Gå til innhold

iPod eller andre Jukeboxer?


Anbefalte innlegg

Da har du iallefall ikke regnet med lydkvaliteten. Da den mildt sagt "suger" på ipod. Kommer meget dårlig ut i blindtester   :roll:

Gidder du og poste disse testene du har lest da kanskje?

Den ene blindtesten var i et av de nyeste hjemmepc-bladene (hjemmepc-å så?!)

Den kom Ipoden dårligst ut av alle! mp3spillerne i den testen, når det gjalds lydkvaliteten.

 

 

Den andre så jeg på et britisk nettsted, men finner den ikke igjen. Kom ikke fullt så dårlig ut der, men fremdeles dårlig nok til at den er såpass dyr som den er.

 

 

Edit, utdrag:

"Dårligere enn du tror: God lyd har den dessverre ikke. Snarere tvert imot. Særlig bassen er spinkel og flat. Oppover i frekvensområdet står det litt bedre til, men romfølelsen er dårlig, og det hele låter kunstig og nasalt. Lyttingen ble foretatt uten at vi visste hva vi hørte, og overraskelsen var selvsagt stor da vi skjønte at den mest populære spilleren hadde aller dårligst lyd blant de store spillerne."

 

Men det er bare lydkvalitet den taper seg på som regel. Men det er nok for min del! Jeg har mp3spillere pga jeg skal høre musikk, å da er lydkvalitet det som står øverst. Men folk er forskjellige :roll:

 

 

Trådstarter:

Hadde vært litt lettere å hjelpe deg om du hadde hatt noen krav, eller sagt hva/hvor/hvordan du skal bruke den..

 

Prioriteringer som brukervennlighet, lydkvalitet, lagringsstørrelse, porno utseendet, batterikapasitet, om den må tåle noen støyter, spesielle funksjoner du har behov for..

 

Kan ikke bare utrope ipod som vinner hver gang. Selv om den har mange gode kvaliteter, så tåler den vel lite, falle i gulvet? men sist men ikke minst lydkvaliteten som jeg påpeker om og om igjen. Noen som nevnte at mannen i gata ikke merker noen forskjell på slike spillere.. Men når JEG hører forskjell, å jeg har ikke verdens beste hørsel, så hører andre forskjell også. (lånte spilleren i nesten tre uker i november)

Med de medfølgende øreproppene...?

iPod'en har MEGET god lyd kvalitet, og hjemme pc sine tester suger.

Jeg har den koblet opp til hifi anlegget (10000kr klassen) og lyden er meget god, fyldig og ren lyd, og MEGET god bass.

Jeg bruker 160 - 256kbps sanger.

 

Kjøp et par koss portapro, og hør da.

Ikke minst er det kult å ha en p3 spiller som ikke ser ut som en firkantet kloss.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg ligger selv å funderer på å anskaffe meg en bærbar mp3spiller, jeg er nesten sikker på at jeg kommer til å velge en iriver 120 ihp , kanskje det er ett bra alternativ til ipod. Den koster ca. 4500 og skal ha lengre batteritid enn ipod og har fancy remote i tillegg :thumbup:

Dobbelt så lang batteri levetid, de er såpass smarte at de bruker litium-polymer istedet for Litium-ion

Lenke til kommentar

ipod: 6.1 cm x 1.6 cm x 10.4 cm | 8t | 20 gb: 4175 kr

zen nx: 7.6 cm x 2.2 cm x 11.3 cm | 14t | 30 gb: 2995 kr

ihp-100: 6 cm x 1.9 cm x 10.5 cm | 16t | 10 gb: 4075 kr

asono HD500: 8,1cm x 2,2 cm x 12,9cm| 20t | 40 gb: 3599kr

 

utvilsomt hva som lønner seg... men var nede i asono butikken og så på og prøvde spillern og den er utrolig stygg og stor og klumpete og alt. men den har haugevis av funksjoner, om man måtte finne på å bruke de. www.asono.no

 

Å måtte betale 4075kr (iriver)for 10gb blir litt i drøyeste laget for meg. Har testa ut en ipod 10gb over en lengre periode, og den er fin nok den, men 10gb er altfor lite. Den nye programvaren til ipod gjør også at ipod kommer høyt på min liste.

