Jump to content

IsleStone

Medlemmer
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

40 :)
 1. Om CO2 kan være forurensing kan også Oksygen og Nitrogen være forurensing i store nok mengder - latterlig påstand om vi snakker om luften du puster inn. I normale mengder er disse stoffene nødvendige for livet på jorda, og vi tåler fint mange ganger mengden av CO2 det er i luften i dag. Og artikkelen handler om CO2 kravene og ikke de andre stoffene som du mener er problemstilligen.
 2. Artikkelen handler om CO2 krav og ikke om andre og skadelige stoffer, så kommentaren din er en avsporing.
 3. CO2 er ikke forurensing, og du puster ut mer CO2 enn du puster inn. CO2 påvirker overhodet ikke Covid-19. Latterlig kommentar.
 4. Vanlige folk ser ulempene med nye kraftkabler til utlandet, nemlig høyere pris på strøm. Kjenner personlig ingen som ønsker nye kraftkabler, og ingen som ser fordeler med det, så overskriften er svært misvisende.
 5. Kjøpte en Samsung Chromebook Plus for 4 år siden og er kjempefornøyd med den. Positivt overrasket over at den støttes i ennå 4 år, til august 2023.
 6. Har denne både hjemme og på hytta. Fungerer for det meste veldig bra. På hytta er den knyttet mot IFTTT og som slår av og på varmen basert på målingene fra innendørsenheten slik at temperaturen holdes jevn om vinteren når jeg ikke er der. IFTTT slår også på varekabel i vannintaksrør (som er dårlig isolert i inntak) dersom utendørstemperaturen faller under 0 grader. I motsetning til andre her på forumet, syntes jeg at presentasjon av data er oversiktelig og grei på mobilen. Syntes det er nyttig å kunne sjekke værdata både hjemme og på hytta når jeg ikke er der. Det kan faktisk skille ganske mye fra yr.no observasjoner noen mil unna, når det gjelder temperatur, regn og vind.
 7. Jeg har også hatt problemer med enkelte enheter, men har fått ny på garanti hver gang, En vindmåler som plutselig begynte å spise batterier. Hold bare 2-3 dager før de måtte byttes. Fikk ny uten spørsmål. I tillegg sluttet sentralmodul å virke etter ca 1 år, og igjen fikk jeg ny på garantien (også uteenheten). Disse hadde jeg på hytta. Hjemme har jeg også en stasjon. Denne har jeg hatt i 2 år og har ikke hatt noen problemer. Når det gjelder kalibrering av barometeret er det mulig å jukse dette til med å endre høyden over havet i settingen. På hytta måtte jeg sette høyden til minus 42 meter for at den skulle vise korrekt, mens hjemme viser den korrekt ved å sette høyden ca 10 meter høyere enn riktig høyde. Denne høyden settes forøvrig uavhengig av høyden for vindmåleren.
 8. Ser ut til at du må ha fått en mandagsutgave. Jeg har samme telefon men har ikke opplevd noen av dine problemene. Snarere tvert imot, superkjapp i åpning av apper, aldri apper som krasjer og har aldri hatt problemer med Chromecast.
 9. Å ja? Jeg har brukt og bruker fortsatt Edge som eneste nettleser både privat og på jobb og har null problemer. Hvordan den er ubrukelig, er merkelig. Vil tro Microsoft hadde fanget opp dette i så fall. Sikkert ikke ubrukelig, men mye dårligere enn alternativene. Man velger selvsagt selv hva man vil bruke, det er jo noen som kjører Lada også.
 10. Er man også tvunget til å bruke den? Og kan man eventuelt slå av ruter-biten og ha en sikrere ruter innenfor? Selv om man da ikke kan tiltro hvert ledd, så kan man i alle fall tette igjen lokalnettverket mot tilfeldige trusler. Nei, man må ikke bruke deres ruter. Jeg var selv kunde hos Nextgentel i mange år (inntil i sommer), og det første jeg gjorde var å bytte ut ruteren med min egen ADSL ruter. Fikk mye bedre signal/støyforhold og bedre hastighet. pålogging og passord til DSLAM i sentralen fikk jeg av Nextgentel.
 11. [Det er vel ikke så altfor mange ti-årene til noen knekker gåten vedr. teleportering, og gjør Musks risikable ideer avleggs med noe enda mer risikabelt, sett med 2017-øyne. Jeg tror nok aldri "gåten" vedr. teleportering lar seg knekke, men det tar nok også et par ti-år før Musks ide lar seg realiere og da like sikkert som dagens fly.
 12. naleyjanhelge snakker nok om den nye tv-løsningen fra Altibox, "fremtidens tv" med Huawei tv-bokser og opptak av programmer til nettskyen. Og apropos den nye løsningen: Har noen prøvd å erstatte hjemmesentralen med en brukandes router sammen med boksene fra Huawei? Hvordan distribueres egentlig tv og internett her? Separate VLAN? TT Kan ikke se at det finnes noen nyere hjemmesentral og TV boks enn det jeg har. Jeg har den nyeste fra Altiboks med fiber rett i boksen. Har du noen referanser til hvor enda nyere løsninger er beskrevet. Det står iallefall ingenting om dette på Altiboks sine sider.
 13. Jeg har den nye hjemmesentralen fra altibox. Ingen problemer å sette den i bridge mode og fremdeles ha TV, så der har du nok misforstått.
 14. Angående pennen på Samsung CP , det fungerer fint å kommentere på PDF med den (testet i Squid). Bruker oftest pennen i Squid, men også endel i Google Keep, som har håndskrift tekstgjennkjenning som fungerer overraskende bra. Vet ikke helt hva du mener med skuffende respons, men jeg har ingen problemer med tastaturet. Det krever kanskje litt tilvenning om man er vant til full bredde tastatur, men jeg syntes personlig det fungerer fint. Backlit er nok greit i mørket, men for min del er ikke savnet stort. 3:2 formatet på skjermen er også overlegent 16:9 formatet i nettbrettmodus (portrett)
 15. Kjøpte meg en Samsung Chromebook Plus på Amazon.com for noen uker siden. Jeg er strålende fornøyd. Den har en nydelig lyssterk skjerm med oppløsning 2400x1600 pixler fordelt på 12,3 tommer 3:2 format. Veier såvidt over 1 kg og med chassis av magnesium. Den er utstyrt med 2 stk usb-c kontakter og en micro-sd kortleser. Kommer med Google Play store ferdig installert og kjører de fleste android-apper uten problemer, med noen unntak. En ulempe, fordi den er kjøpt i USA, er at den kommer med amerikansk tastatur-layout. Det fungerer fint å sette den opp med norsk tastatur, men plasseringen av spesial-tegn tastene stemmer ikke da med det som er preget på tasten. Ikke noe stort problem syntes jeg, da jeg stort sett skriver uten å se på tastaturet, og husker hvordan norsk layout ser ut. Den kommer også med integrert "stylus pen" og denne fungerer utmerket for å tegne eller skrive i dertil egnede apper. Prisen var i utgangspunktet 419 USD, og med frakt og norsk mva ble det nesten kr 5000, som kan syntes noe dyrt for en Chromebook. Kvalitetsmessig, med en super skjerm, og med de utvidede bruksmulighetene som Google Play medfører syntes jeg imidlertid at den er verd prisen. Den starter opp på noen få sekunder, og er generelt veldig responsiv. Sammenliknet med en Windows PC i samme prisklasse er Samsungen absolutt å foretrekke, om du da ikke trenger å bruke de sære programmene som bare fungerer på Windows. .
×
×
 • Create New...