Gå til innhold

Klarte energikravene med 10 cm tykke vegger – fikk 40 kvm ekstra boflate [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg stusset litt på at 40 kvadratmeter hørtes mye ut så jeg tok en liten kontrollregning. Huset ser ut til æ være satt sammen av veggpaneler med ca 1m bredde. Jeg kan telle 7 på kortsiden og 18 på langsiden. Jeg ser ikke baksiden (eller er det forsiden jeg ikke ser?), men jeg går ut fra at huset er rektangulært. Da har det en omkrets på 50m. Jeg antar det har 3 etasjer (selv om jeg er usikker på om toppetasjen bare er et gigantisk teknisk rom). Altså totalt 150 meter yttervegg. Hvis det stemmer at de har spart 40 kvadratmeter areal ved å bygge 150m yttervegg tynnere så må de altså ha spart 40/150 = 0,2667 meter veggtykkelse.

De mener altså å oppnå samme U-verdier med 10 cm tykk vegg som man normalt får med 37 cm veggtykkelse. Tar vi hensyn til at noe av veggflaten i kjelleren er inn mot terreng og at noe veggflate ellers er vinduer og dører er nok forskjellen ennå større. Ca 10 vs 40-50 cm veggtykkelse.

Lenke til kommentar
Knut B skrev (På 20.10.2021 den 8.56):

Hei, det står der allerede, aerogel og vakuum. Ang. det estetiske: Det er luker foran vinduene i andre. Når noen av de er åpne, ser huset mindre lageraktig ut.

Dersom du svarte meg så bommer du helt.

Det er teknologier. Ikke produkter. Produkter er noe som har et merkenavn, en leverandør og pris.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...