Gå til innhold

Bærbar PC for 17000kr (Dell Inspiron 8600?)


roht

Anbefalte innlegg

Eg skal kjøpa meg ein bærbar PC, og då har eg sett mykje på Dell Inspiron 8600.

Dette er det eg lurar på:

1. Bråkar den mykje?

2. Er den bra til kommande spel, sånn som Half Life 2, Doom3 osv.( Eg kjem til å spela mykje!!!)

3. Er det lang batteritid?

4. Er den bra generelt sett?

 

Har lest "omtalen" av den her, men då fekk ikkje han så bra karakter. Eg vil ha ein bærbar PC som er litt skrivebordserstattar og litt bærbar, og på Dell si heimeside reklamerer dei for at Inspiron 8600 er multimediamaskinen nr1.

Eg vil berre høyra nokre meiningar om den!!!!

 

Oppsettet på bærbaren er:

1,7GHz Centrino

128mb Ati Radeon Pro Turbo

DVD brenner (4x)

512mb minne

Endret av zelluz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan gi deg grundigere info hvis du ønsker det.

Veldig kort fortalt:

 

1. Den er tilnærmet lydløs ved bruk av word, internett med wlan, og andre ting som ikke krever så cpu og/eller gpu kraft. Når du spiller krevende spill og lignende bråker den som alle andre centrino-pcer, men det er ikke da man krever en stille bærbar. Ved spill som krever middels mye av skjermkortet og cpu bråker den ikke så mye. Men når jeg har alt på maks ytelse og har spillt onlinespill i noen timer bråker den mye, men da overdøver lyden viften uansett. Når jeg går ut av spillet blir den meget raskt stillere igjen.

 

2. Ja, hvis du velger R9600pro kan du ikke få bedre til dags dato. Da bør du kunne spille kommende spill bra. Som du kanskje vet er bærbare ekstremt mye dårligere til spill enn stasjonære, så spiller du veldig mye synes nå jeg du gjør et dårlig valg. Likevel R9600pro takle HL2 og Doom3 godt.

 

3. Jeg oppnår 5 timer ved bruk av word. Dette er meget godt. Skal du gjøre ting som krever mer resurser synker naturligvis batterikapasiteten.

 

4. Ja, jeg har vel egentlig ingenting å utsette på det, med unntak av at jeg sliter med wlankort driverene, men dette skal ikke være et generelt problem. 2 usb 2.0 porter er ekstremt lite, men så har den "alt" til dags dato også.

 

Lurer du på noe mer så er det bare å spørre.

Endret av It's me
Lenke til kommentar

Med standard oppsett og ett batteri klarer du ikke sitte 5t med word kun ved hjelp av batteriet. Noe jeg vet veldig godt da jeg skriver dette med en i8600.

 

Vifta bråker alt for mye fordi den som barbara skrev er meget dårlig konstruert. Vifta går også for mye. I forhold til en bærbarmac er det veldig dårlig.

 

Den er alt for stor, tung og klumpete.

 

Men i forhold til prisen du betaler er den bra. Ikke glimrende, men bra. Når det kommer til spilling synes jeg alltid det er snodig at folk ønsker seg bærbare til å spille 3Dspill med. Mulig du har prøvd det. Jeg synes det er dårlige greier. Men det er kanskje en subjektiv sak?

Lenke til kommentar
Med standard oppsett og ett batteri klarer du ikke sitte 5t med word kun ved hjelp av batteriet. Noe jeg vet veldig godt da jeg skriver dette med en i8600.

 

Vifta bråker alt for mye fordi den som barbara skrev er meget dårlig konstruert. Vifta går også for mye. I forhold til en bærbarmac er det veldig dårlig.

 

Den er alt for stor, tung og klumpete.

Det klarer man alldeles strålende, for jeg gjør det ofte selv. Den holder flott til 5 timers internettbruk via wlan, det samme gjelder word. Hvor lenge klarer din?

 

Den er ikke tung for sin klasse, og heller ikke klumpete. Spesielt stor er den heller ikke. Den dårlige konstruksjonen vil jeg meget gjerne få vite noe om, for det er den absolutt ikke. Hva er det du synes er så dårlig med konstruktsjonen? Viften går lavt og lite ved bruk av programmer som krever lite. Behov for økt ytelse gir økt støy, noe som gjelder alle bærbare.

 

En bærbarmac er ikke bedre, men ja, den er lettere og mindre, men det er ikke den klassen I8600 hører til under.

 

Barbara sin test av I8600 er ikke objektiv og meget dårlig. Klager på bagateller og overdriver småproblemer. Trekker også frem få av mange positive sider med maskinen.

 

Jeg stoler på barbara.no, men i testen av i8600 har de rett og slett dritet seg ut.

Lenke til kommentar

Vel vel. Du synes dem har "dritet" seg ut. Jeg synes den testen er meget god beskrivende for maskinen. Så kan "zelluz" få avgjøre hvem som er objektiv.

 

Det eneste jeg synes er litt merkelig med testen er kritikken tastaturet får. Synes det er helt ok jeg. Og så må man selv vurdere hvor mange usbporter og "pc-spor" man trenger. Som jeg skrev i det andre innlegget. Maskina gir mye for pengene den. Men det er ingen fantastisk maskin som man kan få inntrykk av noen ganger.

Lenke til kommentar

Har lest "omtalen" av den her, men då fekk ikkje han så bra karakter. Eg vil ha ein bærbar PC som er litt skrivebordserstattar og litt bærbar, og på Dell si heimeside reklamerer dei for at Inspiron 8600 er multimediamaskinen nr1.

Eg vil berre høyra nokre meiningar om den!!!!

