Gå til innhold

Planlegger forbud mot AI-basert masse­overvåkning


Gjest Marius B. Jørgenrud

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva med å forby krav om å fremvise medisinsk behandling for å delta på aktiviteter? Ønsker vi f. Eks. At forsikringsselskaper skal ha lov å spørre/kreve fremlagt helsejournal? Eller ønsker vi at det skal kunne stilles krav om hvilke helsebehandling du har gjort for å få lov å fly, dra på konserter eller delta i andre forsamlinger?

Jeg mener det er på tide at vi forbyr denne typen aktivitet, da den er ekstremt inngripende i personvern og skaper sorteringssamfunn og vi må passe oss for å ikke gå i fellen for hvordan regimer skapes, nemlig ved at målet helliger middelet..

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Er splittet i bruken av masseovervåking. Jeg kan på en måte se behovet når voldsaper samler seg. Fotballstadions er det første jeg tenker på.

Problemet er bare at de tumpene som er ute etter å lage bråk er sortkledde og med maske på 99% av gangene, og da hjelper det ikke med masseovervåking.

AI er ennå verre. Mennesker er dumme nok til å stole blindt på datamaskiner, og går ut ifra at det der står på skjermen er ‘Guds ord’.

Muligheten til å bevise sin uskyld kan bli tett på lik null, når masseovervåking blir like dagligdags som kaffe.

Muligheten til å delta i politiske demonstrasjonen forsvinner. Du VIL bli merket som deltagende, og står plutselig meget svakere, om dem du demonstrerte mot har ‘ondt i sinn’.

Det er ille nok i dag hvor elektroniske spor følger deg minutt for minutt. -Enten du trakk kortet i butikken, eller besvarte en telefon på veien dit.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

I skandinavia har vi tillit til institusjoner og myndigheter som en av våres aller største økonomiske fordeler. Ettersom alt digitaliseres blir det derfor helt essensielt å opprettholde denne tilliten. Argumentet om at AI overvåkning kan skape økonomisk vekst blir således veldig kortsiktig målt opp mot verdien av tillit til systemet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Alle land har jo nettverksrutere som scanner all internett trafikk for kombinasjoner av ord og uttrykk som er ulovelig og vil bli flagget.

Norge har det, usa har det, tyskland har det, så hvordan skal denne loven masseovervåking som allerede er her?

Den største misbrukeren av masseovervåking er jo myndighetene selv, og de har gitt seg selv untak...

Endret av zarg
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Overvåkning har funnet sted i Norge i alle år....massiv og utenfor alle lover i alle år...... i Sverige der Jan Guillio påpekte det og var dømt til fengsel for å påpeke at overvåkning som ikke eksisterte og var ulovlig var aktiv og var i tjeneste....... i Danmark der selveste militær etterrettelse tjeneste sender informasjon om danske borgere til USA. 

I alle tilfeller har ikke en eneste av de som beordrer eller jobber med overvåkningen stått til ansvar for sine handlinger.... har noe minne om overvåkningen som før dette politifolka i Oslo gjorde for USA ambassaden og fikk svartlønning før strevet..... alle de var frikjente for svart arbeide og ulovlig overvåkning.... men ikke de som jobber vanlige jobber for USA ambassaden og var tatt ved senere tidspunkt.. Jørgen hattemaker her?

Skal vi ta det på alvor at AI skal forbys for alle utenom offentlige aktører.... greia er en joike.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...