Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Feller under feilsøking av deler etter skadet strømforsyning


Anbefalte innlegg

Heisann! En kamerat av meg sin pc/strømforsyning røyk så den tydeligvis skal ha gnistra. De som oppdaga det prøvde og skru den på igjen, uten å koble fra HK osv. 
Hovedkortet er dødt, men ved videre testing av deler, er det noen ting å være obs på så min maskin ikke ryker? Er altså snakk om å teste prosessor, minnebrikker, ssd og skjermkort.

Ny strømforsyning er testa med pcen og hovedkortet lyste ikke opp eller noe så om ikke noen har noen motsetninger tror jeg det kan erklæres dødt.

Strømforsyningen som nå er død er følgende: «EVGA Supernova G2 750W»

Den fikk veldig gode anmeldelser, med 10 års garanti men har vist seg at flere har fått samme problem. Usikker på om det er modellen, eller bare generell uflaks.

Ellers er spesifikasjonene på maskinen:

I7 6700K

MSI GTX 1070

Phanteks P400S

Corsair Vengeance Red Led 3000mhz C15

Gigabyte GA Z170 K3

NZXT Kraken X52

Intel 600p


Tanken er altså og teste de delene, for å finne ut hva som funker og ikke eventuelt. Men er det noen deler som kan kortslutte eller lignende i min maskin og ta den med ned? Hvis ikke så tester vi og satser på at det holder med nytt hovedkort for å få maskinen opp igjen (ny strømforsyning er kjøpt inn).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
mobile999 skrev (7 minutter siden):

Ja.

Ikke test noen av delene med hovedkortet ditt.

Takk for svar. Men hva blir da riktig for å finne ut hvilke deler som har overlevd? En kamerat har HK + R5 1600 til overs fra oppgradering om prosessor også er død, men skjermkort, ram og ssd hadde det vært fint å få brukt. Noe av greia her er å unngå masse styr med kundeservice osv, og få en maskin opp igjen. 
Delene er fra forskjellige butikker, så vet ikke helt hvordan det er når strømforsyninga har dratt med seg x antall deler i døden.

Lenke til kommentar
mobile999 skrev (1 time siden):

Dere må vurdere om hk m/r5 kan brukes til å teste minnebrikker, ssd og skjermkort (i den rekkefølgen). Er det et problem at det hovedkortet og prosessoren blir ødelagt?

Ja, poenget er jo nettopp å teste deler uten å ødelegge andre deler eller pcer som fungerer. Hvis prosessoren fra originale bygget (i7 6700K) er ødelagt er det jo billigere å gå for HK + R5 enn ny CPU og HK.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...