Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Kjøpe kontinentalseng på Skeidar, Møbelringen eller Bohus (Jensen vs. Svane vs. Wonderland)


Anbefalte innlegg

Vi skal kjøpe ny kontinentalseng, og i den forbindelse har jeg gjort en aldri så liten screening av de mest aktuelle tilbudene på Skeidar, Møbelringen og Bohus i prisklassen 25-40k.

Møbelringen fører Svane og Wonderland, Bohus fører Wonderland og Jensen, og Skeidar fører Svane, Wonderland og Jensen.

Oppsummert virker det som at følgende modeller er verdt å sjekke ut (alle priser for 180x200):

  • Svane Zense på Møbelringen (før 71999, nå 39999 -44%)
  • Svane Zilva på Skeidar (før 64999, nå 32499 -50%)
  • Svane Zonic på Møbelringen (før 53999, nå 26999 -50%)
  • Wonderland SL12 på Skeidar (før 56700, nå 34999 -38%)
  • Wonderland SL10 på Skeidar (før 50914, nå 27999 -45%)
  • Jensen Carat på Skeidar (før 50460, nå 35999 -29%)
  • Jensen Carat Spesial på Skeidar (før 45285, nå 26999 -40%)

Av Svane-modellene er det Zense og Zilva som basert på produsentinformasjonen ligner mest på hverandre, med unntak av ulikt posefjærsystem i det andre laget. 

Av Wonderland-modellene virker SL10 som en populær seng, og denne finner man også på både Bohus og Møbelringen som henholdsvis Opus til 31999 og Diamante til 30999. Ifølge produsentens nettside er disse sengene eksakt like, så da blir det Skeidar grunnet pris. Så får vi se om det er merkbar forskjell opp til SL12.

Jensen har en sortering på nettsidene sine der de skiller mellom god/bedre/best, og mens Bohus sine best-modeller startet med Supreme på tilbud til 55295, har Skeidar en rimeligere modell i denne klassen, Carat, som er interessant å teste ut. Spesielt siden denne modellen også har en enda rimeligere "spesialmodell" med færre konfigurasjonsmuligheter som fremstår som et interessant alternativ.

Så oppsummert er det vel Svane Zilva til 32499, Wonderland SL10 til 27999 og Jensen Carat Spesial til 26999 som er forhåndsfavorittene før jeg har kommet meg til butikken for testing. Og da faktisk alle hos Skeidar.

Er det noen åpenbare modeller jeg har glemt, eller er det noen som har andre innspill til prosessen? 

Rangeringen av butikkene mht. pris ble jo for øvrig ganske åpenbar her: 1) Skeidar, 2) Møbelringen, 3) Bohus. Vi skal ha ganske mye annet også, blant annet fire sofagrupper... Er det som regel slik at Bohus kommer dårligere ut enn de to andre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vi er i samme situasjon som dere. Har gjort samme regnstykke som deg uten å stille det fint opp. Takk for oversikten. Vi lener veldig mot Jensen pga. deres senger sjeldent for kritikk for kvalitet. Men umiddelbart er Bohus sine to toppmodeller fra Jensen bedre enn Skeidar sin Carat som er veldig attraktiv priset. Vet ikke om Bohus gir større rabatt i en konkurranse situasjon men hadde vært interessant å forsøke. Har du hørt med Bohus om rabatt? Husk dette er senge mafiaen :)

Lenke til kommentar

Da har jeg vært en tur på Skeidar i dag, og testet som planlagt Svane Zilva, Wonderland SL10 og SL12, samt Jensen Carat.

Alle sengene virket etter mitt skjønn veldig bra, men jeg heller nok som deg mot Jensen.  Svane ble en litt annerledes følelse enn de to andre. På ingen måte dårlig, men man kjente liksom at man la seg ned på noe geleaktig, mens de to andre virket litt mer «spenstige».

Usikker på hva som fikk meg til å helle mot Jensen kontra Wonderland, men mulig at det har med at vi har en Jensen-seng i dag (som vi for så vidt er godt fornøyd med), og at denne kanskje av gammel vane ga litt mer godfølelse.

