Jump to content

Benny Flaggstang

Medlemmer
 • Content Count

  515
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

793 :)

About Benny Flaggstang

 • Birthday 08/19/1980

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

1795 profile views
 1. Nei, egentlig ikke. Kontrollerte lekkasjer er et meningsløst konsept. Lekkasje er per definisjon ikke kontrollert. Er dataoverføringen kontrollert og villet, av de som eier dataene, er det ikke en lekkasje. Er den villet av de som eier systemet som oppbevarer dataene, men ikke eieren, så er den ikke kontrollert. Hadde bildet vært av et (skjult) tappepunkt, hvor vannet ble ledet til en (mystisk) mottaker ville du hatt en potensiell lekkasje-meme, men dette bildet viser en ekvivalent til å kontrollert slette data. Vann som villet og kontrollert blir ledet ut i "Det store intet"/aka naturen.
 2. Det der var en ganske håpløs meme. En kontrollert nedtapping av vann i et vannmagasin er noe ganske annet enn både villet og ufrivillig lekkasje av data. Den her ble like teit som «Vi tar svømmeopplæring på alvor, men: Bilde av et glass vann» Om dette bildet skulle fungere som analogi for noe som helst må det være at Facebook sletter data fra sine servere, for å frigjøre plass. Det er ikke akkurat det som er tilfellet her, så jeg ser ikke helt hvordan denne memen er relevant for konteksten.
 3. Nei, det er Kystverkets oppgitte antall fyr av denne typen. Står i artikkelen, for de som vil lese. Sammen med opplysninger om at utstyret som er stjålet er spesiallaget for fyr og fungerer temmelig dårlig til all annen bruk enn drift av fyr. Så det spørs hvor stor etterspørsel og gjentagelsesfaktor det blir når tyvene oppdager at tjuvgodset er tilnærmet verdiløst for andre enn eieren, altså kystverket.
 4. – Tyveri og hærverk på slike navigasjonsinstallasjoner er heldigvis ikke noe vi opplever ofte, sier Hansen La det i det minste bli et problem før man skal gå fullstendig paranoia. Man kan iverksette alle mulige tiltak, men spørsmålet er om det er verdt det. Å "oppgradere" sikkerheten på 2000 fyrlykter med videoovervåkning, ekstra strøm, nett og annen dill fordi én fyrlykt har fått ett tyveri er å henge opp bilder med storslegga. Det skader mer enn det nytter.
 5. Jo, det er du. Overskriften inneholder ingen grupperinger. Det gjør derimot artikkelen. Den differensierer mellom elektriske, hybrider, diesel og bensin. Dessuten dreier overskriften seg om skader, ikke salg. Du snakker om salg, ikke skader.
 6. «Tone Hansen Finstad forteller at Fjellinjens bomstasjoner registrerer kjøretøyene ved hjelp av opplysninger fra motorvognregisteret.» Så de henter inn dataene og må nødvendigvis også gjøre en kryssjekk for å koble det mot riktig abonnement det skal belastes, så det er fullt mulig å finne ut hvilken bil som er brukt. Spørsmålet er nok mer i hvor stor grad de har lov til å gi deg disse opplysningene, eller handle på dem. Fjellinjen har ingen mulighet til å vite om du eier den brikken eller ikke. De kan kun se at du er oppført som eier av abonnementet den er registrert på. Si opp abonnementet og problemet er løst. Det burde du kanskje gjort da du vraket bilen. Da hadde du ikke trengt å bekymre deg for at brikken var gjenglemt. Om du har krav på å få tilbake pengene for registrerte utlegg er over min juss-kompetanse, men det virker som om du er på tynn is siden det var du som glemte brikken og du tydeligvis ikke sa opp abonnementet. Så må eventuelt den andre sjåføren stå til ansvar for å ha brukt brikken i en annen bil enn den er registrert på.
 7. Nå slår du sammen bensin og diesel i én gruppe og likevel er de 10 prosentpoeng lavere, så det er ganske innlysende at det er stor dominans av elbil.
 8. Ja, CO2 er en stor ressurs. Men det er plast også. Plast er en super ressurs. Til og med KFK-gasser er en ressurs. Brukt riktig sted. Men det ene utelukker ikke det andre. Hvis man får for mye av en ressurs på avveie kan den i tillegg bli et problem. Noen ganger et veldig, veldig stort problem. Nå har vi mye ressurser på avveie, og det er et stort problem.
