Gå til innhold

Tips til brukt forsterker


Anbefalte innlegg

Hei! 

Jeg har en far som er godt opp i årene, og ikke så teknisk anlagt. Han har hatt et par B&W 683 eller noe lignende fra rundt 2005, drevet av en NAD C372 som har gitt svært god lyd. For et år siden sa forsterkeren pang, og han har ikke gjort noe med det. 

Han er ikke så glad i å bruke penger på en helt ny, så jeg tenkte å hjelpe han med å finne en brukt forsterker som gjør det litt mer sømløst å koble til TV. Jeg har tenkt at en brukt Av forsterker av typen onkyo sr608 kan funke helt greit. Her er det ikke så farlig å få en forsterker som gir like god lyd, men en som er rimelig, drifter høytalere greit og fungerer sømløst ift. TV-titting. Fint om det er mulighet for analogt input med rød/hvit og, grunnet cd og LP spiller :)

 

Har dere noen greie forslag på modeller som koster rundt 1500 på finn som gjør susen? Hva er evt aktuelt blant nye produkt som ikke koster skjorta? Takk på forhånd! 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva trenger du av tilkoblinger, du nevner phono for cd og LP, men hvordan skal TV'en kobles til? Ofte har TV bare optisk ut, og det begrenser plutselig utvalget ganske mye.

Såfremt det er snakk om bare to høyttalere i stereo, ville jeg ikke ha sett etter noe AV produkter, da det har masse kanaler og annen elektronikk som ikke vil bli brukt. Skal du rute TV'en via forsterkeren med HDMI, så stiller det seg fort litt anderledes igjen.

Kan generelt anbefale å se etter Rotel, Denon, Marantz, Sony, Nad og Yamaha sånn til å begynne med.

Lenke til kommentar

Kan alltids gjøre ganske gode kjøp på Finn - i hvert fall hvis man følger litt med over tid. I fjor endte jeg opp med å betale 900 kr for en Denon DRA-700AE (80W@8) + en Denon CDC-500AE CD-spiller (og et par høyttalere som riktignok var elendige, men de var egentlig ikke av interesse i utgangspunktet heller - hadde et par høyttalere stående allerede som skulle brukes) når jeg var på jakt etter en stereoforsterker med RIAA til guttungen.

Hadde det ikke vært for RIAA-kravet for å få brukt platespilleren man allerede hadde, hadde det vært enda enklere å finne noe relativt greit til en lav pris, innenfor noen få mils omkrets.

Lenke til kommentar

Takk for svar folkens!

Jeg har vell tenkt at hdmi passthrough har vært mest aktuelt, men optisk ut fra TV er jo og en mulighet. Det er snakk om en 6 år gammel Samsung TV, så jeg regner med den støtter både optisk og ARC eller passthrough. Har hatt en sr608 fra onkyo hvor jeg styrte lyden med ARC fra TVen, syns dette fungerte sømløst. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...