Gå til innhold

jtninvest

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av jtninvest

  1. Jeg ønsker andre folks mening på et tema jeg og samboeren har diskutert den siste tiden. Vi solgte boligen vår i juni, og har overtakelse i slutten av august. Jeg eier boligen 70%, og samboeren eier 30%. I tiden fra salg til overtakelse har vi bodd i vår nye leilighet, og leid ut den solgte boligen på AirBnB. Nå skal vi betale renter og avdrag på lånet knyttet til boligen vi leier ut, og jeg tenkte intuitivt at inntektene fra utleien dekker boliglånet, men samboeren min mener at leieinntektene fra Airbnb skal deles 50/50, selv om eierbrøken er 70/30. De skal derfor, ifølge henne, ikke dekke våre deler av lånet. Er det bare jeg som synes dette ikke henger på greip?
  2. Nei, har ikke forsøkt det. Hvordan gjør jeg det isåfall?
  3. Hei. Jeg har bodd i Oslo noen år, og skal i løpet av de neste par årene flytte herfra for godt. Boligen vi bor i nå, har en høy latent gevinst, som vi tenker å sikre oss når vi flytter siden den da vil være skattefri. Også spurte samboeren min meg i går, om vi ikke skulle selge boligen vår nå og ta den skattefrie gevinsten, for så å kjøpe en mer utleievennlig bolig i Oslo som vi kan bo i frem til vi flytter fra Oslo, for deretter å eie og leie den ut de neste 10-20 årene. Planen ville vært å kjøpt denne fremtidige utleieboligen som primærbolig nå (med 15% EK), for å senere gjøre den til vår sekundærbolig (egentlig krav om 40% EK i Oslo) når vi flytter og kjøper primærbolig et nytt sted. Såvidt jeg har forstått vil vi da slippe unna med 15% EK på vår utleiebolig i Oslo. Er det så "enkelt" å omgå 40% EK på sekundærbolig i Oslo? Og er isåfall denne metoden umoralsk? Hva tenker dere?
  4. Jeg har en Omega Speedmaster som jeg forrige uke var så uheldig å skrape opp glasset på da jeg dultet hånden borti murpuss i hjemmet. Glasset er "ripebestandig safirglass". Prisen for å bytte glasset er mellom 10.000-15.000,-. Er dette noe jeg kan ta på innboforsikringen min? Jeg har en helt vanlig innboforsikring med dekning av skade på enkeltgjenstander opp til 50.000,-. På forhånd takk 🙂
×
×
  • Opprett ny...