Jump to content

Computron

Medlemmer
 • Content Count

  129
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

81 :)

1 Follower

About Computron

 • Birthday 06/11/1983

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nå skal det sies at den norske kronen er ganske svak for tiden. Er derfor Dollar og Euro er så dyrt nå for oss nordmenn f.eks. Men bra for norsk eksport naturligvis. Vil uansett tro at du kan leve greit for den lønnen på Filippinene, selv i Manila.
 2. Som Prof. Balthazar nevnte, så passer det nok ikke å jobbe på eldrehjem dersom man ikke er komfortabel med intimpleie. Nå vet jeg ikke hva/hvor du skal jobbe med på flyplassen, men det kan jo hende at den jobben er mer spennende i lengden også.
 3. Nå var det vel ikke hun jenta med 6 års erfaring og 800K som mente at hun er underbetalt, derimot han med 16 års erfaring + utdannelse med 390-400K. Og dette i samme land; Tyskland. Så er nok også Berlin et sted med høyere lønninger enn andre steder i Tyskland da. Med det sagt, 800K som utvikler med 6 års erfaring er vel ikke så vilt egentlig, spesielt ikke hvis man er dyktig, og bor i et område som har høye lønninger som f.eks i Berlin eller Zürich og ikke minst ymse steder i USA.
 4. Problemet med å "ta støyten" for å si nei til slike ting, og andre lignende ting, er at det strengt talt ikke burde være noe støyt å måtte ta i utgangspunktet. Det finnes mange som f.eks ikke liker helt å gå ut med kolleger for å drikke, av ulike årsaker. Men i Norge blir man fort nesten uglesett om man ikke er med på sånne ting, avhengig av arbeidsplass naturligvis. Det kan til og med komme som et spm. på jobbintervju; drikker du? Man skjønner jo da at det nesten forventes at man blir med ut på slike ting. Litt off topic det siste der da, men budskapet er det samme; Alle bedrifter bør tilstrebe at det ikke skaper unødvendig press, om enn aldri så subtilt, om å være med på det ene og det andre.
 5. For meg høres det hele veldig spesielt ut. De tvinger folk til å være med i en slags video som skal brukes i sosiale medier, og bruker til og med argumentet om "siden alle er med på dette så er du litt kjip som ikke vil være med" og prater om "lagspill" og lignende. Sånt gruppepress er noe av det verste som finnes, og vitner om at det er litt umodenhet ute og går. Et arbeidsmiljø og ikke minst ledelsen SKAL ta hensyn til at man eksempelvis ikke ønsker å bli brukt i reklamer og lignende. Videre, så vil jeg påstå at hvis man lar 2 personer ansatt for å jobbe med sosiale medier (HOST bullshitjobber HOST) hundse de (stakkars) ansatte rundt på grunn av noen "artige" påfunn som videoer og lignende jippo opplegg, så er dette en bedrift som kanskje ikke tenker for mye på de ansattes vel og faktisk heller ikke på produktiviteten. Som andre har påpekt, ta opp dette her så fort som mulig og vis gjerne til lover og regler, som påpekt tidligere i tråden.
 6. Som andre har påpekt, så er du fortsatt ung og du har livet foran deg. Det du må tenke på, er hva du egentlig har lyst til å jobbe med og/eller om det du eventuelt skal studere, får deg noe nærmere målet. Noen generelle betraktninger og råd: 1: Ut fra de detaljene du nevner så regner jeg med at utdanningen du tok og ble ferdig med i 2018, er "Nettverk og IT-sikkerhet" studiet ved Noroff. Du bør bære oppmerksom på at du nå kan kan gjøre om fagskolepoengene til fullverdige studiepoeng og at du kan få nytt diplom som sier "Høyere Fagskolegrad". Dette i tråd med endringene mht. fagskoler de siste par årene, der fagskoler har blitt løftet opp til samme nivå som høyskoler og universiteter. Dette er gull verdt, og kanskje kan du t.o.m kan få godkjent de 2 årene helt eller delvis når du eventuelt søker deg videre til andre studier! 2: Du er 23 år, har fullført høyere fagskolegrad innen nettverk og IT-sikkerhet og har flere års sammenlagt IT-relatert erfaring bak deg. Det er faktisk slett ikke verst det, og slik jeg ser det har du mange muligheter. Synes ikke du skal være så hard mot deg selv. 3: Som andre har nevnt; søk på jobber og snakk med hodejegere/bemanningsbyråer. I dagens marked tror du vil få flere muligheter, første jobbtilbudene er dog ikke alltid det mest glamorøse, men det er jo en start. 4: Snakk også direkte med selskaper som f.eks Sopra Steria, ATEA, TietoEVRY, Basefarm og Visolit. De rekrutterer både titt og ofte og de kan godt ansette noen med din type utdannelse, og er du heldig kan du gå rett inn i avdelinger som driver med IT-sikkerhet, dersom det er der du har lyst til å være. 5: Noen konsulentselskaper ansetter også juniorer, og så bygger de deg opp med kurs og sertifiseringer, samtidig som du får erfaring med å jobbe ute hos kunder. 6: Etterhvert kan du bygge på formell kompetanse via ulike typer sertifiseringer og/eller bygge på fagskolegrad med fag fra høyskole og universitet. Husk også at det finnes mange gode tilbud og muligheter for kompetanseheving på nettet. Alt i alt, så tror jeg det skal ordne seg for deg.