Når det gjelder forskjellen mellom Carat spesial og «vanlig» er bildet litt mer nyansert enn i innlegget mitt i første post. Kun 2k av prisforskjellen skyldes designmessige innskrenkninger, mens resten kan forklares med at spesial i priseksempelet mitt har den billigste overmadrassen mens den «vanlige» har den dyreste. Ettersom den «vanlige» gir full fleksibilitet mht. valg av stoff og ikke er delt på midten nederst kommer vi nok eventuelt til å gå for dette. Tipper også at vi går for den nest dyreste overmadrassen (av fire mulige), med lateks og temperaturregulering (sistnevnte har ikke den dyreste). Prisen blir da 33999,- for 180x200 og 37999,- for 180x210.

Liker tanken din vedr. Jensen Supreme hos Bohus, men dette er jo en seng som nå koster 55k på tilbud. Har vondt for å tro at man klarer å prute ned ytterligere 20k..?

 

 

Endret av Gullars
Lenke til kommentar

Hei,

Alle de produsentene har forskjellige oppbygninger på sengene. Svane satser mere på den kjente gele (IntelliGel) som gjør sengene deres veldig faste. Dette er noe du finner på de høyere modellene. Generelt sett er alle deres senger fastere. Wonderland har mere advansert fjærsystem og mulighet for justering av fasthet i hoftesone ved justering av spilene under senga. Vet ikke om selger visste deg dette. Wonderland har også en madrassgaranti hvor du kan bytte inn madrassen innen 1 mnd mot et lite pristillegg. Dette bør butikken opplyse deg om også. Dette er hvis du har gjort et feil valg under valg av fasthet på madrassen. Generelt sett bør du gå for latex overmadrass. Valgene er Premium latex og superior latex. Disse er betydelig tyngre og ligger derfor bedre på sengen. De varer også noen år lengre og gir betraktelig bedre transport av fuktighet.

Skal vi ta Møbelringen sine modeller som utgangspunkt er Windsor kanskje den sengen med ''mest seng for pengene'' Her er den øverste madrassen den beste Wonderland har. Den heter exclusive pocket. Neste steg opp blir Diamante som har samme toppmadrass både oppe og nede. Men herfra begynner det å bli litt for mye ''smør på flesk''. Størrelse på seng er også viktig. Wonderland og Svane har ikke ''hele madrasser''. Dette må isåfall spesialbestilles. velger du feks 150x200 seng får du 2 madrasser som er 75cm bred. Dette er ikke optimalt da de fleste har en kroppsbygging hvor dette blir for smalt for å kunne utnytte madrassen. 180 vil være et bedre valg for de fleste, sålenge man har plass. Fordelen med delte madrasser er hvis du har en partner som er urolig i sengen. Da vil ikke dette merkes like godt som på hel madrass. Litt frustrasjonen med forskjellige navn under samme seng mellom butikkenr. Dette finner du derimot fort ut hvis du spør etter en katalog i butikken. Vi selger bøttevis av wonderland sin "diamante". Kanskje fordi alle ansatte i vår butikk ligger på denne modellen😊

Mitt beste råd er bare å prøve mye i butikken og få et tilbud på papir. Kast skoene og dunjakken av før du prøver slik du blir mere komfortabel. Du får alltids prutet mere hvis du refererer til samme seng hos konkurrentene. Butikkene har ganske god dekningsgrad på senger. Spør gjerne hvis det er noe.

 

Hilsen ansatt på Møbelringen

Endret av Labelle
Lenke til kommentar

Takk for tilbakemelding, @Labelle.

Diamante/SL10/Opus ble kanskje ikke ytt fullstendig rettferdighet i testen min. Slik jeg har skjønt det er disse tre modellene fra de tre ulike møbelhusene helt identiske. Han på Skeidar var imidlertid veldig tydelig på at man måtte opp i SL12 for å være på "samme nivå" som Svane Zilva og Jensen Carat. Ettersom den beste prisen på SL12 (35k) innebar en ganske grell grønnfarge, ville prisen blitt 40k for litt mer fleksibilitet, og vel da 43k for 180x210. Ettersom jeg ikke klarte å få noe mer godfølelse i denne enn Jensen Carat landet jeg da på sistnevnte for 34k/38k. SL10 med beste overmadrass ville nok kanskje ha havnet på rundt 30-32k/33-5k, så gitt at denne er sammenlignbar med Zilva og Carat (hvilket de sikkert vil si hos Bohus og Skeidar), er jo dette egentlig et vel så bra kjøp.

