdt å prøve?


Letterboxd

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Å drive standard millitære styrker på andre måter ville nok ikke fungert så godt. At det drives som en "barnehage" er mer en vanlig sleivkommentar som vi alle har spøkt med og er også bare det.

Forøvrig er jeg glad for at barnehager ikke drives som forsvaret ;)

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
#Kroenkeout skrev (18 timer siden):

Forsvaret er drevet som en stor barnehage. Kommer fra en som har hatt lederstilling fra FOH. Passifist fra nå av..

De tre setningene der gir absolutt ingen mening.

1. Registrerer at du ikke er fornøyd med måten forsvares driftes på. Det er greit det.

2. Du har jobbet ved FOH. Ok, og hva så?

3. Du er av en eller annen grunn blitt passifist fra nå av. Sluttet du i Forsvaret idag, eller det er en spesiell grunn til at du ble passifist akkurat nå?

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
L/\R~ skrev (På 16.1.2022 den 23.19):

Forsvaret kan være så mangt, alt i fra velferd og andre kontorjobber til fallskjermjeger også videre. Absolutt bare å prøve, og anbefales veldig. Hva svak fysisk og mentalt svak "akkurat nå" betyr vet jeg selvfølgelig ikke, men du må jo selvfølgelig komme igjennom "nåløyet" til Forsvaret. Tjenestegjør nå, så bare å spørre i vei. :) 

Kan du si hva det vanskeligeste med førstegangstjeneste er? Hvor ille er helvetesuke og lignende?

Lenke til kommentar
Letterboxd skrev (45 minutter siden):

Kan du si hva det vanskeligeste med førstegangstjeneste er? Hvor ille er helvetesuke og lignende?

Det går ikke an å gi et generelt svar på det da avdelingene er såpass forskjellige. I eksempelvis en bataljon er det forskjellige kompanier/batterier/eskadroner. Hver av disse vil ofte ha forskjellige utdanningsløp og vil være ulike hva gjelder fysiske og psykiske prøvelser.

Det som går an å si generelt er at du kommer veldig langt med litt pågangsmot i de vanlige avdelingene. Jegertjeneste vil ofte kreve mer. Spesielt om du søker Artillerijeger, Kystjeger, Fallskjermjeger etc.

Lenke til kommentar
On 1/16/2022 at 7:47 PM, Letterboxd said:

Men problemet er at jeg er en ganske fysisk og mental svak person akkurat nå. Og hver gang jeg leser om Forsvaret står det hvor mye konkurranse og ferdighet de som går videre har.

Vanlig førstegangstjeneste krever ikke spesielt store fysiske ferdigheter. Det spørs litt hvor du skal, men du trenger ikke akkurat bli jegersoldat. Å være en mentalt svak person er kanskje en fordel da du bare skal gjøre som du blir fortalt. 

Lenke til kommentar
Letterboxd skrev (På 26.1.2022 den 21.33):

Håndterer stress dårlig. Litt for mye empati, like ikke kjefte eller skrike på andre. Liker rutiner og planer, blir frustrert når det blir kastet ut vinduet!

Er redd for å gå på en smell, ja. Å brytes ned psykisk er jo et mareritt.

For å si det slik, i rekrutten er formålet til befalet å bryte ned rekruttene psykisk. Man skal fjernes fra det egoet og individuelle tilretteleggelser som du har med fra "utsiden". Når man etter den perioden er langt nede, så skal du bygges opp igjen til å bli en soldat, en i rekken, med samme uniform som de andre. Og når det skjer, så blir du etter hvert sterkere psykisk enn du noen gang har vært. Både fordi du kom deg igjennom rekrutten, men også fordi man legger vekk sitt ego og sine egne tanker og usikkerhet. Du lærer håndfaste ting, og får en psykisk grunnmur som er solid. Det er faktisk veldig befriende å være en soldat, i stedet for å være et sivilt individ. Det blir som å inntre en rolle hvor du kan distansere deg fra ditt ego i det sivile. Du blir en representant.

Endret av Pliscin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...