Jump to content
Guest Slettet-Pqy3rC

Temperaturmåler, alarm via epost (smtp)

Recommended Posts

Guest Slettet-Pqy3rC

Hallo! (vet ikke helt om dette er rette forumet, men prøver)

Jeg har et rom som blir sjokkerende varmt dersom kjøleren der tar kvelden. Det står teknisk utstyr, bl.a. servere, på rommet.

Jeg har leita etter en temperaturmåler som festes på veggen og via programvare kan sende alarmer, i form av epost, når temperaturen overskrider fastsatte grenser.

Temperaturmåleren kobles til pc/server via USB, RJ45 eller WiFi. Programvare kjøres på server/pc. Programvaren må kunne sende epost.
Så gjør jeg det evt. om til f.eks. SMS selv. Vel, jeg kunne satt ihop all programvare jeg trenger selv om jeg bare fikk tak i temperaturverdien via f.eks. Python.

Jeg har lett med lys og lykter etter noe enkelt som kan gjøre jobben, men føres alltid til smarthus eller server-rom utstyr. Begge deler totalt overkill og styggdyrt.

Noen som her forslag/vet om noe ?

Share this post


Link to post
Guest Slettet-Pqy3rC

Er mulig å bygge selv, basert på Arduino og en sensor. Arduino finnes i mange utgaver, også med Ethernet eller WiFi.

...

Hvilken Arduino foreslår du i tilfelle, Uno R3 ?

 

Det er egentlig ikke nødvendig (i dette prosjektet) at Arduino selv sender epost. Jeg har allerede et python script som kjøres jevnlig på en pc (i rommet). Det sjekker / logger en del ulike "data statuser" (fra brannvegg / nettverk, filsystem / backup etc.) og sender epost (evt. sms) ved unormaliteter. Alt jeg egentlig trenger er at scriptet får tak i temperaturen i rommet. Kommunikasjon over USB med en Ardunio vil antagelig kunne dekke behovet...

Share this post


Link to post

Hvis du kan ha den stående tilkoblet USB så slipper du separat strømforsyning. Det er også mulig å kommunisere via serieport (virtuell COM port i Windows). Antar Python støtter det? 

Da fungerer det greit med en enkel Uno.

 

Alternativt, for WiFi brukes NodeMCU. For kablet kan man bruke Uno og Ethernet shield, men en bedre løsning er KeyeStudio W5500.

Share this post


Link to post

Klarer ikke Arduino UNO tcp/ip?

Joda. Men kan være enklere å bruke UDP. Pleier å sette opp mine med UDP broadcast, så slipper jeg å bry meg om IP adresser.

Share this post


Link to post

Hmm... artig dings. Litt dumt de ikke har en versjon med WiFi, men de lever vel kanskje av de 15 kr/mnd, er det hva du betaler ?

Ontech-boksene krever ikke at man abonnerer på en tredjeparts tjeneste. Krever bare standard SIM-kort, kontantkort fungerer greit. Kan også sette inn et eget backup-batteri for å sikre at man får melding ved evt. strømbrudd.

Share this post


Link to post

Hmm... artig dings. Litt dumt de ikke har en versjon med WiFi, men de lever vel kanskje av de 15 kr/mnd, er det hva du betaler ?

 

 

Ja, jeg betaler. Usikker på hva, men 15 kr/mnd høres ikke helt feil ut.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...