Jump to content

Pame

Medlemmer
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Pame

 1. Jepp, sjekket hele tiden alle resultater, fikk resultatet nå på torsdag. Emneansvarlig hadde karakterene klare fra fristen 22.mai, men administrasjonen brukte noen dager ekstra på å legge inn resultatene.
 2. Sensor kan vel ikke levere inn etter fristen? Hvis det er tilfellet er det vel ikke poeng å ha en sensurfrist. Finnes det noe nummer man kan ringe for å purre? Er ganske sikker på at de har fått karakterene av sensor nå, så det skal i grunn være en veldig enkel sak for dem å legge ut resultatene.
 3. Noen som vet hvor lang tid det pleier å ta før karakterer blir synlige i Studentweb? Har levert inn en oppgave i april som hadde sensurfrist 22.mai. Fra det jeg har skjønt så blir resultatene tilgjengelige i Studentweb første virkedag etter sensurfristen, men har fortsatt ikke fått resultatet.
 4. Kun akademisk arbeid? Det er vel en del fra nano som søker jobber i industrien og? Har selv vært inne på tanken om PhD, men det krever vel at man har veldig gode akademiske resultater? (B i snitt eller bedre). Går selv fysmat.
 5. @Sandy Koufax Hvordan er jobbutsiktene som nyutdannet fra nanoteknologi? Er det mange som bruker lang tid etter endt studie for å få seg jobb?
 6. Trenger ikke å ha hatt optimering 1, tror det er svært få som har tatt det faget før de tar TMA4268. Faget er ikke veldig matematisk tungt, det viktigste er god forståelse for statistikk.
 7. Lurer på om noen har tips til hvor man kan få tak i noen supergode kaker og bakevarer i Trondheim by? Foreløpig har jeg kun vært på Godt Brød i Thomas Angells gate der jeg prøvde kokoskake og sjokoladekake. Kokoskaken var supergod, mens sjokoladekaken var mer midt på tre. Selve kaken var grei, men glassuren smakte av veldig mørk sjokolade og ble litt for kraftig i smaken for min del. Har veldig lyst til å prøve flere kaker her også. Tar gjerne imot råd om spesifikke kaker og eventuelt andre bakeverk jeg bør prøve i Trondheim.
 8. Noen som vet om det er noen biblioteker eller lignende i byen hvor kan man sitte og lese nå mens campus er stengt igjen?
 9. Etter min mening så er nok statistikkfagene de mest jobbrelevante fagene på indmat. Med det sagt så vil jeg uansett absolutt anbefale å velge de fagene du synes er mest spennende. I 4.klasse så har du mulighet til å ta noen datafag, f.eks introduksjon til kunstig intelligens og metoder i kunstig intelligens. Disse kan jo være et godt pålegg til de mer rene statistikkfagene, dersom du er interessert i kunstig intelligens. Optimering er også et veldig nyttig fag, som du kan velge på våren i 3.klasse. Utover det så tror jeg alle statistikkfagene du kan velge mellom videre i studiet er nyttige i jobbsammenheng, så her er det egentlig bare å velge det som høres mest spennende ut. På høsten i 3.klasse så har du 4 obligatoriske fag som på et vis representerer de ulike retningene videre på indmat: Lineære metoder (Analyse) Algoritmer og datastrukturer (Data og kunstig intelligens) Stokastisk modellering (Statistikk) Numerisk matematikk ( Numerisk analyse / numeriske metoder) Så når du har vært gjennom det semesteret så bør det være enklere å vite hva slags fag du ønsker å ta videre.
 10. Går ind.mat. Gode muligheter for å jobbe med f.eks maskinlæring og kunstig intelligens om du er interessert i det. Så vidt jeg vet får de aller fleste jobb før de har fullført studiet, og tror jobbutsiktene er veldig gode uansett hvilken retning man velger. Men det er noen fag man kan velge i 3. og 4. årskurs som er veldig teoretiske og kanskje egner seg best om man er interessert i å drive med forskning videre (phd).
 11. Jepp! Går 4. året fysikk og matematikk. Fant plutselig ut da jeg skulle begynne å skaffe meg relevant praksis at karakterer har ganske mye å si likevel, har tenkt tidligere at det ikke har hatt noe å si. Har ikke vært motivert for å jobbe mer enn nødvendig tidligere, men er veldig motivert nå. Tenker at et semesteret fra eller til har vel ingenting å si i det store og hele, spesielt med tanke på at jeg begynte å studere rett etter videregående.
 12. Noen som vet om det er mulig å skrive masteroppgave på høsten? Har lyst til å bruke vårsemesteret på å ta opp noen fag, og så heller skrive master på høsten.
