Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Voldsomt pengeforbruk


Anbefalte innlegg

Min kjæreste har et voldsomt pengeforbruk. Hun pusser opp og handler dyre ting. Stadige shoppingsrunder og leiting på nettet etter gode dealer. Mye av det hun kjøper blir bare stuet bort og aldri brukt. Jeg synes dette er skremmende. Men nå har hun også ytret ønsker om at jeg skal kjøpe ting til henne som hun trenger til sin bolig. Dette har jeg sagt nei til, med det resultatet at vi får noe helt episke krangler. 

Jeg har ingen innsikt i hennes økonomi, hun nekter å snakke om sin egen økonomi, men jeg tror ikke at hun sliter med stor gjeld. Heller tvert i mot. Jeg lever heller nøkternt og bruke lite penger på meg selv. Dog liker jeg å reise og for noen få måneder siden spanderte jeg en fin tur på min kjæreste. Kostet for henne alene ca 10 000 kr. På tross av dette mener hun at jeg er gjerrig hvis jeg ikke vil handle ting som hun trenger til sin bolig. Vi bor jo ikke sammen en gang!

Jeg er alvorlig bekymret for hennes omgang med penger og denne shoppingen virker helt ute av kontroll, men sier jeg noe blir det som sagt helt ville tilstander.

Lover dette godt for fremtiden?



Anonymous poster hash: 93dc4...a24
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Dette lover alt annet enn godt for fremtiden. Min erfaring er at folk som har problemer med å snakke om sin egen økonomi med sine nærmeste har alvorlige styringsproblemer med den. 

¨

Enten er du overhodet ikke en av hennes "nærmeste" og altså ikke verdt å investere mer tid i av den grunn, ellers så går dette rett mot seilas i svært urent farvann hvor fluer og skjær hvor tilhørende grunnstøtingingsfare er overhengende. . 

 

Shopoholikere er akkurat like farlige å være gift med som alkoholikere - bare på en annen måte. 

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Fortell henne at hun får selge noe av det som er stuet bort så får hun råd til det nye hun ønsker seg. 

Du er ikke gjerrig TS. Dette lover ikke bra. Hun søker etter flukt i deg for sin shoppingmani/samlemani, det verste du kan gjøre for henne nå er å ta den byrden av hennes skuldre. Tilby henne hjelp med økonomien istedet. Trenger ikke være du som hjelper henne, gi henne time med en økonom som kan hjelpe henne istedet siden det sitter så langt inne hos henne å snakke med deg om økonomien sin. Du vet ikke hvorfor det er sånn, det beste du kan gjøre er å tilby hjelp. Du kan dessverre ikke kontrollere noen andre enn deg selv TS. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Syns det lover dårlig at hun forventer at du skal kjøpe ting til henne. Betaler hun ting for deg i noen grad?

 

Anonymous poster hash: 459c1...243

 

Nei, hun kjøper meget sjeldent noe til meg. Det hender at hun vil at jeg skal kjøpe ting av henne. Slik at hun blir kvitt det. Føles ikke riktig når jeg hjelper henne ofte.

 

Anonymous poster hash: 93dc4...a24

 

Hva er det hun vil at du skal kjøpe, hvordan har hun lagt det frem, og hvordan svarte du?

Hun ville at jeg skulle kjøpe maling, tapet og div materialer for å pusse opp et soverom. Siden jeg var der så mye burde jeg bidra.

 

Anonymous poster hash: 93dc4...a24

 

 

Endret av Omnia vincit amor
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ta rådet flere har gitt: Røde flagg! Run for the hills! Ditch the bitch!

 

Krangling om penger er noe av det mest unødvendige og teiteste, og noe av det mest ødeleggende for et forhold.

 

Det er jo en haug med røde flagg om hennes økonomi her, og dette er ikke noe du vil bli dratt inn i. Selv ville jeg passet godt på lommeboken min, rent fysisk. Jeg tipper det bare er et tidsspørsmål før hun får tak i kredittkortnummeret ditt, eller tar opp forbrukslån i ditt navn.  

 

Det at hun forventer og krever at du skal betale for hennes dyre vaner er et massivt rødt flagg. Faktisk en rød vegg. Tror du hun ville vært villig til å bidra hvis du kjøper deg en veldig dyr bil som hun jevnlig får lov til å være passasjer i? 

 

Det at hun gjør et nummer ut av at du ikke vil kjøpe ting til henne er også en ny rød vegg. 

 

Folk som henne vil aldri forandre seg. 

 

Ditch the bitch! 

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...