Jump to content

Börje

Medlemmer
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Börje

 1. Tror ikke at trynet ditt er et primært mål for alle 2000. Og selv om det var tilfelle, er ikke treffsikkerheten god nok.
 2. Om man vil unngå alle disse problemene, så lar man være å kjøpe elbil.
 3. Man gør ikke tiltak, man treffer tiltak!
 4. ".....NIM slo fast..." står det. NIM er ikke i stand til å slå fast noe som helst !
 5. Folk forstår hva en kollisjon med en fugl er uten at uttrykket "bird strike" tilføyes.
 6. Man ser ut til å lide av den vanlige norske oversettelsessyken, dvs. man tror at det er det engelske ordet/uttrykket som skal oversettes. Slik er det selvsagt ikke. Det som skal gjøres er å beskrive det aktuelle fenomenet med norske ord, uten hensyn til hva det heter på engelsk. Hvis man vil ha veiledning fra andre språk, kan det være fornuftig å titte på hva fenomenet kalles på språk som ligger nærmere norsk enn engelsk, framfor alt tysk, nederlandsk og islandsk.
 7. Finnene har ikke gjettet! Det er du som gjetter.
 8. "Vil avvikle CO2" står det i en overskrift. Det tror jeg ikke er en god idé. Ikke er det mulig heller.
 9. ".....dataene som benyttes i utviklingen av nye algoritmer....." står det. Data benyttes ikke for å utvikle algoritmer. Algoritmer utvikles for programmering av datamaskiner som behandler data.
 10. "GPS og andre satellittbaserte systemer fungerer i dag over det meste av Jordkloden, men det er noen områder som ligger i skyggen, ikke minst polene." står det. Dette er ren løgn! GPS og de andre tre globale satellittbaserte navigasjonssystemene fungerer utmerket på polene. Hvilken skygge er det du sikter til, forresten?
 11. "En algoritme er egentlig bare en oppskrift på å løse et eller annet problem. .......... et sett med matematiske instruksjoner" er en bra sammenfatning. Og instruksjonene er for en datamaskin, kunne man tilføye.
 12. Men "folk flest" bør ikke la seg skremme av kineserne, mener du (?)
 13. ".....regn med at alle pengene går i vasken. Det blir litt som om du betaler for et kurs." står det. Ikke akkurat noen god attest for kursarrangører.
 14. Når man leser alle innleggene her, blir inntrykket at veldig få har forstått at den i gjennomsnitt lille økningen i norske strømpriser på grunn av utenlandskablene er å betrakte som en forsikringspremie. Og forsikringer er sjelden gratis.
 15. "De burde vel heller reise til helvete derfra" skriver du. Man trenger vel ikke å dra til Svalbard hvis man vil reise til helvetet (?)
 16. "Dersom algoritmen ikke kjenner igjen brukeren" står det. En algoritme kjenner ikke igjen noe som helst, en algoritme er et styringsprogram for en datamaskin! I dette tilfellet beregner datamaskinen korrelasjonen (overensstemmelsen) mellom det lagrede bildet og den aktuelle selfien. Hvis ikke den beregnede korrelasjonen er stor nok, blir slutningen at selfien ikke viser samme person som den som vises på det lagrede bldet. Skjer dette for ofte, er det grunn til å sjekke de målingene som ligger til grunn for korrelasjonsberegningen.
 17. For disse småsatellittene spiller oppskytingsstedets avstand til ekvator ingen rolle.
 18. Mladá Boleslav er ikke navnet på fabrikken, det er byen der farikken ligger.
 19. En datamaskin gjør bare det den er programmert til å gjøre, så fortsatt gjelder "bullshit in > bullshit out".
 20. "Knappene har haptisk tilbakemelding" står det. Hadde vært interessant å vite hvor mange av leserne som vet hva haptisk betyr.
×
×
 • Create New...