Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

ThinkPad X1 Carbon 6gen batteriproblemer.


Anbefalte innlegg

Har hatt den i ca 3 år. Ikke hatt noen problemer, utenom at batteriet har blitt fryktelig dårlig.

Lenovo reklamerer med "opptil 15 timer" eller noe slikt, men jeg opplever ca 2 timer bruk på skole/film/nettleser.

Har akkurat installert Windows 10 på nytt, men ser ingen forskjell.

Har dessverre ikke kvittering, kjøpte den av en kar på Finn.no, ny i esken. Ville vel vært en garantisak hvis jeg hadde hatt kvittering.

Er det sannsynlig at batteriet bør byttes, eller er det noe annet jeg kan gjøre for å fikse problemet? Er en rimelig smal sak å skifte batteri selv, om det skulle være løsningen. Kan jeg sjekke om det er batteriet, eller noe annet som er gåent på noe vis? Kan vel kanskje også være hovedkort, og da er jo ting værre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Pc'en har vært plugget i strøm hele tiden og batteriet har vært på 100% konstant?

Isåfall har du nok ødelagt batteriet ditt selv.

Lenovo har en funksjon som stopper batteriet fra å lades mere enn til 80% eller så. Det øker vel levetiden på batteriet 10 ganger eller noe men det må slåes på manuelt.

Batteritiden på min forrige lenovo var like god som ny når jeg solgte den og den var vel 5 år eller så, men jeg aktiverte batteribeskyttelsen med en gang.

Endret av Complexity
Lenke til kommentar
Jakobk skrev (15 minutter siden):

Har alltid vært nøye på å ikke lade den om den har vært fulladet, eller over 80-90 prosent, så er neppe det som er problemet. 

Vil det si at du da har nappet ut strømkabelen, latt maskinen gå på batteri og så ladet den opp igjen? Blir i så fall mange ladesykluser som sliter på batteriets kapasitet.

Hvis ikke du har gjort det: Installer Lenovo Vantage. Med Vantage kan man oppdatere maskinvaren (FW, BIOS) og drivere samt at man kan sjekke batteriets helse samt sette at det aldri skal lades opp til (eks.) mer enn 80%. Jeg har gjort det på min Lenovo og etter 5 år har det fremdeles nærmere 90% av original kapasitet tilgjengelig. Man kan også teste (kalibrere) batteriet for å prøve å gjenvinne noe av kapasiteten som (tilsynelatende) har blitt borte. 

Sørg for at alt av FW og drivere er oppdatert med Vantage og rapporter tilbake hva Lenovo Vantage sier om batteriets status. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...