Jump to content
Pame

Viktigheten av Gode Karakterer på Siv.ing-studier?

Recommended Posts

Jeg går nå 4.året på sivilingeniørstudiet i fysikk og matematikk på NTNU. Ser ut til at jeg kommer til å ende opp med et snitt rundt D. Har hørt veldig forskjellige ting angående hvor viktig karakterene er når det kommer til å få seg jobb etter endt studiet. Noen mener at karakterer betyr omtrent ingenting mens andre sier at mange bedrifter ikke en gang vil vurdere søkere med under B i snitt. 

Ligger jeg veldig tynt an med D i snitt fra studiet? Det er jo et av de mest krevende studiene i Norge som i tillegg har svært høye opptakskrav for å komme inn. I tillegg har jeg hatt en del frivillige verv ved siden av studiene i blant annet UKA og Røde Kors som jo tok opp en del tid. Har likevel hørt fra flere i det siste at et snitt på D er nærmest en dødsdom. Er også litt bekymret for mulighetene for å få et internship i sommerferien som jo er et krav for å kunne begynne på masteroppgaven.  Vurderer nå å ta et ekstra semester for å ta opp fag og forbedre noen karakterer. Tanker?

Share this post


Link to post

Mine erfaringer fra arbeidslivet er at skolekarakterer har svært lite å si for hvor god ansatt du er.

Erfaringene mine fra jobbintervjuer er også at selve graden/utdanningen du har er viktigere enn karakterene.

Share this post


Link to post

Det varierer frå arbeidsplass til arbeidsplass. 

På dei aller mest attraktive arbeidsplassane med mange søkarar så er gode karakterar heilt avgjerande for å ikkje bli sortert ut i fyrste grovsorteringa av kandidatar. 

På dei fleste arbeidsplassar så er det slik at det viktigaste er at du har bestått og har det formelle i orden, og deretter blir du vurdert på bakgrunn av intervjuet og anna kompetanse. 

Gode karakterar opner fleire dører slik at du har fleire muligheiter, og det vil være til god hjelp for å forhandle fram ei god startlønn, men det store fleirtalet av ingeniørar har naturlegvis gjennomsnittlege eller dårlegare karakterar. 

Share this post


Link to post

Karisma og evne til å overbevise har litt å si for om du "får foten inn døra".  Interesse for faget utenom skolelærdom kan telle tungt.  Kan du vise til engasjement utenom - helst innen fagfeltet - og at det  ikke virker som du kun "sleit deg gjennom studiet" er dette langt viktigere enn karakterer.

Uansett er det først etter studiene, og etter den første jobben, hvor mulighetene for vekst virkelig viser seg.  Erfaring og bevist prestasjon teller langt mer i det lange løp.  Det du trenger nå er 'nok'.

Edited by process

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...