 

Oppsettet på bærbaren er:

1,7GHz Centrino

128mb Ati Radeon Pro Turbo

DVD brenner (4x)

512mb minne

Hei

 

Jeg har en i8600, men kun med go5650 skjermkort.

 

Den støyer ikke mye, kun når man spiller spill som krever litt av maskinen, men da er man så opphengt i å spille at det legger man ikke merke til.

 

Jeg er meget godt fornøyd med min og kan anbefale den på det sterkeste.

 

Her er en "objektiv" god test av maskinen(dog ikke med ditt skjermkort, som går for å være enda bedre)

 

Jeg tror du skal lete lenge etter en bedre maskin i den prisklassen.

Lenke til kommentar

Skjønner bare ikke de som sier at i8600 bråker, eller at den har dårlig vifetsystem. Til "vanlig" bruk (Word, surfing, epost, exel) så slår vifta seg rett og slett ikke på og jeg har en lydløs PC. Jeg må spille rimelig "tøffe" spill før vifta dra igang skikkelig. Skal man ha en laptop som er lydløs ved spilling ?

 

Grunnet karosseriet til i8600, som er relativt stort, så er vifta relativt stor (som er positivt, større=mindre støy), den er også levert med kvalitets CPU gel, noe som er relativt sjelden.

 

Du får mange laptoper med Centrino og ATI 9600, som igjen betyr god batterikapasitet og god spillytelse. Du finner ikke en noen som matcher DELL på pris, med mindre du tar til takke med en mye dårligere skjerm (i8600 15,4 wide skjerm er nyyyyydelig som WSXGA og WUXGA)

Lenke til kommentar

Den 60Gb HD som fulgte min 5150 var på 7200rpm, men det kan være litt "bingo" hva du får tror jeg. Ring å snakk med en selger om du bestiller maskinen, få han til å notere på ordre at du ønsker 7200rpm, det gjorde jeg. Rabatt er det gode muligheter får å få også :-)

Lenke til kommentar

Jeg har hørt svært mange klager over WSXGA skjermen. At den er rett og slett DÅRLIG.

F.eks når man scroller på ei webside, så er det så blurry at man ikke har sjangs til å se hva som står. (Hentet fra Dell sine offisielle forum. Har ikke linker her og nå, men kan spore dem opp igjen om det er ønskelig)

Det viser seg at det er to forskjellige skjermer i PCene som leveres med WSXGA skjerm. Samsung og Hitachi. Hitachi er visstnok taperen av de to...

Hva slags skjerm har dere som sitter med i8600?

 

Også har jeg hørt at med det M10 kortet (R9600) blir PCn fryktelig varm. Er dette noe dere kan bekrefte/avkrefte?

 

Takk og mvh,

 

Steifoo

 

EDIT: Du sier at det er mulig å få til gode rabatter om du ringer og bestiller over telefon? De er ikke vanskelig å ha med å gjøre altså? :D

Til og med tilbud som ikke er på nettet?

Prute? :thumbs:

Endret av Steifoo
Lenke til kommentar

Jeg vet ikke om det er vanlig at man får rabatt bare ved at man ringer, men det jeg gjorde var å fortelle hva jeg ville ha og spurte til hvilken pris han kunne skaffe meg det. Så dro jeg litt på det og lurte på om han ikke kunne gå ned litt på den prisen. Endte opp med 3780,- i avslag i forhold til om jeg skulle ha kjøpt den på web. Så det fungerte for meg iallefall :-)

Lenke til kommentar

Det her begynner å bli litt latterlig :laugh:

 

Hvis folk tror en desktop erstatter (med directX 9 støttet skjermkort) ikke blir varm når man både utsetter prosessor og GPU for full belastning, da må dere nok vente til det kommer en flytende nitrogen kjølt 0.5kg superledende (m 30 kg flytende nitrogen tank) super maskin. Denne kunne man sikkert hatt på fanget.

 

Get real people, hvis det går fort --> blir det heit....

 

Så jeg skjønner ikke hva folk klager på, når man vil ha bærbare som takler både spill og annet ting...blir de som regel større, det er ingen problem å lage en ultra kompakt pentium-M maskin...men da kan man ikke forvente å få de beste skjermkortene med på kjøpet. Hvorfor, enkelt man kan ikke forvente at varmen disse GPU'ene genererer forsvinner av seg selv, derfor må man lage gode kjølesystem som igjen krever større plass. Pluss at det gjør maskinen tyngre, dette er noe man ikke kommer utenom selv med vannavkjølte system.

 

Lerun

Lenke til kommentar

Kva med WUXGA skjermen og WSXGA?

Kva er forskjellen, er WUXGA berre større, eller er den betre og?

Eg veit at WUXGA har 1920x1200 og WSXGA 1680x1050, men trenger ein verkeleg så stor oppløysning?

Og kva er den største "hertzen" på desse to skjermane?

Lenke til kommentar

WUXGA skjermen tillater mer plass å arbeide på, men skjermen er ikke fysisk større. Den bare tillater en større oppløsning.

 

Det har vært snakk om at WSXGA skjermen (en av de to som plasseres i i8600, Hitachi-skjermen tror jeg) er veldig dårlig.

Det er nesten "sjansespill" på hvilken skjerm du får tildelt når du bestiller WSXGA. Det spørs hva de har på lager (ifølge en hos Dell jeg pratet med)

 

På spørsmålet om man trenger så stor oppløsning vil nok noen si helt klart ja, og andre vil si nei. Det er snakk om preferanser. Selv har jeg ikke sett noen av de i action, men jeg har lest at mange liker den WUXGA skjermen sin over alle andre skjermer de har prøvd.

 

Hertzen vet jeg ikke noen dessverre :(

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...