Gå til innhold

Her splittes vann til hydrogen og oksygen bare ved hjelp av sollys


Anbefalte innlegg

Interessant. Husker jeg var på besøk i Narvik for mange år siden og da hadde de problemer med en av maskinene slik at de bare fikk ca 17% virkningsgrad mens det var bedre ellers. Tror de hadde en del folk fra produsenten som drev på med å diagnostisere og prøve å fikse problemet da. Sånn du forklarer det virker det ikke som har fått opp ytelsen så veldig mye.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

REC Narvik produserte vel celler og ikke paneler? 17% på cellenivå er ganske normalt til å være multikrystallinske og gir ca 16% på panel-nivå. Nå høres det kanskje ut som liten forskjell på 16 og 22%, men jeg synes det er en hel del. Mulig det virker bedre om man uttaler det som Watt per kvadrameter: ca 160 og 220. Velger man sistnevnte panel kan man altså klare seg med 8 stk i stedet for 11 med 16% virkningsgrad. Har man begrenset areal å ta av så får man 37,5% mer energi fra de med 22% sammenlignet med de med 16%.

Har man har ubegrenset gratis arealet så blir det billigere pr watt å velge de minst effektive, men har man begrenset areal eller må betale for arealet så kan det være verdt merprisen å gå for de mest effektive. Jeg er ikke helt sikker på prisene men vil anta de mest effektive panelene koster omtrent 2-3 ganger så mye pr watt enn de minst effektive.

Lenke til kommentar

Artikkelen var overraskende spekulativ. Solcelle lager strøm. Strøm brukes for å hente ut hydrogen fra vann, slik mange av oss har gjort i barndommen med et elektronikksett fra lekebutikken.

Da burde TU skrevet en artikkel om meg (og andre barn) for 30 år siden: "Splitter vann til hydrogen og oksygen, bare ved hjelp av vann", siden vi bruker vannkraft.

Eller har jeg misforstått?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...