Lenke til kommentar

Spesiell selger han på Skeidar. Svane og Wonderland kan ikke sammenlignes, annet enn hvor forskjellige fastheten er. Kunder som kommer inn å sier ''vis meg den fasteste sengen du har'' får umiddelbart prøve svane senger først da de er veldig stive. SL10 og Diamante er like senger. Begge madrassene har 8 vendinger i fjærene. Samme er overmadrassen som er 8cm tykk latex. Veldig god seng for de fleste. Denne er på tilbud nå på møbelringen til 30 999,- (180x200) Kan sikkert få prutet den litt mere også. Seng er utrolig viktig. Bra du undersøker grundig før du bestemmer deg.

Endret av Labelle
Lenke til kommentar
Labelle skrev (4 minutter siden):

Spesiell selger han på Skeidar. Svane og Wonderland kan ikke sammenlignes, annet enn hvor forskjellige fastheten er. Kunder som kommer inn å sier ''vis meg den fasteste sengen du har'' får umiddelbart prøve svane senger først da de er veldig stive. SL10 og Diamante er like senger. Begge madrassene har 8 vendinger i fjærene. Samme er overmadrassen som er 8cm tykk latex. Veldig god seng for de fleste. Denne er på tilbud nå på møbelringen til 30 999,- (180x200) Kan sikkert få prutet den litt mere også. Seng er utrolig viktig. Bra du undersøker grundig før du bestemmer deg.

Mulig jeg skal svinge innom og teste SL10/Diamante opp mot Jensen Carat da. 

Skeidar har SL10 i 180x200 med "superior latex" overmadrass til 27.999,- (https://www.skeidar.no/alle-produkter/alle-senger-og-madrasser/kontinentalsenger/sl10-kontinentalseng/?VariationId=V_5637296138). Er dette eksakt den samme som Møbelringen har til 30.999? 3k ekstra for 180x210 hos Skeidar, men skjønner det slik at fargevalg er vesentlig dårligere utvalg for denne enn for Jensen Carat om man skal ha tilbudspris.

Lenke til kommentar

Ikke en dårlig pris det der. Tror ikke jeg har gitt mere i tilbud enn 27 999,- de gangene jeg har solgt ''diamante'' bortsett fra til noen venner. Er samme sengen ja. 210 lengder er ofte en del dyrere grunnet ''spesialmål'' så 3 000,- ekstra er bra det også hvis man trenger litt ekstra lengde. 

Endret av Labelle
Lenke til kommentar
On 1/7/2022 at 6:15 PM, Gullars said:

Da har jeg vært en tur på Skeidar i dag, og testet som planlagt Svane Zilva, Wonderland SL10 og SL12, samt Jensen Carat.

Alle sengene virket etter mitt skjønn veldig bra, men jeg heller nok som deg mot Jensen.  Svane ble en litt annerledes følelse enn de to andre. På ingen måte dårlig, men man kjente liksom at man la seg ned på noe geleaktig, mens de to andre virket litt mer «spenstige».

Usikker på hva som fikk meg til å helle mot Jensen kontra Wonderland, men mulig at det har med at vi har en Jensen-seng i dag (som vi for så vidt er godt fornøyd med), og at denne kanskje av gammel vane ga litt mer godfølelse.

Når det gjelder forskjellen mellom Carat spesial og «vanlig» er bildet litt mer nyansert enn i innlegget mitt i første post. Kun 2k av prisforskjellen skyldes designmessige innskrenkninger, mens resten kan forklares med at spesial i priseksempelet mitt har den billigste overmadrassen mens den «vanlige» har den dyreste. Ettersom den «vanlige» gir full fleksibilitet mht. valg av stoff og ikke er delt på midten nederst kommer vi nok eventuelt til å gå for dette. Tipper også at vi går for den nest dyreste overmadrassen (av fire mulige), med lateks og temperaturregulering (sistnevnte har ikke den dyreste). Prisen blir da 33999,- for 180x200 og 37999,- for 180x210.

