Gå til innhold

earth2 - den nye bitcoin?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 har aldri hørt om earth2 før nå, men husk alle nye krypto coin som kommer ut etter bitcoin er kjent som shitcoins og alle vil mene de er bedre enn bitcoin, next bitcoin og altdet der, de vil også introdusere ektsrem gode ideer, "bygge verden i 3d, virtuel verden" osv, men å realisere og få ideene til å fungere i praksis er en helt annen sak.

før man investerer i shitcoins å er det par ting man bør sjekke:

  • hvem er teamet som jobber bak shitcoinen? noen kjente i kryptomijøet eller en random fyr/gruppe?
  • er shitcoinen tilgjengelig på mainnet?
  • sjekk også deadcoin list om den er litet som scamcoins etc,

https://deadcoins.com/

long story short ikke kast bort penger på shitcoins

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg ordla meg nok litt feil. Da jeg skrev at det er det nye bitcoin, så mente jeg at det er et konsept (et spill) som har potensiale til å bli like stort som bitcoin. Det er ikke kryptovaluta! 

I fase 1 (nå) kjøper man eiendommer i en virtuell verden (altså, vår verden). I fase 2 blir disse eiendommene til ressurser, og i fase 3 vil man kunne gå inn i den virtuelle verden. Måtte prøver meg frem i går og kjøpte noen billige eiendommer i går, og tok ut rundt $11 i fortjeneste i dag (overført til konto). Har kun lagt inn det jeg ville hatt til overs i budsjettet denne måneden (ikke mye), så jeg er fornøyd. 

Siden flere snakker om det i sosiale medier (TikTok og youtube) tror jeg det har potensiale til å bli veldig bra. Tror og at uten sosiale medier så vil det ikke hatt like stor innvirkning. Har ikke rukket å sjekke ut firmaet + eiere selv, men de som har sjekket det ut forteller at det er legitimt.  Har nå en hel vennegjeng som er blitt med. Ift hvor mye penger man skal legge i det, så er den generelt aksepterte regelen å ikke legge inn "life savings", men begynne i det små og se det an. 

Synsing om at man tror det ikke vil være en suksess uten at man har lest seg litt opp om det overser jeg.

Lenke til kommentar

Hmm, tja hva skal man si. Jeg har kun begynt å se på dette basert på denne tråden, og her er mine umiddelbare inntrykk. 

Uten at jeg er, i likhet med de fleste andre antagelig, noen ekspert på earth2, så virker det hele som en slags virtuell kopi av jordkloden og sivilasjon som bare er skapt, så har man implementert et slags virtuelt marked for kjøp og salg eiendom, landområder etc etc. Dette er altså bare ren virtuell handel med ting som egentlig ikke eksisterer, og er i beste fall et slags casino med litt elementer av kjøp og salg mellom mange ulike parter. 

En annen ting; Jeg skjønner at det er mye prat og hype om dette nå, og folk på f.eks YouTube og ulike sosiale medier er veldig "ivrige" på selge dette her til stadig nye mengder med folk; Med andre ord, skaffe flere investorer som kan putte penger inn i dette spillet, og øke verdiene på de spillerne som er inne fra før av. 

For det tredje; Dette spillet er veldig tydelig skapt for å sørge for at de som laget det skal tjene mye, mye penger på dette, og så lenge man får flere til å kjøpe de virtuelle "eiendelene"....som igjen, ikke eksisterer og er ikke knyttet til noen faktiske verdier.  

For det fjerde; Det virker som at utviklerne skifter og endrer på spillet helt etter eget ønske og kan hvis de vil sørge for at folk mister eiendeler de har kjøpt.

For det femte; Teamet bak og nettisiden sier ikke så mye om firmaet bak dette og den eneste måten å kontakte dem på, virker å være en e-mail addresse. Profilene på medlemmene av dette teamet som har bygget dette spillet, er til dels litt kryptiske og jeg vet ikke om man blir betrygget nødvendigvis av måten de blir presentert på. Altså, misforstå meg rett, de later til å ha gode resultater å vise til fra tidligere, men jeg klarer ikke la være å tenke at de til dels er med på dette prosjektet for å primært kunne dra inn mye penger på dette og for å gi dette "spillet" en slags aura av legitimitet. 

Og surprise, surprise; Man kan *naturligvis ikke* ta ut pengene sine etter å ha pumpet dem inn i denne verdenen. Med andre ord, allerede her så ser man at dette virtuelle markedet er ganske rigget på en måte som ikke nødvendigvis er i favør av investorene. Jeg ser at folk lager mye hype rundt dette med at alle verdiene på eiendelene i spillet øker så mye hele tiden, men hva hjelper det når man ikke kan ta ut pengene og kan kun enten selge til andre og så kjøpe enda mer i spillet, dette blir jo da bare som monopolpenger å regne?  ;) 

Endret av Computron
  • Liker 4
Lenke til kommentar

har nå satt litt tid og sjekket earth2 og dette minner om pyramidespill hvor man heletiden ha ha nye spillere/kjøpere slik at man kan få solg eiendommen sin inne i spillet, kombinert med krypto. de som er inne først og sitter på toppen vil tjene penger mens de som kommer sent er på bunnen vil sitte med svarte per.

hverdag blir det registrert tusenvis av nye shitcoins/ kryptovalutaer, og hvis earth2 overlever oppstartfasen så vil det ta minst 20 år før de kommer dit btc er idag. og mange klarer ikke oppstartsfasen, let alone komme inn i mainnet.

ting som jeg reagerer på er

  • prosjketet er kun i startfasen men lider av "for godt til å være sant" syndrome (nye btc gl ok)
  • bygge 1:1 skala av jorden, med google earth, dfuq
  • serverkapasitet og maintenance er ikke gratis og kommer til å bli "finansiert" av spillere

hele greien lukter fishy men om noen har troa på dette så vær så god, whatever floats your boat. Men gjør hele norge en tjeneste og ikke promoter shitcoin er dere snille.

 

Endret av nonlocality
  • Liker 4
Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

En mindre oppdatering herfra:

Jeg endte med å spytte inn et par lapper i januar, og la inn det jeg hadde råd til å tape.

Fikk solgt noen eiendommer, og var med den dagen Dubai åpnet og fikk blant annet kjøpt tre, store eiendommer til 80 kroner som jeg videresolgte for 1200 kroner hver.

Sist uke fikk jeg tatt ut samme beløp som jeg la inn, og pengene kom altså på konto. Akkurat den prosessen tok tre uker, så de har god forbedringspotensiale der.

 

Jeg har også snakket litt med spilleren som kaller seg "the boss", som var heldig og tjente godt på å bygge opp en by og tok ut noen millioner. Han er en av de sjeldne. Uttaket hans tok lengre tid da utviklerne måtte gå gjennom om han hadde skaffet seg alle eiendommene på legitimt vis. Dette pga det var en del svakheter i systemet som flere utnyttet for å skaffe seg ulovlig tilgang til eiendommer. 

 

Så legitimt, ja. Men jeg bar absolutt skeptisk.

Nå står det igjen 50 eiendommer på min konto som jeg tenker å beholde for å se hvordan spillet utvikler seg. 

Når det gjelder kryptovaluta ser det ut som de forsøker å knytte midlene opp mot en kryptovaluta, men dette skjer ikke med det samme. De bruker fremdeles amerikansk dollar som valuta, og det har gått fint å kjøpe eiendommer på vanlig "nettkjøp" vis.

Mon tro om det ikke er flere her inne som har spyttet litt penger inn i spillet? Hører gjerne fra dere. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...