Gå til innhold

Canada får ferdig utviklede redningshelikoptre. Det kan de takke norske Sar Queen for


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

At Norge som kjøper har hatt sære kravspec betyr ikke at kjøperen har noen som helst åndsverkskrav for det som selgeren utvikler.. Er vel også tvilsomt at det Norge har krevd av sære løsninger faller inn under eget nytt patent, er vel mer en montage av forskjellige patenter slått sammen..

 

Sånne royalties som du snakker om er kun aktuelt hvis kjøperen av produktet er med på utviklingen av det helt nye produktet (som med f.eks. Avinor Flysikring og Kongsberg Defence sitt Remote Tower prosjekt)..

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Elektroavdelingen skrev (11 timer siden):

De kan også gi mobilen ordre om strømsparing

Sier du at det er mulig å overstyre enhver mobiltelefon uten å innhente samtykke fra eieren? Hvilken andre funksjoner enn strømsparing er det mulig å fjernstyre, og hvem har tilgang til å gjøre dette? Hvordan er denne problemstillingen i forhold til en eventuell konfliktsituasjon, kan da en fremmed makt skru av en haug med mobiltelefoner, f.eks til viktige offentlige tjenestefolk, bare ved å fly et helikoper langs grensen?

Lenke til kommentar
5 hours ago, xyzæøå said:

Sier du at det er mulig å overstyre enhver mobiltelefon uten å innhente samtykke fra eieren?

Klart, det gjøres med alle aktive mobiler hele tiden, uten det ville dagens mobilnett vært umulige å implementere.

Mobilbasen er helt avhengig av å kunne styre frekvensen, styrken, timingen, modulasjonen osv mobiltelefoner sender med, uten at eieren løfter en finger for å akseptere endringene. Hyppigheten på denne signaleringen er for øvrig så høy at mennesker uansett ikke har en rimelig mulighet til å ta stilling til endringene før de må gjøres gjeldende.

Mobiler generelt søker også stadig etter å bruke den nyeste generasjonen nettverk tilgjengelig, altså at 4G prioriteres foran 3G, som igjen prioriteres foran 2G. Dette er ikke nødvendigvis optimalt for hverken strømforbruk eller radiopeiling.

Når det her refereres til "strømsparing" siktes det til at enheten i helikopteret kan tvinge mobilens radiosender til å oppføre seg på den måten som er best for redningsformål, altså lavest strømforbruk og/eller enklest å peile. Du står fortsatt helt fritt til å svi av batteriet ditt mens du venter på redning ved å kjøre maks lysstyrke, titte på video og andre ting som ikke berører radiosenderens innstillinger.

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...