Liker tanken din vedr. Jensen Supreme hos Bohus, men dette er jo en seng som nå koster 55k på tilbud. Har vondt for å tro at man klarer å prute ned ytterligere 20k..?

 

 

@Gullars Bare til info så snakket jeg med selger på Skeidar på Fornebu S i helgen. Han kunne ordne det med hel madrass nederst hvis jeg kjøpte spesial modellen pluss fritt valg av ben. Men den ble fortsatt dyere ettersom jeg nokk går for den bedre overmadrass. Men ble litt interessert i Wonderland pga høyden og gunstig prising. Men er veeeldig usikker på kvaliteten! Hva sier fagmannen @Labelleom kvalitet på Wonderland versus Jensen?

Lenke til kommentar
[email protected] skrev (4 timer siden):

@Gullars Bare til info så snakket jeg med selger på Skeidar på Fornebu S i helgen. Han kunne ordne det med hel madrass nederst hvis jeg kjøpte spesial modellen pluss fritt valg av ben. Men den ble fortsatt dyere ettersom jeg nokk går for den bedre overmadrass. Men ble litt interessert i Wonderland pga høyden og gunstig prising. Men er veeeldig usikker på kvaliteten! Hva sier fagmannen @Labelleom kvalitet på Wonderland versus Jensen?

Det er jo interessant. Dette med overmadrasser er tydeligvis noe å følge med på. Ifølge nettsidene til Skeidar koster Tempsmart i 180x200 ca 7k, mens Softline II koster 4k, altså en differanse på 3k.

Legger man dette til grunn skal Carat med tempsmart i 180x200 koste 30k for spesial og 32k for «vanlig». Det virker altså som om de tar seg godt betalt når man skal velge overmadrasser så snart sengen er valgt ut.

Lenke til kommentar

 

@Gullars

Ingenting å utsette på kvaliteten på wonderlandsenger. De få gangene jeg har opplevd tull fra uheldige kunder er at madrassen kunne ha fått seg en kollaps i siden. Her er wonderland veldig flinke på reklamasjoner. Gode garantier med himla lang garantitid på fjær, madrass og rammebrudd. De sender nytt hvis det skulle være noe. Selv på gamle senger. Skulle bare mangle mtp prisen 😊

Jensen har jeg desverre ingen erfaringer med. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

@Labelle: Siden du virker dyktig og har bra kjennskap til sortimentet hos Møbelringen: Er det noen spesielle sofaer du vil anbefale derfra? Jeg var innom både Skeidar, Møbelringen og Bohus på Alna i går, men synes det er ekstremt vanskelig å lande på noe siden det har så mye å si hva putene på utstillingssofaene er fylt med og hvordan tekstilen kjennes ut.

På Møbelringen testet jeg blant annet Troels Passion (50%), Hjellegjerde Nordicline (40%) og Hjellegjerde Anne (40%), ettersom disse synes å gi veldig god valuta for pengene akkurat nå. Har du eventuelt tips om noen andre vi bør teste ut som du vet at det er mulig å få en bra deal på? Min vurdering var at Anne med dun virket behagelig. Passion tror jeg ikke de hadde utstilt i dun, men den andre virket grei. Mellom Nordicline og Anne helte jeg mot Anne.

Vi skal ha fire nye sofaer (L eller U til TV-krok, 3+3 til peisestue, 3+3 til vinterhage og en sovesofa som er god å sitte i til soveromsavdelingen). Virker som om Skeidar sin Hjellegjerde Square er beste alternativ som TV-sofa og Møbelringens Embla beste alternativ som sovesofa. Veldig usikker på de to andre. Her står det nok mellom nevnte Passion, Anne og Nordicline, samt Hjellegjerde Mandal (40%) og Furninova Avignon (40%) hos Skeidar. Fant ingen åpenbare kandidater på salg hos Bohus. Ting virker generelt å være en del dyrere der.