 9. Jeg gidder ikke bruke mye tid på dette, det er andre som alt har gjort det så mye grundigere og bedre enn jeg uansett ville fått det til selv, men kort oppsummert; Det er du som tar feil.
 10. Som beskrevet i artikkelen. Det er en fordel å lese det man skal kommentere på før man kommenterer.
 11. Som jeg alt har sagt en stund. CCS er noe tull, man må over på CCU. Carbon Catch & Use. Jeg skjønner ikke helt hvorfor gartneriene må kjøpe CO2. De gjør jo industrien en tjeneste og burde tatt betalt for å ta imot.
 12. Tull. Moderne kullkraftverk kan uten problemer reguleres på timebasis. Grunnen til at Norge kan kjøpe billig kraft om natten er fordi mange kullkraftverk ikke er moderne. Vannkraftverk kan reguleres på sekunder.
 13. Det er litt fascinerende å se hvordan du bare fortsetter å skyte på feil målskive. Verken kommentaren til Cathrine Marstein Engen eller Gavekort omhandler å snevre inn utvalget av kandidater. Det er å snu det de sier totalt på hodet. Begge snakker om å utvide kandidatmassen. Ikke å fjerne, men å legge til. Tvert om handler det om en oppfordring til kvinner om å velge teknologi som karierevei. Tilegne seg den kompetansen som trengs for å bli en del av de eksisterende kandidatene. Å fjerne et stigma om at kvinner ikke kan, eller ikke er egnet. Selvfølgelig, når man til slutt har et behov for å få en jobb utført, så bør den beste kandidaten, uavhengig av kjønn, få den jobben. Men det har aldri vært en del av saken. Saken handler om å i det hele tatt prøve. Om den beste kandidaten aldri søker, fordi den beste kandidaten er en kvinne som aldri turte å prøve seg, så får man ikke den beste til den jobben. Og det er situasjonen i dag. Mange kvinner velger bort teknologiutdannelse på grunn av stigma og misforståelser. De får aldri muligheten til å bli den beste kandidaten, fordi deres drøm blir stoppet før de i det hele tatt har prøvd. Det er et reelt problem. Et stort problem. Som ikke har noe med kvotering eller forfordeling å gjøre. Riktige person til jobben, ja, men det forutsetter at riktig person til å søke i første omgang. Så når du og dine her henger dere opp i kvotering og at "inkompetente" kvinner har fordel i en søkeprosessen fordi de er kvinner, konsturerer dere en stor stråmann som avleder debatten over til et konstruert problem som egentlig bare er et symptom og resultat av det reelle problemet som ligger i å rekruttere kvinner til å bli egnede kandidater i utgangspunktet. Så ved å være så kategoriske på feil sak sitter dere og skyter dere selv i foten, for det å løse problemet som her blir omtalt er selve kjernen i å få bukt med problemet dere sutrer over og mener er viktigst. For å trekke inn en analogi fra psykologien; Dere står og klager over at det er vått på gulvet, samtidig som dere kjefter på de som prøver å reparere vannrøret som lekker, istedenfor å tørke opp.
 14. Hvorvidt teknologien er utdatert eller hvordan de løste problemet er irrelevant. Poenget er at eksperter, og de store produsentene, inkludert Amazon og Sony, sa det ikke var mulig å få det til. ReMarkable hørte ikke på dem, prøvde og klarte det. Selv om ikke du var overrasket, så var ekspertisen både hos Sony og Amazon det. Om Amazon og Sony nå har produkter som er like gode understreker det egentlig bare poenget. De hadde i stor grad gitt opp satsingen på området, fordi de trodde det ikke var mulig. Så kom ReMarkable inn og klarte det. Da ble det bevist at det var mulig. Derfra er det ingen overraskelse om andre også fikk blod på tann, for å få det til de også. Nå var det jo bevist at det var mulig. Men noen andre måtte inn for å motbevise deres fastlåste påstand om umulighet først. Og nei, de fikk det ikke til bare ved bruk av software og tilgjengelig teknologi. Ja, mye ble gjort gjennom å optimalisere kode, men ReMarkable gikk i direkte samarbeid med E-Ink for å videreutvikle ny hardware i skjermen også. Og hva du synes om prisen er fullstendig ved siden av temaet.
×
×
 • Create New...