Gå til innhold

Unraid NAS: Erfaringer, tips og spørsmål


Anbefalte innlegg

Edit: Indeksen til forumet var ikke helt god når jeg søkte i denne underkategorien etter en tilsvarende tråd. Bruk tråden som brukeren under linker til så får man samlet all informasjon på ett sted.

Hei alle sammen. Jeg ble skikkelig overrasket over å ikke se noen Unraid-tråd her og ønsker derfor å gjøre et forsøk med å starte opp en slik tråd.

Unraid er i hovedsak et operativsystem som er designet for å agere som et NAS på lik linje med Freenas og andre løsninger i samme kategori. Unraid støtter virtualisering via QUEMU, har mulighet for å kjøre Docker-containere, og mest interessant av alt for en samler av datadeler: Unraid støtter bruk av harddisker med ulik størrelse i et array.

Alt sammen blir til et bunnsolid software-array hvor man kan for eksempel bruke filsystemene BTRFS og XFS for å nevne et par.

Linus tech tips har flere ganger promotert Unraid på grunn av at man kan bruke en maskin til spilling for to personer samtidig. Bruksområdene er mange, som med all annen virtualisering og det beste er at man kan bruke maskinvaren man allerede har.

Du finner nettstedet til Lime Technology, utgiveren av Unraid her: https://unraid.net/

En eksempelvideo som viser hva Unraid kan gjøre finner du her:

Jeg anbefaler også å følge brukeren Spaceinvaderone for flere tips og oppsett.

Endret av SpecialForce
Oppklaring
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...