Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ingen ekstra utgifter så lenge en holder seg undre 200NKr.

Har handlet fra Play.com sikkert 50 ganger og ingen problemer.

Gjør det jeg kan for å ikke handle CD/DVD i Norge pga. pris.

Kjøper tilbuds filmer på Elkjøp ellers så bestiller jeg fra play.com eller cdwow.com

iron_knuckle det er liten sjan for det er billigere i Norge. Husk det er gratis frakt og man må handle for under 200NKr. eller så må en betale mva. og gebyr til posten.Da blir det dyrt

Endret av billy1
Lenke til kommentar

Play.com er hellig grunn for film og musikk-elskere - kjøp hva du vil så lenge det koster under 200,- så kommer det ingen utgifter i tillegg - fri frakt også, det som gjør det så genialt selvsagt. :)

 

Btw; Husk at 200,- ikke er 200,- oversatt fra dollar til norske kroner (sist jeg sjekket forkortet vi det vel med NOK, ikke NKr :) med currency convertere på nettet (xe.net osv.) men 200,- etter konverteringstabellen til Tollvesenet, så pass på å bruke DERES omregning når du skal sjekke verdien på en vare.

Endret av transistorbass
Lenke til kommentar

Så lenge du holder deg innenfor 200,- grensa betaler man kun den prisen som er på cd/dvd/spill`ene du kjøper !

 

Play sender forresten en og en dvd, slik at om du kjøper 10 stk på ei gang, så vil du fremdeles ikke betale noe mer dersom prisen pr. stk er under 200,-

 

Kommer du over 200,- må du betale 24% mva i tillegg. Og eventuellt avgift til posten dersom du lar dem fortolle filmene/whatever for deg.

 

Når det gjelder "kursen" på pund, så er det tollvesenet sine egne som gjelder

Toll

 

TCJ

 

Edit: Var litt seint ute der ja :)

Endret av tokki
Lenke til kommentar

1. hadde mega problemer med å registrere meg hos tollen, slik at jeg kunne tolle den selv.

2. husker ikke hvor mye jeg totalt betalte, men etter alt strevet i pnk1 er det ikke verdt det.

 

heretter kjøper jeg kun filmer der for under 200

Endret av oivind_dahle
Lenke til kommentar

Dette med beløpsgrensen på 200,- er helt riktig. Det er prisen på varen eksl.frakt. Men i den seneste tiden har jeg oppdaget at enten har tollvesenet eller posten blitt svært slappe - til stor glede for meg. Sist jeg oppdaget dette var da jeg handlet et PS2 spill fra www.play.com. Valgte Conflict Desert Storm II for 27,99 britiske pund og dette tilsvarte ca.327 NOK. Jeg regnet derfor med at jeg måtte belage meg på å betale både mva og postens gebyr på toppen av dette, men jeg slapp unna, fikk pakken i posten og var såre happy :cool: for å ha fått spillet for over 200,- billigere enn i Norge.

Det samme skjedde også en gang for 5 mnd siden da jeg handlet kontaktlinser på nettet for hele 860 NOK og alt kom i postboksen min uten verken mva eller gebyr. Samme linsene ville kostet meg 3800,- hos optiker i Norge (HELT SANT!).

Så dersom dere vil prøve dere på å bestille dyrere DVDer (over kr.200) så prøv gjerne, jeg tror sjansen er stor for at dere ikke betaler noe utover prisen for varen om dere ikke er uheldig med tollen. Noen med lignende erfaringer som meg?

Lenke til kommentar

Det er en annen grense også, hvis pakken er gave, så er tollgrensen på 500,-, men da må senderen merke pakken som gave, faren til en kompis fikk sender til å gjøre dette når han bestilte pins fra e-bay for flere tusen, men de merket det gave og 50 dollar, så det gikk glatt igjennom.

 

Men så er vel E-bay privat personer, men det han hende det kan legges med ett notat ved bestillingen slik at firmaer også kunne gjort dette.

Lenke til kommentar
Det er en annen grense også, hvis pakken er gave, så er tollgrensen på 500,-, men da må senderen merke pakken som gave, faren til en kompis fikk sender til å gjøre dette når han bestilte pins fra e-bay for flere tusen, men de merket det gave og  50 dollar, så det gikk glatt igjennom.

 

Men så er vel E-bay privat personer, men det han hende det kan legges med ett notat ved bestillingen slik at firmaer også kunne gjort dette.

Faktisk er tollgrensen for gavesendinger økt til 1 000 kr nå. Har hørt at enkelte nettbutikker merker pakken som gave om du ber om det, men tror ikke det er så mange som tar sjansen ettersom de får svi dersom de blir oppdaget.

Endret av eught
Lenke til kommentar
Hvis jeg nå kjøper 4 DVD`er under 200kr, da skal de bli uten toll/moms ja?

Er vel ikke toll på dvd filmer. Så lenge hver forsending er under kr 200 så slipper du å betale moms. Skal du bestille 4 filmer, så bestill de en og en slik at du er sikker på at de ikke blir sendt som en pakke med 4 filmer i. Er litt mer arbeid å bestille 4 ganger på rad, men er hvertfall sikker på at alt er som det skal da.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...