Jump to content

Pame

Medlemmer
 • Content Count

  143
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 :)

Recent Profile Visitors

1910 profile views
 1. Noen som vet om det mulig å bytte bilde på studentkortet (og i studentbevis appen)? Bildet jeg har på studentkortet ser nærmest groteskt ut og vil gjerne bytte det ut. Har hatt det samme kortet i 3 år.
 2. Jepp, sjekket hele tiden alle resultater, fikk resultatet nå på torsdag. Emneansvarlig hadde karakterene klare fra fristen 22.mai, men administrasjonen brukte noen dager ekstra på å legge inn resultatene.
 3. Sensor kan vel ikke levere inn etter fristen? Hvis det er tilfellet er det vel ikke poeng å ha en sensurfrist. Finnes det noe nummer man kan ringe for å purre? Er ganske sikker på at de har fått karakterene av sensor nå, så det skal i grunn være en veldig enkel sak for dem å legge ut resultatene.
 4. Noen som vet hvor lang tid det pleier å ta før karakterer blir synlige i Studentweb? Har levert inn en oppgave i april som hadde sensurfrist 22.mai. Fra det jeg har skjønt så blir resultatene tilgjengelige i Studentweb første virkedag etter sensurfristen, men har fortsatt ikke fått resultatet.
 5. Kun akademisk arbeid? Det er vel en del fra nano som søker jobber i industrien og? Har selv vært inne på tanken om PhD, men det krever vel at man har veldig gode akademiske resultater? (B i snitt eller bedre). Går selv fysmat.
 6. @Sandy Koufax Hvordan er jobbutsiktene som nyutdannet fra nanoteknologi? Er det mange som bruker lang tid etter endt studie for å få seg jobb?
 7. Trenger ikke å ha hatt optimering 1, tror det er svært få som har tatt det faget før de tar TMA4268. Faget er ikke veldig matematisk tungt, det viktigste er god forståelse for statistikk.
 8. Lurer på om noen har tips til hvor man kan få tak i noen supergode kaker og bakevarer i Trondheim by? Foreløpig har jeg kun vært på Godt Brød i Thomas Angells gate der jeg prøvde kokoskake og sjokoladekake. Kokoskaken var supergod, mens sjokoladekaken var mer midt på tre. Selve kaken var grei, men glassuren smakte av veldig mørk sjokolade og ble litt for kraftig i smaken for min del. Har veldig lyst til å prøve flere kaker her også. Tar gjerne imot råd om spesifikke kaker og eventuelt andre bakeverk jeg bør prøve i Trondheim.
 9. Noen som vet om det er noen biblioteker eller lignende i byen hvor kan man sitte og lese nå mens campus er stengt igjen?
 10. Etter min mening så er nok statistikkfagene de mest jobbrelevante fagene på indmat. Med det sagt så vil jeg uansett absolutt anbefale å velge de fagene du synes er mest spennende. I 4.klasse så har du mulighet til å ta noen datafag, f.eks introduksjon til kunstig intelligens og metoder i kunstig intelligens. Disse kan jo være et godt pålegg til de mer rene statistikkfagene, dersom du er interessert i kunstig intelligens. Optimering er også et veldig nyttig fag, som du kan velge på våren i 3.klasse. Utover det så tror jeg alle statistikkfagene du kan velge mellom videre i studiet er nyttige i jobbsammenheng, så her er det egentlig bare å velge det som høres mest spennende ut. På høsten i 3.klasse så har du 4 obligatoriske fag som på et vis representerer de ulike retningene videre på indmat: Lineære metoder (Analyse) Algoritmer og datastrukturer (Data og kunstig intelligens) Stokastisk modellering (Statistikk) Numerisk matematikk ( Numerisk analyse / numeriske metoder) Så når du har vært gjennom det semesteret så bør det være enklere å vite hva slags fag du ønsker å ta videre.
 11. Går ind.mat. Gode muligheter for å jobbe med f.eks maskinlæring og kunstig intelligens om du er interessert i det. Så vidt jeg vet får de aller fleste jobb før de har fullført studiet, og tror jobbutsiktene er veldig gode uansett hvilken retning man velger. Men det er noen fag man kan velge i 3. og 4. årskurs som er veldig teoretiske og kanskje egner seg best om man er interessert i å drive med forskning videre (phd).
 12. Jepp! Går 4. året fysikk og matematikk. Fant plutselig ut da jeg skulle begynne å skaffe meg relevant praksis at karakterer har ganske mye å si likevel, har tenkt tidligere at det ikke har hatt noe å si. Har ikke vært motivert for å jobbe mer enn nødvendig tidligere, men er veldig motivert nå. Tenker at et semesteret fra eller til har vel ingenting å si i det store og hele, spesielt med tanke på at jeg begynte å studere rett etter videregående.
 13. Noen som vet om det er mulig å skrive masteroppgave på høsten? Har lyst til å bruke vårsemesteret på å ta opp noen fag, og så heller skrive master på høsten.
 14. Jeg går nå 4.året på sivilingeniørstudiet i fysikk og matematikk på NTNU. Ser ut til at jeg kommer til å ende opp med et snitt rundt D. Har hørt veldig forskjellige ting angående hvor viktig karakterene er når det kommer til å få seg jobb etter endt studiet. Noen mener at karakterer betyr omtrent ingenting mens andre sier at mange bedrifter ikke en gang vil vurdere søkere med under B i snitt. Ligger jeg veldig tynt an med D i snitt fra studiet? Det er jo et av de mest krevende studiene i Norge som i tillegg har svært høye opptakskrav for å komme inn. I tillegg har jeg hatt en del frivillige verv ved siden av studiene i blant annet UKA og Røde Kors som jo tok opp en del tid. Har likevel hørt fra flere i det siste at et snitt på D er nærmest en dødsdom. Er også litt bekymret for mulighetene for å få et internship i sommerferien som jo er et krav for å kunne begynne på masteroppgaven. Vurderer nå å ta et ekstra semester for å ta opp fag og forbedre noen karakterer. Tanker?
 15. Noen som vet hvordan man regner ut hvor mye som kreves for å få bestått eksamen? Si for eksempel at jeg har et fag nå hvor 30% av karakteren er prosjektarbeid og 70% eksamen, hvor mye prosent riktig må jeg da ha på eksamen for å stå i faget gitt at jeg har fått 80% på prosjektarbeidet?
×
×
 • Create New...