 13. Jeg går nå 4.året på sivilingeniørstudiet i fysikk og matematikk på NTNU. Ser ut til at jeg kommer til å ende opp med et snitt rundt D. Har hørt veldig forskjellige ting angående hvor viktig karakterene er når det kommer til å få seg jobb etter endt studiet. Noen mener at karakterer betyr omtrent ingenting mens andre sier at mange bedrifter ikke en gang vil vurdere søkere med under B i snitt. Ligger jeg veldig tynt an med D i snitt fra studiet? Det er jo et av de mest krevende studiene i Norge som i tillegg har svært høye opptakskrav for å komme inn. I tillegg har jeg hatt en del frivillige verv ved siden av studiene i blant annet UKA og Røde Kors som jo tok opp en del tid. Har likevel hørt fra flere i det siste at et snitt på D er nærmest en dødsdom. Er også litt bekymret for mulighetene for å få et internship i sommerferien som jo er et krav for å kunne begynne på masteroppgaven. Vurderer nå å ta et ekstra semester for å ta opp fag og forbedre noen karakterer. Tanker?
 14. Noen som vet hvordan man regner ut hvor mye som kreves for å få bestått eksamen? Si for eksempel at jeg har et fag nå hvor 30% av karakteren er prosjektarbeid og 70% eksamen, hvor mye prosent riktig må jeg da ha på eksamen for å stå i faget gitt at jeg har fått 80% på prosjektarbeidet?
 15. Hei, Jeg har fått avtale om mitt første kredittkort ( Mastercard Student hos DNB) som jeg ikke har signert enda, og trenger litt hjelp med å forstå alle vilkårene ved bruk av kortet. Planen er å kun ha kortet som et ekstrakort/nødløsning. Jeg har fått en kredittgrense på 5000 og forfallsdato på en måned. Slik jeg har forstått det betyr det i praksis at jeg har en måned til å betale ned kredittlånet før renter begynner å påløpe, og jeg har inntil 5000 å låne totalt. Den disponible kreditten blir da slik jeg forstår 5000 minus det jeg har lånt så langt? Også havner den disponible kreditten tilbake på 5000 så fort jeg har tilbakebetalt det jeg har lånt? Slik jeg har forstått det så koster kortet ingenting ekstra å ha så lenge jeg betaler lån tilbake innen forfallsdato, eller om jeg ikke bruker det i det hele tatt. Ser på DNB sine sider så står dette om Mastercard student kortet: Priseksempel Hvitt Mastercard: Nom.rente 18,60 %, eff.rente 20,27%, kr 5.000 o/12 mnd. Kostnad: kr. 518. Totalt kr 5.518 Hva betyr egentlig dette? Kan man maksimalt bruke 5000 i løpet av et helt år, og hvorfor påløper det en kostnad på 518 kr? Setter pris på hjelp.
 16. Hei, Kortinformasjonen min har dessverre kommet på avveie, så banken måtte derfor sperre det. Jeg har ingen andre kort å bruke. Det jeg lurer på er derfor helt praktisk hvordan jeg skal løse dette med betaling frem til jeg mottar det nye kortet mitt? (ca 10 dager). Er det mulig å få tatt ut kontanter på en eller annen måte, eller få ordnet typ et betalingskort på dagen? Bor alene så har ikke mulighet til å få andre til å handle for meg. Setter stor pris på hjelp.
 17. Jeg forhåndsbestilte en Iphone 12 64GB i blå den 16.oktober fra Netonnet, og har fått bekreftet at den skal sendes ut den 23. på lanseringsdatoen. Fant dessverre ut senere at de kun har lager i Oslo-området og Sandnes, mens jeg bor i Trondheim. Realiteten er da at jeg ikke får mobilen på lanseringsdato uansett fordi det tar 4-5 dager å få mobilen tilsendt fra lageret deres. Lurer derfor på om det er noe sjans å få tak i en Iphone 12 på lanseringsdato ved å møte opp i butikk? Tror det er slikt at mange som har bestilt Iphone 12 fra Eplehuset har avtale hvor de kan dra og hente mobilen sin der den 23. oktober, så tror ikke det det er mye håp å få kjøpt akkurat derfra. Men kanskje det er mulighet på typ Elkjøp/Power hvis man møter der tidlig på lanseringsdagen? Kanskje noen som har erfaring med hvor mange som pleier å møte opp i butikk på lanseringsdato for å kjøpe Iphone?
 18. Enig. Synes det er merkelig at de ikke har bestemt seg enda.
 19. Noen som har info ang. når vi får vite eksamensform? Altså om det blir digital hjemmeeksamen slik som forrige semester eller først og fremst i eksamenslokale med fysisk oppmøte?
 20. Noen som har tatt faget stokastisk modellering (TMA 4265) og vet om det finnes kok noe sted til tidligere prosjektoppgaver? Hadde hjulpet mye.
 21. Eksamen er jo ren teori, og vi har teoriøvinger også. Opplegget for de praktiske øvingene er nytt i år, og er helt på trynet. Blir i hvert fall ikke del av de 30-40% som stryker når jeg ikke får tatt eksamen pga mangel på godkjente øvinger.
 22. Noen som vet om det finnes kok noe sted til de praktiske øvingene i algdat? Umulig å få hjelp av studass i det faget.
 23. Jeg spiser en pakke frossen spinat (450 gram) om dagen. Jeg tenkte at istedenfor å spise enda mer spinat, så er det bedre å variere litt og heller legge inn litt grønnkål i kosten.
 24. Jeg har et ønske om å spise mer grønnkål, men på Meny er den billigste prisen jeg finner svimlende 170(!) kr per kg (kommer i poser). Spinat i motsetning kjøper jeg til 18kr/kg. Finnes ikke grønnkål i frossen variant? Forstår ikke hvorfor det skal det så være så fryktelig dyrt?
×
×
 • Create New...