Jump to content
Sign in to follow this  
AnonymDiskusjon

Har jeg rett på høyere lønn? (tilbakevirkende kraft?)

Recommended Posts

Hei.

 

Er ansatt som ringehjelp, og har en lønn på 185kr.

 

I kontrakten refereres det til Speditørtariffen, som jeg antar er denne; https://transportarbeider.no/cms/files/373/speditoeroverenskomst_2018-2020.pdf

 

Ser der at minstelønn er definert med 202,54kr. Har jeg da rett til lønnsøkning til minstelønn? og har dette tilbakevirkende kraft, slik at jeg kan få differansen fra tariffen kom i kraft til nå utbetalt? (er ca. 30.000kr)

 

Hvis ja, hvordan går jeg frem for å få til dette?

 Anonymous poster hash: ab30b...7ef

Share this post


Link to post

Korleis refererer kontrakta til tariffavtalen? Er det i betydninga av at bedrifta er organisert og følger denne tariffavtalen, eller er det i betydninga av at bedrifta ser til den tariffavtalen dersom det er forhold som ikkje er spesifikt avtalt i arbeidsavtalen (slik som f.eks. bestemmelsar om arbeidstid og pensjonsavtalar).

 

Så er det andre spørsmålet, er du organisert?

 

Speditørtariffen (som du linker til) er ein avtale mellom arbeidsgiverrepresentanten NHO og arbeidstakarrepresentantane LO og NTF på den andre sida. Dersom du ikkje er organisert i LO eller NTF så gjeld ikkje avtalen i utgangspunktet ikkje for deg.

Så enklaste måten å få auka lønna på er då å fagorganisere deg. Dersom arbeidsgiver også er organisert i NHO så skjer lønnsjusteringa omtrent automatisk. Dersom arbeidsgiver ikkje er medlem av NHO men kun ser til denne avtalen så må du få med deg minst 10% av arbeidstakarane til å organisere dykk i den same fagforeninga slik at dere kan tvinge arbeidsgiver til å opprette tariffavtale.

 

 

Dersom både du og arbeidsgiver er bunden av tariffavtalen, men du likevel har fått for lite lønn så har du rett til å få ordna opp i dette slik at du har lønn etter tariffavtalen, samt etterbetaling for dei lønningane der du har fått for lite opp til 3 år tilbake i tid etter dei generelle foreldingsreglane.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...