 7. Om ikke annet så er det jo morsomt at dere poster i en tråd fra 2016 for å fremheve at det finnes billigere selskaper og deretter foreslå dere selv. 😁
 8. Nordea ser i økende grad ut til være en bank som verken liker kunder eller sine egne ansatte. Så scorer de jo også helt nederst omtrent på kundetilfredshet, blant banker.
 9. Jeg er helt enig med at dette emnet bør/må inn i skolen også, helt klart! Men om tråder som dette inspirerer enkelte til å kjøpe seg inn i dette røret, så vil jeg heller si at enkelte folk mangler evne til å forstå de leser. Eller kanskje de er masochister?
 10. Enig med Salvesen. Det er viktig å belyse alt det MLM selskapene driver med, som en slags folkeopplysning. Når folk f.eks googler/søker etter MLM er det greit å komme over tråder som dette. Det finnes forøvrig et helt annet selskap også innen MLM som stadig holder det gående; Herbalife. Dette har eksistert i "alle" år og har i alle de årene kun drevet med humbug og jøglerier, både lokalt og globalt. Likefullt får det fortsatt stadig folk til å bli med i dette og som skal drive med "distribusjon" av varierende produkter. Produkter som i beste fall er høyst middelmådige og relativt generiske uten nyhetsverdi, og ganske ofte direkte misvisende. Spesielt ille er det at de har fått med seg en del PT'er og ymse treningssentre med på å selge Herbalife greier, samt at de sponser ymse innen idrett i et slags forsøk på å virke noenlunde legitime.
 11. Hehe, Spiderman var jo kjent som en spesiell butikk, men avhengig av personalet så hadde de OK peiling på spill. Men ser absolutt poenget ditt med alle de kompisene som hang der og tok opp tiden til de som jobba i butikken og sånne ting. Gamestop fusjonerte jo for noen år tilbake med Free Record Shop, så på sett og vis er det jo historien til 2 kjeder som nå blir helt borte. De fleste fysiske butikker for spill er vel nå borte, med unntak av Elkjøp/Power og lignende. Spaceworld/Soundgarden gikk konkurs enda en gang, og kommer nok ikke tilbake igjen denne gangen. Platekompaniet bestemte seg for ikke så lenge siden å legge ned butikkene de også, og de fleste er nå borte. Men klart, det skal sies at det er mye generell "butikkdød" å om dagen, i mange ulike deler av retail bransjen. Dette har blitt veldig tydelig det siste året. Mange butikker og hele kjeder som har blitt borte etterhvert. Selv husker jeg Cyberia kjeden tilbake på 90-tallet og rundt milleniumstiden. Jeg kjøpte flere knallspill der. Edit: Ser nå at Soundgarden ser ut til å ha 5-6 butikker fortsatt. Men Spaceworld er altså borte.
 12. Hehe. Nuvel. Det er vel ingen her som ser dette med HBO som et spesielt stort problem. Men når dette nå en gang er en tråd om HBO, så sier folk sin mening. Det må være lov å komme med meninger/kritikk av noe eller være misfornøyd uten at man skal dra opp det der du-må-ikke-klage-for-tenk-på-de-sultne-barna-i-afrika argumentet.
 13. HBO Nordic har økt prisene sine ganske mye i forhold til da de startet, og det er ikke mange år siden egentlig. Men den nyeste prisen så snakker vi vel ca. 40% økning i pris på bare 5-6 år? Dette da på tross av ganske marginale forbedringer i bildekvalitet, tjenester, innhold (OK, bra serier men filmer er dårlig) og støttede plattformer. I tillegg er jo konkurransen mye tøffere enn noensinne. I Norge har det blitt mange tilbud nå og når Disney+ kommer etterhvert også, så blir det enda tøffere. Med mindre HBO klarer å komme med noen "må se på" serier på høyde med GOT i overskuelig fremtid, så tror jeg de kan oppleve å miste en del kunder etterhvert.
 14. George Carlin er helt genial, en av tidenes aller beste komikere, kanskje *den* beste. Men viktig å ta med at George Carlin ikke var i mot å bevare miljøet, men at å se ting i større perspektiv og at planeten i seg selv vil klare å håndtere det aller meste. Så planeten klarer seg alltid på en eller annen måte. Skjebnen til oss mennesker derimot, er langt, langt mer usikker. Dette er også grunnen til at vi må bli mer bevisste på hva vi gjør med våre samfunn og vårt konsum, og hvordan vi påvirker natur og klima, slik at vi som rase kan fortsette å leve på denne planeten her. Som George Carlin så berømt sa det....."The planet is fine. The *people* are fucked."
 15. Noe sier meg at du enten bevisst eller ubevisst tenkte på en ganske berømt scene fra en like berømt film akkurat da du skrev den siste setningen der.
×
×
 • Create New...