Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Kjøkkenbenk og smart bruk av downlights


Anbefalte innlegg

Lurer bittelitt på hvor jeg bør installere spotter i taket over kjøkkenbenken. Er i utgangspunktet tenkt 4 stk. langs med benkeplaten/komfyr. Tenker å montere de bittelittegrann utforbi kanten på plata så det ikke blir noe skygger fra benkeplaten ned mot gulvet. MEN, kjøkkenvifta (platået/avsatsen som er en del av vifta) stikker ut forbi skapet ca. 25 cm. så her er det vanskelig å få til spotter i nærheten uten å få skjemmende skygger rundt komfyren. What to do ???

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
3 hours ago, Labelle said:

Liker ledplanker bedre med dimming. Har du ikke lys fra kjøkkenvifta som alle andre? 

Ledplanke høres relativt usaklig ut. Kanskje noe en fjortis eller en mopedrype ville funnet på? Lyset fra kjøkkenvifta må vel alle ha da ingen downlights fra tak klarer å lure seg under der. Det betyr ikke at jeg ikke trenger lys i området rundt komfyren. Akkurat når blir det liksom å styre unna hele komfyrsona pga denne problemstillingen med uønskede skygger. Jeg bruker noen runde Philips ledlys batterilamper som jeg monterer der spottene er tiltenkt for å simulere hvordan lyset/skygger faller. 

Lenke til kommentar
Gjest Baardsen skrev (10 timer siden):

Ledplanke høres relativt usaklig ut. Kanskje noe en fjortis eller en mopedrype ville funnet på

Du burde se hva du snakker om før du kommer med slike utsagn.

edit: Det er stor forskjell på LED-lister rånerne har under bilene sine og ledplanker som brukes som belysning. 

Endret av ilpostino
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Gjest Baardsen skrev (32 minutter siden):

Kan vel tenkes at enkeltindivider kan ha en annen oppfatning enn deg som er satt til å moderere disse individene. Det var i og for seg en god ide med ledplanke, men ikke det jeg spurte om. Downlights er noe helt annet.

Hvorfor er det at jeg tilfeldigvis er moderator relevant til at jeg gav deg er tips? Det var flere av oss som gav deg det samme tipset. Dette er et diskusjonsforum og hele forumet er full av forslag. Dette er nesten som om noen blir dritsur fordi noen foreslår hybridbil istedenfor bensinbil (som er sååå mye bedre) eller at noen foreslår prosessor AMD fremfor Intel eller at noen foreslår en annen tv eller en annen merke / modell på mobilen enn TS så for seg.

Hvis du skal oppføre deg som du gjør bør du gjøre deg en tjeneste og bruke tiden din andre steder. Du gjør deg selv ganske upopulær når du spyr eder og galle rundt deg når folk kommer med forslag til deg. Gjør deg selv og voks opp.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Ser at jeg har misforstått spørsmålet, og at du ønsker plassering av downlights i taket. I mitt hode ble dette spotter under overskap, og derfor foreslo jeg LED-stripe i stedet (som er det som er inn om dagen).

Angående spotter på kjøkken så tror jeg du vil skyggelegge en del uansett hvor du plasserer dem, enten med din egen skygge eller fra overskap. Dersom du har mulighet ville jeg absolutt lagt inn arbeidslyset under overskap.

Alternativt ville jeg nok gått for noe annet enn spotter, da disse gir veldig direkte (hard) belysning. Noe med mer indirekte belysning (opp i tak, på overskap hvis disse er lysmalte e.l.).

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Om du kun skal ha fire stk på en vegg og det også er her ventilatoren står ville jeg unngått (kanskje naturlig nok, men skriver det allikevel) over den og montert de 10-20cm på hver side og fordelt de to andre ut derfra. 

Ville også heller montert de lenger inn mot vegg for om de står 70-80cm ut (med forbehold om at du har standard 60 dype skap) så vil DU kaste skygge inn mot benkeplata når du kokkelerer. Landa på 35cm hjemme hos meg selv og synes det ble veldig fint. Man henger jo ikke over benkeplata så alt innenfor 60cm  vil nok bli bra (har man tilt på downlighten kan man også justere litt om man får litt skygge der man ender opp). Pga krasj med bjelker i taket var det to stk som endte opp på cirka 60 (på en annen vegg enn de 35) og disse tar med seg håndtakene til skapet og kaster skygge på gulvet. Ikke super happy med det dette. Her ville kanskje 70-80 fungert for å unngå det, men da er vi tilbake til "menneskeskygge" igjen. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...