Jeg hadde gått for en 40gb versjon av ipod (men det kommer helt ann på størrelsen av musikksamlinga di).

Et lite poeng når det gjelder lydkvalitet så må jeg si at jeg personlig aldri i verden hadde brukt en mp3 spiller når jeg setter meg ned for å høre godlyd. Skal du ha litt lyd på noen av spillerne må du ha et par greie headphones.

Mitt poeng er at skal du ha god lyd, kan du like godt gå for en discman, som den hifi-klubben selger for 499(som i tillegg spiller mp3 cd'r) og heller legge de resterende 3500-4000 kronene i hjemmeanlegget ditt.

det å koble hvilken som helst av disse mp3spillerne til et middels godt anlegg er vel noe faren min ville kaldt misbruk av forsterkeren(ja, han er over middels opptatt av lydkvalitet, og ja han har ingen bærbar spiller)

 

Jeg har aldri hatt den store lytteropplevelsen ved å høre på noe bærbart, selv med gode headphones.

En annen ting er batteritiden, man kan ikke slepe med seg laderen overalt, og etter å ha vært vant til minidisc, må jeg si ipod skuffa meg, batteriet varer sjelden fulle 8 timer og det er jo upraktisk, om dette gjelder for de andre spillerne vet jeg ikke. Den lange ladetiden til ipod er også kjip, men det er vel mer en vanesak (minidiscen har her også gjort forventninger litt vel høye). ellers er ipod noe å anbefale.... men du burde gi oss litt flere pekepinner på hva som er viktig for deg når du skal gå til anskaffelse av noe såpass kostbart som dette.

Lenke til kommentar

har g3 ipod 40gb. eneste jeg klager på er prisen og at batteriet føkker seg etter 18 måneder og kan ikke byttes "manuelt"? eller var dette på de tidligere versjonene? uansett, du som sier at lydkvaliteten ikke er god på ipod, trur du skal la være å uttale deg. dette er HELT KLART den beste mp3-spilleren på markedet, og JA, jeg har testet flere. du får det du betaler for, nemlig kvalitet.

Lenke til kommentar

iPod'en har MEGET god lyd kvalitet, og hjemme pc sine tester suger.

 

...

 

Kjøp et par koss portapro, og hør da.

Ikke minst er det kult å ha en p3 spiller som ikke ser ut som en firkantet kloss.

Når du kommer opp på et så høyt nivå som dette så har du et problem. Om deres tester suger eller ikke, så har de foretatt en blindtest! hvis du har noen anelse om hvordan dette iallverden skulle foregå!?

 

Jeg har bestandig sagt det, å sier det igjen, Creative er lyd. Kort og godt.

 

"Ikke minst er det kult å ha en p3 spiller som ikke ser ut som en firkantet kloss." Da er det lite som er "kult" i din verden må jeg si.

 

NEI, lydkvaliteten på ipod er IKKE bra! på dinsides test så får den god karakter ja, men vil tro det har mye med dens populæritet å gjøre (?) Uansett så er den dårligst på lydkvalitet her også!!! Det gjenspeiler seg gang på gang! det er en suveren spiller, men ikke på lydkvalitet, der er den rett og slett ikke suveren!

 

Ja jeg har et par koss, men ikke portapro, men KTX PRO. Samme ulla.

 

Ja, du med det kjempedyre anlegget, helt oppe i 10000 klassen, (noe jeg vil tro de fleste har når man sier "anlegg"), greit kjempebra lyd, men har du noe å bruke som referanse?! da hadde du ikke sagt det der.

