Gå til innhold

Pc fryser ved bruk av USB


Anbefalte innlegg

Hei,

har en dedikert minnepinne, som kun har blitt brukt til bilen med musikk, altså mp3 filer. Nå for noen dager siden når jeg skulle legge til flere sanger, så prøver maskinen bare på å laste inn filene, og bare fryser til slutt. Har prøvd på tre andre maskiner også uten hell.
Og til tider blir pennen også nokså varm. Det merkelige her er at den funker helt fint i bilen.

Så det store spørsmålet mitt er, finnes det noen måte å redde innholdet på? Med tanke på at jeg har slettet mange av de gamle sangene fra maskinen jeg bruker.. ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis bilspilleren klarer å lese så er den nok mulig å få reddet data. På trøbblete media bruker jeg som regel dd_rescue. Denne kopierer det som går an å kopiere over på f.eks en frisk minnepinne. Dette er sektorbasert så du får en så god kopi som overhodet mulig, så du har de beste muligheter til å kjøre dataredning med f.eks feilsjekking av media i Windows.

Det er normalt at minnepinner blir varme under bruk. Noen blir lett varmere enn 60 grader som vanligvis er svært ubehagelig å holde i noen sekunder.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Takk for svar, har prøvd meg litt frem.

ccleaner har jeg prøvd tidligere, og feilmeldingen jeg får opp der er "Invalid drive for scan

"

Og når det kommer til dd_rescue, så skal jeg være ærlig nok til å si at jeg forsto ganske lite av det. Har prøvd på å se på ulike videoer av det på youtube, uten å ha blitt noe særlig smartere..
Så tar gjerne i mot tips om hvordan det fungerer, eller et annet program som er lettere å bruke for en som ikke er så pc kyndig?
Lenke til kommentar

ddrescue er vel et Linux program.

Det kan ligge på en bootable usb disk (linux basert). Du kan installere dette når du kjører fra en Linux minnepinne. F.eks Ubuntu Linux på minnepinne.

F.eks her er et alternativt opplegg der ddrescue er ferdig installert:

http://www.system-rescue-cd.org/

Med dette kan du som en nevner over, sitat: Denne kopierer det som går an å kopiere over på f.eks en frisk minnepinne. Dette er sektorbasert så du får en så god kopi som overhodet mulig, så du har de beste muligheter til å kjøre dataredning med f.eks feilsjekking av media i Windows.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

Hvis det fungerer på bilspilleren, men ikke på noen pc-er, kan det være at være at operativsystem alene kan ha betydning her. Prøv å starte pc-en med en Linux-minnepinne, og se om du får aksessert minnepinnen - i utgangspunktet uten da noen verktøy.

Lenke til kommentar
On 5/9/2020 at 2:06 PM, sedsberg said:

Vil tippe at bilspilleren er USB2 mens USB-stikka og PC-en er USB3? Den høyere hastigheten med USB3 er kanskje nok til at den blir varm og feiler. Du har ikke en USB2-port eller USB2-HUB du kan teste med på PC?

USB 2.0-enhet vil kjøre i USB 2.0-modus på en USB 3.0-port.

Lenke til kommentar
2 hours ago, vidor said:

Det var det de  ønsket, men ikke alle USB 2 dingser som f.eks DACer fungerer bra i en USB 3 port, men det funker for mye 

Men problemet er vel ikke da at de blir forsøkt kjørt i et raskere modus enn det de er. Når en USB-minnepinne ikke virker på tre pc-er, virker det vel mer som om noe er galt med minnepinnen - eller at det er noe med filsystemet. Slik jeg forstår det, har usb-minnepinnen fungert fint her tidligere.

Lenke til kommentar

Ja, når det ikke er tidskritisk overføring på minnepinne. USB 3 vil ikke kjøre USB 2 for raskt i.o.m at det er ekstra pinner på USB 3 som gir disse egenslapene. USB 2 er trygg sånn sett. Tenkte mer på at USB 2 ikke alltid blir godt nok ivaretatt i en USB 3 port.

Har vært borti at SD-minne kan funke en plass og ikke andre, men det har med at det er forskjellig måte å gjøre I/O på.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei, takk for mange gode tilbakemeldinger. Har vært nokså opptatt de siste dagene, så har ikke fått prøvd på "Linux medoten" (Siden den kanskje virker noe avansert??) Kunne det vært et forsøk å prøve den på en Mac engang foreksempel?

Har også i etterkant prøvd den på en xbox også, der fungerte den ikke. Gjorde egentlig hele xbox meget seig, og kom heller ikke inn på innstillinger så lenge den sto i. Men på en nyere LG tv, så fungerte den helt fint igjen.

Alternativet er å finne en enhet den fungerer på, med to eller flere usb porter, slik at jeg kan flytte filene til en ny usb.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...