Gå til innhold

Må bruke debetkortet mer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Var det ikke en eller annen ny lov som nettopp åpnet for at bankene kunne selge transaksjonsdata til 3.part, så fremt kundene godtar det? Vilkåret presenteres med liten skrift i en ørten sider lang avtaletekst, og er et vinn eller forsvinn-vilkår. Altså du kan velge mellom å være kunde av banken på disse vilkårene eller la være. Pga muligheten i loven og inntektene det gir bankene i et konkurranseutsatt marked så har alle banker samme vilkår. Man kan altså i praksis velge mellom å ikke ha bank eller å godta salg av transaksjonsdata til høystbydende i et rått marked. Mange daglige ting som alt fra å motta lønn, og betale regninger og ha boliglån krever i praksis at man har bank. Vi har i praksis ikke noe valg. GDPR tilsidesettes med kundens signatur som er skrevet under de facto tvang.

Lenke til kommentar

Alt er rigget for at privatdata selges. Folk vil fremdeles ha mye gratis uten at de skjønner kostnaden ved det og de fleste forretninger har lite imot å tjene ekstra penger på å selge noe i gråsonen som ikke går direkte ut over dem selv.

Folk er generelt veldig naive rundt dette emnet og lever fremdeles litt i hundremeter-skogen. Noen få har en større innsikt i dette, mens resten ristet litt på hodet når Snowden-stormen gikk som verst, men de ristet det fort av seg etterpå og fortsatte som før.

Det at Schibsted har kjøpt forumet gjør også at alle her sannsynligvis blir solgt, gitt hva som har kommet ut offentlig rundt dette fra andre persondatakilder dem rår over som f.eks finn.no. At medievanene dine kartlegges etter alle kunstens regler tar jeg for gitt. Konsumet på papir går jevnt og trutt nedover og digitale medier øker, mens folk forventer nettstoff gratis. Har man da egentlig noe valg som mediehus om en skal selge det av kundeverdier en sitter på ?

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...