 

Gidder ikke å krangle med ipodfolket. Nytter rett og slett ikke. "Ipod er best, perfekt lydkvalitet, nei rett og slett best!!! jippiii" sier litt om sakligheten.

 

Nei nå er det finito finale. Så får dere gå rundt å tru at dere har toppers lydkvalitet :p

Endret av JoaJoa
Lenke til kommentar

Jeg har aldri prøvd iPod, men etter å ha blitt utsatt for enormt med reklame for denne på internett og forskjellige forums så har jeg merket at jeg faktisk har lyst på en iPod, kun for å ha den liksom..

Jeg tviler ikke på at iPod er populær, men jeg kommer aldri til å kjøpe noe sånt, jeg har ikke bruk for det. Min 5-6år gamle mega-disc fungerer enda.

Lenke til kommentar
Med de medfølgende øreproppene...?

iPod'en har MEGET god lyd kvalitet, og hjemme pc sine tester suger.

Jeg har den koblet opp til hifi anlegget (10000kr klassen) og lyden er meget god, fyldig og ren lyd, og MEGET god bass.

Jeg bruker 160 - 256kbps sanger.

 

Kjøp et par koss portapro, og hør da.

Ikke minst er det kult å ha en p3 spiller som ikke ser ut som en firkantet kloss.

iPod er jo akkurat en slik "firkantet kloss"...

Lenke til kommentar

http://members.brabant.chello.nl/~m.heijligers/ipod/ Angående lyd på ipod og andre spillere.

 

konkluderer med at ja alle har meget god lyd ( iriver, apple og greative sin ) MEN hvis man skal pirke så har iriver den beste lyde og ipod og creative sin kommer likt rett under.

 

Min konklusjon er gå for personlig preferanse, alle har "god" nok lyd.

 

Uasett kjøp et annet headset en det som følger med og alle har god lyd..

Bruke Exact Audio Copy i secure mode til å rippe dine cd'r.

og lame-3.90.3 til codinga.

Les her for commandoer til lame : Lame instillinger

 

Selv eier jeg en ipod 20gig'r Gen2 og bruker disse øreproppene.

 

Angående ipod sitt batteri ser jeg det er mye feil informasjon ute..

Les denne faq'n : http://ipodbatteryfaq.com/

Lenke til kommentar
Hadde først Ipod 10gb v.2

Den greide jeg å ødeleggeg, mista en gang for mye i bakken =(

HAr nå anskaffet meg en Ipod v.3

Angrer ikke i det hele tatt!!

Ipod er rett og slett SUper bra :thumbup:

jeg klarte også å ødelegge min iPod 15GB med å miste den i bakken. Da sendte jeg den inn til "reparasjon". Fikk en flunkende ny i posten etter en uke, halv annen. =) kjempe fornøyd...hehe...

Lenke til kommentar

Her var det jammen mye krangel og uvitenhet ute og gikk. Godt og se at noen i det minste beholder roen og poster linker til bakgrunnsstoff og forklaringer for å renske litt opp!

 

Jeg har hatt flere forskjellige MP3 spillere før jeg falt til ro med en jeg likte. Jeg startet med Creative sin DAP Jukebox på hele 6GB. Denne var litt større enn en Discman, og veide en god del. I tillegg brukte den år og fjell for å katalogisere musikken hver gang man slo den på. Den ble derfor ikke brukt så mye som den kanskje fortjente. Det kom en oppdatert firmware til den som gjorde at jeg tok den frem og kikket på den igjen før jeg solgte den, og denne tok seg av en del av de praktiske problemene i menystyringen, men størrelsen forble den samme. Lyden var god med gode høretelefoner, men man hører godt at den ikke er like god som i f.eks. en god CD spiller. (Tester med 44khz 16bits wav fil.) Programvaren som var med spilleren sugde en god del, men det finnes tredjepartsløsninger som gjorde det jeg ville slik jeg ville... ;)

 

Etter denne var jeg en snartur innom iRiver, men synes programvaren deres var skikkelig dårlig. Ikke noe å klage på med hensyn til størrelse og lyd. Denne varte bare en mnd. før jeg solgte den.