Lenke til kommentar

Har sjølv handla ei Svane-seng på nyttårssalget og hadde ein tanke om dei ulike modellane som kanskje nokon her kan svara på.

For Svane er det sånn at jo dyrare seng jo meir volum har den. Forskjellen på dei dyraste og nest dyraste er litt større fjærdel i den eine madrassa. Teknologien ellers er lik. Så blir det mindre volum for kvart steg nedover.

Er vekta til den som bruker senga avgjerande for kva modell ein faktisk kan få nytte av? Om du er ein person på 60-80 kg, vil 10-15cm ekstra fjærer på ei allereie tjukk madrass i det heile tatt kunne merkast? Klarar eigevekta til personen å legge trykk på heile volumet? Eller er det tyngre personar som faktisk kan ha glede av det?

Endret av Zeph
Lenke til kommentar
Gullars skrev (5 timer siden):

@Labelle: Siden du virker dyktig og har bra kjennskap til sortimentet hos Møbelringen: Er det noen spesielle sofaer du vil anbefale derfra? Jeg var innom både Skeidar, Møbelringen og Bohus på Alna i går, men synes det er ekstremt vanskelig å lande på noe siden det har så mye å si hva putene på utstillingssofaene er fylt med og hvordan tekstilen kjennes ut.

På Møbelringen testet jeg blant annet Troels Passion (50%), Hjellegjerde Nordicline (40%) og Hjellegjerde Anne (40%), ettersom disse synes å gi veldig god valuta for pengene akkurat nå. Har du eventuelt tips om noen andre vi bør teste ut som du vet at det er mulig å få en bra deal på? Min vurdering var at Anne med dun virket behagelig. Passion tror jeg ikke de hadde utstilt i dun, men den andre virket grei. Mellom Nordicline og Anne helte jeg mot Anne.

Vi skal ha fire nye sofaer (L eller U til TV-krok, 3+3 til peisestue, 3+3 til vinterhage og en sovesofa som er god å sitte i til soveromsavdelingen). Virker som om Skeidar sin Hjellegjerde Square er beste alternativ som TV-sofa og Møbelringens Embla beste alternativ som sovesofa. Veldig usikker på de to andre. Her står det nok mellom nevnte Passion, Anne og Nordicline, samt Hjellegjerde Mandal (40%) og Furninova Avignon (40%) hos Skeidar. Fant ingen åpenbare kandidater på salg hos Bohus. Ting virker generelt å være en del dyrere der.

Siden du nevner sofa til Tv bruk er happy fra Troels et veldig godt alternativ. Ganske dyp og lav. Litt "nattklubbsofa" men utrolig god til avslapping og tv titting. Vi har hatt den utstilt i knæsje farger i adorestoffet. Har vært vår storselger i 2021. Finnes såklart i mange oppsett. Finnes også i en litt slankere (tynnere ramme) utgave om du feks har robotstøvsuger som du er opptatt skal komme under. 

Hjellegjerde har som du tror og sier veldig mye sofa for pengene. Syntes det er gøy å selge sofa sånn som nordicline da de har veldig god kvalitet i oppbygging og skum. Dette er puter som ikke vil falle sammen etter flere års bruk. Stoffene deres er veldig slitesterke der fossvik (ullstoff) er min favoritt. Veldig slitesterkt også. Ellers har de en del stoff som oftest er på 40%. Savannah, Panama, rome osv som et veldig gode. Noen av disse er vaskbare også. Finvask.

Sovasofa er merket Hovden de beste vi har. De er veldig dyre men "verona" serien er mere overkommelig. Utrolig god å sitte i og du trenger bare å dra i en hempe for å åpne liggedelen. Ikke noe behov for å flytte/ta bort puter for åpning her. 

 

Passion fra troels er også bra. Bruker nesten å være på halv pris til tider. 

