Gå til innhold

Valg av fastpris strøm, vente?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vanskelig å spå om fastpris. Jeg har hatt en 3-årsavtale hvor jeg hadde bra overskudd, og en 3-årsavtale hvor jeg betalte langt over markedspris. Min anbefaling er å finne en leverandør som gir deg spotpris med minst mulig påslag. Du vil kunne gå på en smell dersom prisen stiger, men totalt sett er spotpris det beste.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Min erfaring er også spotpris avtale med lavest mulig påslag. Ikke nødvendigvis null, jeg nekter kategorisk å bli kunde hvis jeg må like noen på Facebook, låse meg til en app for i det hele tatt å bestille, eller ha begrensninger på spotprisperioden. Det er mange shady leverandører, så pass deg godt selv om du tror du bestiller "spot". Du bør også sjekke minst en gang hver 12. måned, at leverandøren ikke har flyttet deg til et annet abonnement, etter å ha "informert" deg i liten tekst på side 3 i avtalegiro vedlegget. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg regner med at innføring av AMS har større konsekvenser for lommeboken ( og en masse andre ting som helse, sikkerhet, personvern, miljø og fastprisavgifter) enn spotprisene. Jeg tror også at fastpris i fremtiden kan være mer lønnsom enn spot, nettopp fordi strømselskapene nå har stålkontroll på når på døgnet du bruker mest strøm. Går man over til timemåling, så vil hele Norge betale grovt mye mer når de trenger strømmen mest. Vi er store strømforbrukere i internasjonal sammenheng og selskapene kommer til å skylde på markedsprisen. Neste steg er da å gjøre fastpris dyrere. I Norge er strømmen fortsatt ikke på høyde med EU sine priser, men den totale kostnaden for en husholdning er skyhøy allikevel, grunnet større areal per innbygger som skal varmes opp/ brukes og klimaforhold. Selskapenes mål er uansett at du skal betale europeiske priser på strømmen, og da blir dette neste melkeku, etter eiendomsskatt, bompenger, tvangsinnføring av DAB osv.osv.

Endret av monitor
Lenke til kommentar

Er du klar over at strømprisen i EU er høy pga. offentlige avgifter og ikke pga. at spotprisen på strøm er høy?

 

Nettoprisen på strøm har vært lavere i Danmark enn i Norge i nesten hver eneste februarmåned de siste åra, med unntak av 2012.

Ja, det er riktig. Det er dog store forskjeller i hvordan man tar seg betalt for kraft i Skandinavia og mellomeuropa. I Nederland så går mye på gass, og mindre på strøm osv. Det eneste som er interessant er hva en husholdning totalt må ut med i strøm/ gassutgifter per år. Og da ligger vi allerede dårlig an i Norge. Det hjelper heller ikke at vi subsidierer kraftkrevende industri.Klimatiske forhold, samt større arealer å oppvarme gjør forbruket stort. Dessuten har vi et langt større arealet å dekke enn f.eks. Belgia, noe kompensert av befolkningstetthet.

 

Poenget er at disse kyniske selskaper kommer til å ta priser relatert til timebaserte markedsprisen grunnet AMS, og ikke utfra produksjonskostnaden.( strøm produsert i Norge kan jo selges til utlandet, og deretter kjøpes tilbake...hele regningen for akrobatiet betaler norske husholdninger)

Det er vel den eneste vare hvor strømselskaper tjener penger hver gang de selger den.

Regjeringen skjuler seg bak et vedtak om innføring av AMS i EU, som de er forpliktet til. Bakgrunnen i sin tid var at brukerne kommer til å spare samfunnet for 10% i strømforbruk, noe som er samfunnsmessig sett gunstig. 13 års erfaring med AMS forteller dog en hel annen historie: strømforbruket grunnet AMS ble ikke redusert nevneverdig, mens utgiftene ble enorme. Frankrike var redd for at utgiftene skulle føre til resesjon, og har stoppet utrullingen. I Nederland måtte man bytte ut 500.000 målere fordi de lot seg påvirke av især LED og viste dermed alt for høy forbruk. I Australia måtte man bytte ut en haug med målere fordi de forårsaket brann, og helseplagene blant folk har vært betydelige worldwide, og er ikke begrenset til kun hodepine, men alvorlige lidelser som kreft. Strålingen er langt farligere enn det makthaverne vil ha det til. Levetiden på disse digitale målere er beregnet til 5 år, og overvåkningsaspektet er urovekkende. Til og med Datatilsynet som tross alt er en statlig institusjon gikk imot AMS. For å ta kortversjonen: om lyset på badet slås på Kl.22.00, slås av 22.15, TV en står på til 01.00, og badelyset slår seg på 01.02, og det foregår alle dager, så vet strømselskapet alt om sexlivet dit. Også forsikringsselskaper er veldig interessert i dine rutiner for å vurdere risikoen ved å forsikre deg...osv.osv. George Orwell fantaserte ikke engang om en slik altomfattende overvåkning...Det er veldig verdifull informasjon som kan samles inn som er verdt mye penger.

AMS er den største skandalen i norsk politikk. Den overgår bompengeridiotiet, det fullstendige usosiale eiendomsstraffsystemet, tvangsinnføring av DAB bla bla bla.

 

Jeg ville ikke ha den dritten inn i huset mitt. I alle land hvor man har innført AMS så har det vært frivillig. Du blir ikke avkrevd penger om du ikke vil ha det. I Norge så ble du fratatt din rett og måtte du få godkjenning av din fastlege ( les: bli erklært gal) for at du skulle slippe. Det fikk jeg til ( uten at jeg er gal), men da hadde staten sørget for at du årlig må ut med en ulydighetsstraff på 2000 kroner. Norge ligner mer og mer på en fasciststat..Hanna Kvanmo og Kåre Willoch er de eneste oppriktige politikerne siden Einar Gerhardsen. Resten er bare søppel.

Endret av monitor
Lenke til kommentar

36 øre pr kWh er egentlig en utrolig hyggelig pris hvis det er sluttprisen inkl. alle avgifter og så videre. Er det et spesialtilbud gjennom jobben eller lignende?

 

Nei, det er via det lokale strømselskapet Hålogaland Kraft.

Lenke til kommentar

Det er vel 36øre/kWh pluss nettleie og statlige avgifter. Bare nettleie og avgifter er 47øre/kWh på østlandet. 

Dersom det er all-inclusive har du hatt en meget god avtale strømselskapet har tapt store summer på...

Kraftselskap selger ikke nettleie, så det er garantert ikke inkludert nettleie.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...