Jump to content
jappadu

Nabopris på leie av garasje?

Recommended Posts

Ene naboen ønsker å låne garasjen vår som ikke blir brukt. Hva er normalt å betale for en garasje pr måned for en nabo? Takk på forhånd :) 

Share this post


Link to post

Det blir litt som å spørre kor langt er eit tau.

Men om vi kan bruke leigemarkedet på finn.no som ein peikepinn så er billegaste garasjeplassen som ligg ute no på Asdal til 500 kr måneden, og den dyraste ligg i Skien og er ei oppvarma garasje til 7000 kr måneden.

 

I tillegg så må du vurdere om du skal gi naboen fordelaktig pris sidan det tross alt er naboen. Dersom du ikkje brukar garasja i det heile tatt, og heller ikkje har planar om å ta den i bruk, så kan det være aktuelt å for eksmpel leie den ut nærmast gratis mot at naboen tek på seg ansvaret for reingjering og vedlikehold, eller anna ordning.

 

 

Husk uansett å lage ein leigeavtale der du også har med oppsigelsestid og slikt.

Share this post


Link to post

Nå har du jo en interessent som er villig til å leie, og som vil nyte stor fordél av å leie (like ved egen bolig).

 

Først ville jeg spurt hvor mye strøm og hva han skal bruke strøm til. Hvis det var normal bruk, en liten varmeovn og motorvarmer, og ikke noe annet skal foregå der enn at bilen skal stå der (ikke noe mekking, mikking og vedhogging), ca 200 kr/måned i vinterstid og 50 kr/måned sommerstid, ville jeg spurt hva han synes om 1000 kr/måned, og vært villig til å gå med på 800 hvis han ikke vil.

 

Hvis han skal bruke stedet som hobbylokale og/eller drive aktiviteter på regulær basis som kan øke risiko for slitasje, og bruke mer strøm, ville jeg økt med 500 kr. 1500 kr og ville ikke gått med på noe mindre. Når folk skal reke rundt der hele tiden, blir det skader og slitasje. Dét koster penger.

 

Ville gitt forbehold om strømforbruk, hvis det blir høyt, så økes leia i takt med forbruk, og senkes hvis det blir lavt.

 

Kunne heller kanskje gjort det billigere, men skrevet i avtalen (som jeg regner med dere gjør) at større skader av betydning over en viss avtalt sum dekkes av leier. Småtteri som hakk i rupanél eller mur må tåles, men større ting som dør blir ødelagt eller skinne påkjørt så porten ikke lukker seg betales av leier. Dette må avklares.

 

 

Moderatorer og andre lokere: Var dette et innsiktsfullt og godt nok svar, eller var det helt på trynet som dere alltid insinuerer???

Edited by Taurean

Share this post


Link to post

Jeg leier ut parkering i lukket garasje til nabo, tar 500 kr (50 eur). De har to biler, og jeg har ingen, men maatte kjoepe parkeringsplass da vi kjoepte leilighet. Det er ikke snakk om stroem eller mekking, bare et sted aa sette en bil. Synes det er en grei pris.

Share this post


Link to post

Moderatormelding

3 innlegg er fjernet fra tråden pga OT, tilbakemeldinger tas på PM eller i tilbakemeldinger-kategorien. Dette innlegget skal ikke kommenteres.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...