Jump to content

Börje

Medlemmer
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Börje

 1. "Når plasmaet er varmt nok, begynner atomene å smelte til helium", står det. Men dette er en fusjonsprosess og ikke noen 'smelting' !
 2. Å vri antennen 6 grader er ikke detsamme som å snu den!
 3. "CONSULTING MANAGER", "BUSINESS CONSULTANT " !! Er det mere stas med engelske titler enn med norske?
 4. Ultrafiolett lys og (for oss) synlig lys karakteriseres av sine bølgelengder. Polarisert lys, derimot, karakteriseres av feltvektorens pekeretning. Alt lys kan være polarisert. Artikkelen sammenlikner epler og pærer!
 5. "det er mye tynnere luft på Mars" står det. Men det finnes ikke luft på Mars, atmosfæren består av mer enn 95 % CO2. (Oksygen 0,13 %.)
 6. Og hvis du f.eks. ønsker å høre om det er fornuftig å begrense olje, så går du ikke og spør miljølobbyen.
 7. GPS-senderne sitter i satellittene! Det du mener er en radiosender som sender ut GPS-målt posisjon. Et radiofyr sender ut karakteristiske kjennings- og peilesignaler på langbølge, det gir kun retningen til fyret fra mottakeren.
 8. "En GPS" og "GPS-en" skriver du. Men det er jo bare en GPS-mottaker det dreier seg om, ikke hele systemet med alle satellittene, mottakerne og bakkestasjonene.
 9. "det ville være mulig for en Tesla å kjøre deg autonomt fra Los Angeles til California innen utgangen av 2017. En slik demonstrasjon har enda ikke blitt gjennomført." ,står det. Joda, den turen er forlengst gjennomfört! Los Angeles ligger nemlig i California, så man trenger ikke å kjøre en meter.
 10. Hold orden på de de tyske endelsene! Det heter Verein Deutscher (ikke utelat r'en) Ingenieure og Zentrum (uten -s).
 11. Det heter strømmålerne, IKKE strøm målerne. Og landstrøm, IKKE land strøm!!!
 12. "....testtogene har fått satt inn brenselceller som erstatning for dieselmotorer" står det. Men brenselceller genererer strøm og erstatter ingen motorer! Så det må settes inn elektriske motorer.
×
×
 • Create New...