Lenke til kommentar
Labelle skrev (På 12.1.2022 den 18.13):

Siden du nevner sofa til Tv bruk er happy fra Troels et veldig godt alternativ. Ganske dyp og lav. Litt "nattklubbsofa" men utrolig god til avslapping og tv titting. Vi har hatt den utstilt i knæsje farger i adorestoffet. Har vært vår storselger i 2021. Finnes såklart i mange oppsett. Finnes også i en litt slankere (tynnere ramme) utgave om du feks har robotstøvsuger som du er opptatt skal komme under. 

Hjellegjerde har som du tror og sier veldig mye sofa for pengene. Syntes det er gøy å selge sofa sånn som nordicline da de har veldig god kvalitet i oppbygging og skum. Dette er puter som ikke vil falle sammen etter flere års bruk. Stoffene deres er veldig slitesterke der fossvik (ullstoff) er min favoritt. Veldig slitesterkt også. Ellers har de en del stoff som oftest er på 40%. Savannah, Panama, rome osv som et veldig gode. Noen av disse er vaskbare også. Finvask.

Sovasofa er merket Hovden de beste vi har. De er veldig dyre men "verona" serien er mere overkommelig. Utrolig god å sitte i og du trenger bare å dra i en hempe for å åpne liggedelen. Ikke noe behov for å flytte/ta bort puter for åpning her. 

 

Passion fra troels er også bra. Bruker nesten å være på halv pris til tider. 

Takk for gode råd. Litt irriterende med begrensningene på tekstiler for å få tilbudspris. Vi likte godt Passion og tar nok den i vinterhagen. I stuen kunne vi fint hatt både Passion og Anne, men siden vi ønsker en dyp blå i velur ryker kampanjeprisen. 
 

Skeidar kjører jo kampanje på alle tekstiler, mens Møbelringen kun gjør det på utvalgte. Er det reelt at dette er begrensninger på innkjøpspriser fra fabrikk for Møbelringen sin del, eller kan vi klare å forhandle oss frem til like gode rabatter på andre tekstiler? Snakker en ganske stor potensiell samleordre her, fort på 150-200k.

Lenke til kommentar

Går nok bra. Er hovedsakelig markedsføringsloven som gjør at butikker setter begrensninger på hvor lenge noe kan være på "tilbud". Kan jukse det til med å justere tilbudet på spesifikke stoffer noe som lager et nytt tilbud. Neste kampanje kan det være 40% på 4 andre ulike stoffer. Selv om "sofaen" har vært på tilbud for lenge iforhold til lovverket. 

Du får nok uansett 20% vertfall på resterende stoffer. Dette kan likevel resultere i nesten samme pris da de stoffene på 40% er generelt dyrere prisklasse stoffer. 

Vi har bedre innkjøpspris på enkelte stoffer. Hvis du ser på stoffvogna kan det være merket en (s) med tusj på forskjellige stoffer. Dette er spesialpris inn som kjeden har forhandlet seg til. Skeidar kjøper sine rettigheter og det samme gjør de andre møbelforhandlerene til de samme produsentene. Dette kan f. Eks være et spesifikk understell til en stressless stol som kun møbelringen har. 

Lenke til kommentar
mobile999 skrev (20 timer siden):

Jeg slenger meg på her og spør Labelle.

Hvilke senger med bredde 140cm som standardstørrelse kan Møbelringen levere?

Hei, 

Her får du f eks veldig gode senger fra wonderland. Madrassen velger du selv alt etter hvor mye du vil bruke. Scala, harmony eller exclusive (madrass) . Samme madrassene du finner på senger sånn som diamante som har exclusive madrass. Pass på at rammen kommer i en hel del. Altså 140x200. 180x200 kommer som 200x90. Den er ikke noe særlig tykk. Men må bare nevne det i tilfellet du skulle inn i et trangt rom. 

Du kan selv velge om du vil kjøpe denne som kontinental eller rammeseng. Forskjellen blir jo at kontinentalsengen har 1 ekstra madrass.

Lenke til kommentar

Hei, 

Her blir det hel 140x200 madrass.😊

Det er fordi vi skulderbredden vår blir for bred iforhold til kun 70x200 madrass som vil ende du vil ikke få utnyttet madrassen selv om det er 2x70 (140) 

Da må du ligge helt perfekt iro for å ikke havne på "kanten" 

Endret av Labelle
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...