Gå til innhold

44,2 Tbit/s: Skal ha satt ny fartsrekord over fiber med bare én lyskilde


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Flott, nå trenger vi bare hardware som kan takle disse hastighetene. Ironisk nok så er også Australia et av de landene med elendige forbrukerpakker på bredbånd. Det er meget dyrt, tregt og kommer ofte med bindingstid og datapakker. Et eksempel er 12 Megabit/s, 18 måneders bindingstid og 200 GB datapakke til 900 kr måneden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Min datter studerer i Sydney og har fiber inn i huset de leier, og de betaler langt fra de prisene du skisserer. Også mobilabbonementet hennes er mye billigere enn i Norge, hun får 4G med 20 GB i måneden og fri ringing/sms + 400 minutter gratis til Norge for under kr 200 (ca 30 AUD)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jatakk til økte hastigheter på sikt. Det blir nok aldri feil. Nå må vi bare få gjort noen kraftige røsk for å redusere latency. Det snakkes om at det vil bli redusert latency fra Elon Musk's satellitt mesh i lav bane.

Men tilbake til fiber. Vil en radikal økning i fiberhastighet automatisk få ned latency? Eller vil det være for tregt nettverksutstyr som fortsatt gjør at vi må slite med latency selv på slike akademiske hastigheter?

Lenke til kommentar
IsleStone skrev (21 minutter siden):

og de betaler langt fra de prisene du skisserer

Det finnes naturligvis unntak. Studenter og andre grupper mennesker som bor i store kollektiv kan også få rabatter og forhandle seg fram til bedre pakker, og i enkelte studentboliger er til og med bredbånd gratis. Men for den jevne australier er det ikke mye å skryte av. Ta en titt på flere australske bredbåndstilbydere som feks NBN eller Telstra for å få et innblikk i hvor dyrt og dårlig det er. Her er det snakk om å betale for å unngå binding og datapakker på toppen av tregt og dyrt internett.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
FrihetensRegn skrev (3 timer siden):

Studenter og andre grupper mennesker som bor i store kollektiv kan også få rabatter og forhandle seg fram til bedre pakker, og i enkelte studentboliger er til og med bredbånd gratis.

Min datter leier en vanlig enebolig sammen med noen andre studenter, så de har ikke noen bedre pakke enn andre. Prisene som oppgis på nett, er nødvendigvis ikke det samme som de du kan få når du kontakter leverandør.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...