Jump to content
Redaksjonen.

Trekker Uber for retten for rasistisk algoritme

Recommended Posts

Når et program er dårlig, så er det rasistisk... Ok.

Sannheten er bare at det fungerer ikke som ønskelig, og at de bør tilby alternativ pålogging der ansiktsgjenkjenning ikke er godt nok.

 

  • Like 2

Share this post


Link to post

Det store spørsmålet her er om Uber tilbyr alternative måter å verifisere brukere. De sier selv at man kan velge manuell verifisering, men det er mange andre årsaker til at både automatisk og manuell ansiktsgjenkjenning kan feile. Ansiktsgjenkjenning kan være et alternativ, men å ha bare én måte å autentisere på vil være en veldig dårlig administrativ beslutning fra Uber uansett om den er rasistisk eller ikke.

Edited by Benny Flaggstang
  • Like 1

Share this post


Link to post

"Dersom algoritmen ikke kjenner igjen brukeren" står det. En algoritme kjenner ikke igjen noe som helst, en algoritme er et styringsprogram for en datamaskin! I dette tilfellet beregner datamaskinen korrelasjonen (overensstemmelsen) mellom det lagrede bildet og den aktuelle selfien. Hvis ikke den beregnede korrelasjonen er stor nok, blir slutningen at selfien ikke viser samme person som den som vises på det lagrede bldet. Skjer dette for ofte, er det grunn til å sjekke de målingene som ligger til grunn for korrelasjonsberegningen.

Share this post


Link to post

Selv om selve dataprogrammet ikke er rasistisk, så kan Ubers beslutning om å bruke den være det. Men om ikke selve beslutningen var rasistisk, så kan det fortsatt være rasisme om de unnlater å høre på kritikk, og ikke kompenserer for problemene, men bare om grunnen til at de gjør det, har rasistiske motiv. Uansett om det er rasistisk eller ei, så er det nå likevel diskriminerende mot en viss gruppe personer, og det er ugreit. 
 

 

@Börje Skal du spikke flisen så nærmt i sømmene, kan det også nevnes at det er ganske mange algoritmer inkludert, ikke bare én. Selv om ikke en algoritme kjenner igjen brukeren, så kan programmet det er snakk om, gjøre det (selvfølgelig uten noen bevissthet, men på den måten du beskriver). Så egentlig er det bare feil bruk av ord i setningen (som at flisen skulle ha sømmer).

Edited by Memento scientiam
  • Like 2
  • Innsiktsfullt 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...