Gå til innhold

Feil i prospekt førte til at garasjen ble solgt to ganger!!!


Anbefalte innlegg

Dette er et skudd fra hofta, men en venn av meg, som flytta fra Oslo til Sverige i 2020, solgte boligen sin på Hasle desember 2020. Boligen ble først lagt ut for 5 650 000,- inkludert garasjeplass, men etter lite interesse over tid tok de den av markedet og la den ut igjen for 5 450 000,- men denne gangen uten garasjeplass. Også ble de enig om at "svensken" skulle selge garasjeplassen privat, men at meglerfirmaet kunne ta seg av papirarbeidet.

Problemet var bare at når megleren la ut leiligheten på nytt hadde han glemt å endre prospektet og la ved det gamle prospektet med høyere pris og inkludert garasje. Kjøperen skjønte sannsynligvis at det var noe feil, siden det var den nye prisen og ingen garasjeplass i FINN-annonsen, men har nå i ettertid gjort krav på denne garasjeplassen - som i mellomtiden har blitt solgt til en tredjepart for 500 000,-!!!! Så garasjen har blitt solgt to ganger.

Meglerfirmaet tar på seg ansvaret for feilen, men de sier at kjøper av garasjeplassen kommer til å gå til sak mot "svensken", og at han derfor må skaffe seg en advokat i Norge, og deretter må han gå til sak mot meglerfirmaet for å få kompensert alle kostnader - noe de sier at de skal gjøre. Han venter nå på et skriv fra meglerfirmaet hvor de påtar seg ansvar og sier de skal kompensere han.

Men er dette virkelig noe "svensken" trenger å bruke tid og penger på? Det er veldig tungvint for han å måtte gå gjennom to tvister her i Norge, all den tid det var megleren som dummet seg ut.

 

Og jeg/han spør om deres hjelp til hvordan dette kan løses uten at han blir involvert?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
jtninvest skrev (2 timer siden):

hvordan dette kan løses uten at han blir involvert?

Kan han verve noen, eventuelt ansette noen som kan gjøre Forbrukerrådet oppmerksomme? Er det mulig å få noen til å velge en advokat? Spørs vel om en advokat godtar å forholde seg til en stedfortreder, en sekretær?

Eventuelt kan han gjøre ingenting, og vente i Sverige til mulige krav eller inkassokrav kommer. Og betale dette. Dessverre er det mulig å saksøke noen som bor i utlandet. Han vil da miste muligheten til å ta et oppgjør med eiendomsmegleren. Og det er ikke sikkert at megleren vedgår at de gjorde feil, hvis ikke det skrivet fra dem kommer snart. Men tross alt får han betaling for garasjen som han solgte.

Ønsker han å unngå risikoen for økonomiske krav, er visst land som Saudi-Arabia mer å foretrekke. 

Minner kanskje litt om dette, et tilfelle der en feil fra Bilhuset Øst førte til at en kunde ble sittende med to billån. 

https://www.abcnyheter.no/motor/2021/01/18/195733842/kjopte-bil-for-270-000-plutselig-skyldte-han-740-000-kroner

I slike tilfeller kan det være en nøkkel å få oppmerksomhet rundt saken. Firmaer liker ikke negativ oppmerksomhet og misfornøyde kunder. Kanskje kan det være flere kunder som saksøker samtidig, som i tilfellet med Bilhuset Øst.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...