Jump to content

olemars

Medlemmer
 • Content Count

  180
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

332 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

1812 profile views
 1. Pris per sete på Dragon 2 er beregnet til rundt $65 mill, men det er for den første kontrakten som inkluderer utvikling av kapsel og 8 oppskytninger (1 ubemannet test, 1 test med 2 astronauter og 6 ordinære oppskytinger med 3-4). Kommer det oppfølgingskontrakter bør de kunne bli vesentlig billigere. Opprinnelig ville ikke NASA gjenbruke kapsler og raketter til sine bestilte oppskytninger men det har de gått tilbake på nå. Til sammenligning er pris per sete på den tilsvarende kontrakten til Boeing på ca $90 mil.
 2. Tilby kurs og opplæring til dine nyansatte isteden for å legge til enda flere krav i stillingsannonsene. Det er allerede krav om 10 års erfaring i rammeverk som har eksistert i 5.
 3. Det er en del filosofiforskjeller mellom amerikansk og norsk hærmateriell som gjør det lite aktuelt. De har en modell bygd mer rundt ekspedisjonskorps med et helt annet støtteapparat enn det den norske hæren kan drømme om. M1 Abrams er velutstyrt og en kan vel si ganske grundig testet, men den er dyr i drift og krever mye vedlikehold og opplæring. Motoren er i praksis en helikoptermotor og har noen rekkeviddeutfordringer. Og litt som leoparden er den klattet på siden 80-tallet. Når det er sagt er vel en god del av disse plassert i diverse fjellhaller her til lands. Den koreanske vognen og leoparden er bygd langt mer i tråd med norske behov og forhold. Spesielt viktig at den er bygd for vernepliktige og er lett å bruke (Abrams har noen utfordringer der).
 4. Det er en veldig veldig tynn linje mellom det å sette ting på spissen og ren reaksjonstrolling.
 5. Koble til hva da? Skal jeg strekke nettverkskabel gjennom hele bygget? Det er langt utenfor wifi-rekkevidde.
 6. For meg og sikkert ganske mange andre i leilighetsbygg/blokk har vi ikke engang tilgang til måleren for å koble til ekstrautstyr. Min måler er i et avlåst rom i en helt annen del av bygget sammen med 40 andre målere. Så da forsvinner mye av denne smartdingsgevinsten de mener vi skal bruke til å tjene inn ekstrakosten med effektbruk osv.
 7. Ser ut som de har oppdatert resultatene, for nå har Discord godkjentstempel og 5/5 poeng.
 8. Ja de må nødvendigvis ha installert appen og hatt den kjørende, men etter det kobles informasjonen som er samlet inn mot det som ligger i smittevernsregistret enten du vil eller ei. Det krever ingen aktiv handling utover å ha kjørt appen på et tidspunkt.
 9. De smittede registrerer ikke selv om de er syke i appen, det hentes fra det sentrale registeret over de som har testet positivt.
 10. Sist jeg sjekket ville starlink ha minimal dekning nord for 60 grader i første fase.
 11. Det er ikke bare å skru av og på en oljebrønn. Mange av dem er avhengige av konstant produksjon for å holde volumene oppe, hvis du stenger av vil det når du åpner den igjen kunne bli lavere produksjon, du får mindre ut totalt eller må til med en dyr brønnstimulering. Ser for meg at spesielt frackingbrønnene i skiferen i USA kan være spesielt utsatt for dette.
 12. Som vanlig mange måter å lese statistikk på. Som flere nevner, det burde også vært tall for influensa etter tiltakene er satt inn for at det skal være sammenlignbart. De fungerer ikke bare mot corona. De har valgt å sammenligne gjennomsnittstallene for de mest intense ukene av sesonginfluensa, mens vi ikke engang vet om vi har nådd toppen av corona-epidemien. Artikkelen hopper lett over denne delen av rapporten: "Figur 2 viser at daglig dødelighet av COVID-19 er lavere enn daglig overdødelighet i Norge og Danmark i de fire foregående influensasesongene." Plutselig er ikke Sverige nevnt
×
×
 • Create New...