Jump to content
Maxma

Skal kjøpe bil men kompis henter den

Recommended Posts

Hei. Finner ikke så mye info om dette her på nett.

Saken gjelder er at jeg skal kjøpe meg bruktbil som er ca 12 timer unna meg. Jeg har ikke anledning å hente bilen selv. Men jeg har en kompis som vil hente den for meg.

Hvordan gjør vi det med omregistrering og salgsmelding? Kompisen min sa at vi kunne ta det via Facetime. At jeg godkjenner den her hjemme mens han og selger gjør det som skal gjøres.

Eller går det ann å omregistrere den til kompis og når han kommer hjem så kan vi sende inn ny omregistrering til meg, utenom å betale omregistrering to ganger?
Slik jeg har skjønt det kan man kjøre 3 dager til man må betale omregistreringsavgiften og finne forsikring. Så kompisen min har god tid på seg for å komme seg hjem med bilen.

Hva er det beste alternativet?

Edited by Maxma

Share this post


Link to post
Maxma skrev (46 minutter siden):

Slik jeg har skjønt det kan man kjøre 3 dager til man må betale omregistreringsavgiften og finne forsikring.

Nei, når du har godkjent salgsmeldingen må du tegne forsikring før bilen kan kjøres.

Ikke kjøp bruktbil uten å se den selv først.

Share this post


Link to post
Maxma skrev (9 timer siden):

Det vet jeg. Men det er kompis som skal hente bilen. Kan jeg da gjør salgsmeldingen i lag med min kompis og selger på Facetime?

Ja.
Du kan ordne alt det praktiske over internett. Det er ikkje nødvendig at du har kompisen din på telefon/facetime samtidig, men har du muligheita for det så kan det være fornuftig at kjøper og selger kan snakke saman undervegs i prosessen.

Det du må ordne på førehand er forsikring av bilen du skal kjøpe. Du kan og må tegne forsikring også på bilar som du ikkje eig, og med den klausulen at du ikkje betalar for forsikringa før bilen er registrert på deg. På den måten kan du ha forsikringar på alle bilane som du vurderer, men du betalar berre for den du ender opp med å kjøpe.

Når du logger deg inn for å omregistrere bilen så vil du også få opp status på kva selgaren har gjort, inkludert å gi aksept på eigarskiftet.
På den måten vil du også sjå umiddelbart at alt er i orden slik at du kan føre over pengane. Ettersom det kan være litt fiklete av og til med bank-ID så er det fornuftig å ha ein aktiv telefonsamtale slik at dykk kan hjelpe kvarandre om det oppstår problem.

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...