 

Så var turen kommet for min første iPod. Dette ble en 2. generasjon 20GB iPod med en Marware sportstaske. Denne var mildt sagt genial. God lyd, perfekt størrelse, flott navigeringssystem og ett utseende som slettes ikke skremmer noen. Det eneste negative jeg fant med den var MusicMatch Jukebox softwaren som fulgte med. Ikke ville den rippe sangene slik jeg ville, og i tillegg var den treg å bruke. Brukte derfor EAC/Lame for rippingen, og ephPod for syncing.

 

Så skjedde det en del ting, og dama overtok iPoden. Jeg gikk over på en av disse Creative MuVo sakene. (64MB USB key.) Denne sugde værre enn verst. Treg overføring, dårlig lyd, null display, etc. etc. Brukte denne til jeg fikk den store skjelven og måtte ha noe nytt.

 

Sammenlignet da Creative Zen NX(?) og iPod 3. generasjon.

 

Jeg valgte da iPoden av tre hovedårsaker.

 

- Størrelse. Den er seriøst mindre enn Zen´en. Spesielt vekta merkes når du har den i lomma.

 

- Lader via FireWire. Dette er så sinnsykt behagelig. Bare å plugge på og stjele strøm hvor man enn er. (Enda bedre med 2. generasjon, der man brukte en vanlig firewire sladd...)

 

- Lyd. Jeg bruker Koss PortaPRO på min som jeg har hatt siden min første iPod. Jeg må si at jeg likte lyden på min første iPod enda bedre, men med litt fiddling med den innebygde equalizeren fant jeg fort et oppsett som passer meg og mine lyttevaner.

 

Og det er her poenget mitt ligger; Hvem bryr seg to sekunder om hvilken av disse enhetene som klarer å gjengi den laveste bassen eller den høyeste diskanten? Prøv dem! Ta med deg en MP3 som du har rippet selv, eller enda bedre en wav fil med kompleks lyd. Test dem ut, og ta et valg basert på egen preferanse, ikke hvem som hyler høyest her inne, eller hvilken spiller som spiller "flatest". For meg er det stor forskjell i å lytte på HiFi og på det å stappe ett sett øreplugger i ørene på bussen/toget.

 

Dette er min mening i alle fall. (Og en ganske lang mening ble det også.) Bottom line er at du bør satse på å finne en du blir fornøyd med, og det tror jeg du gjør best ved å tenke over hva som er viktigst for deg, samt å prøve dem ut.

 

Lykke til!

 

-KJ

Lenke til kommentar
Hadde først Ipod 10gb v.2

Den greide jeg å ødeleggeg, mista en gang for mye i bakken =(

Har nå anskaffet meg en Ipod v.3

Angrer ikke i det hele tatt!!

Ipod er rett og slett Super bra :thumbup:

jeg klarte også å ødelegge min iPod 15GB med å miste den i bakken. Da sendte jeg den inn til "reparasjon". Fikk en flunkende ny i posten etter en uke, halv annen. =) kjempe fornøyd...hehe...

Kjøpte den første brukt så garantien var gått ut... Idiotisk av meg å prøve å spare 3-400kroner :(

Men den nye skal jeg sende inn hvis noe sånt skjer...

jevel

Bra sagt, endelig noen som har testet produktene og sagt det de mener rett fra hjertet :thumbup:

Endret av brune-ha
Lenke til kommentar
Er det sant at det er vanskelig å høre forskjel mellom mp3 sillere i lydkvalitet.

Lurer også på om batteriet i iriveren (ihp - 100) holder seg lenge før den må byttes ut.

Du kan lese mer her

 

-Og for dere som ikke gidder å lese, er batteri levetiden estimert til 4-5 år for en vanlig bruker...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...