Gå til innhold

Parkering i kryss


Vidarak

Anbefalte innlegg

Reglene er jo ganske klare på hva som gjelder når man parkerer PÅ veien... men hva om man parkerer like utenfor veien i krysset på en sånn måte at sikten i krysset blokkeres totalt? Er det noe regler å henvise til når det gjelder dette? Det er et gjentakende problem i nærheten her... Krysset har relativt flat mark uten fortauskant eller annet på den ene innersvingen. Dette er et offentlig friområde. Nærliggende bedrift bruker det til hensetting av kjøretøy i posisjoner som vist i vedlagte bilde.

kryss.png

free image sharing

Endret av Vidarak
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da blir det vel samme prargraf bokstav A som gjelder?

 

 

i uoversiktlig kurve, i tunnel, på bakketopp eller på annet uoversiktlig sted,

 

Det kan hende man kan kontakte kommunen hvis det er de som er ansvarlige for veien. Det er ofte kommunen pålegger sine innbyggere å beskjære plantevekst på grunn av sikt eller at det dekker for skilt og lignende.

Lenke til kommentar

Det nærmaste eg kan finne som beskriv denne problematikken er i veglova:

 

 

§ 30.Byggverk, her òg laus kiosk, opplag eller anna større innretning må ikkje utan særskilt løyve plasserast innafor byggegrenser som er fastsette i eller med heimel i § 29.
[...]

og

 

 

§ 29.Langs offentleg veg skal det vere byggegrenser fastsette med heimel i denne lova, dersom ikkje anna følgjer av arealdel av kommuneplan eller reguleringsplan etter plan- og bygningsloven. Byggegrensene skal ta vare på dei krava som ein må ha til vegsystemet og til trafikken og til miljøet på eigedom som grenser opp til vegen og medverke til å ta vare på miljøomsyn og andre samfunnsomsyn.

Byggegrensene skal gå i ein avstand på 50 meter frå riksveg og fylkesveg og 15 meter frå kommunal veg. For gang- og sykkelveg er avstanden 15 meter (anten vegen er riksveg, fylkesveg eller kommunal veg). Føresegnene i dette leddet gjeld dersom ikkje anna følgjer av føresegnene i tredje, fjerde og femte ledd. Avstanden skal reknast frå midtlina i høvevis kjørebana, eller gang- og sykkelvegen. Har vegen åtskilde kjørebaner, eller er det tvil om kva som bør reknast for midtline, avgjer vegstyremakta kva line avstanden skal reknast frå.

Departementet kan for særskilt fastsette riksvegstrekningar sette større eller mindre avstand enn den som er nemnt i andre ledd, likevel ikkje større enn 100 meter. For fylkesveg kan fylkeskommunen for særskilt fastsette strekningar sette ein større avstand enn den som er nemnt i andre ledd, likevel ikkje større enn 50 meter.

For fylkesveg kan fylkeskommunen for særskilt fastsett strekning sette byggegrensa til ein mindre avstand enn den som er nemnt i andre ledd, likevel ikkje mindre enn 15 meter.

Ved kryss i plan mellom

1) offentlege vegar, 2) offentlege vegar og andre vegar som er opne for allmen ferdsle, 3) offentlege vegar og jarnveg eller sporveg,

skal byggegrensa følgje den rette lina mellom punkt på midtlina åt vegane (jernbana, sporvegen) 60 meter frå skjeringspunktet åt midtlinene ved kryss med riksveg og fylkesveg og 40 meter frå skjeringspunktet ved andre kryss. I særskilde høve kan vegstyremakta fastsette ei anna byggegrense for det einskilde krysset. Høyrer dei kryssande vegane ikkje under same vegstyremakt, tar den høgste av desse styremaktene avgjerd i saka.

Før det blir tatt avgjerd etter tredje, fjerde eller femte ledd, skal vedkomande kommune få høve til å seie si meining. Eigarane av dei eigedomar som vedtaket får verknad for, skal gis skriftlig melding om avgjerda.

Dei avstandane som er oppgitt i denne paragrafen, skal målast vassrett og i rett line.

 

Det sprikande spørsmålet er om parkerte bilar er ei større innretning eller ikkje, men for meg virker det som at veglova har meint å dekke alt som blokkerer sikt over lengre tid. Jamfør liknande regulering for busker:

 

 

§ 31.Tre, busker og annen plantevekst innafor byggegrenser som er fastsette i eller med heimel i § 29, kan påbydast borttatt eller skorne ned i den mon det blir funne naudsynt av omsyn til ferdsla eller vegvedlikehaldet.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...