Gå til innhold

Paramedic bachelor eller ambulansefag?


Anbefalte innlegg

Hei! Pr. idag går jeg VG2 elenergi.

Jeg har lenge gått og vurdert omvalg, da det egentlig er ambulansearbeider jeg vil bli.

 

Alternativet jeg tenker på er å begynne på VG1 helse- og oppvekstfag for og så satse på ambulansefag. Det vil si tre nye år på skolen, pluss to år som lærling. Totalt 5 år før jeg har full jobb.

Men så ser jeg også på bachelor i paramedic. Om jeg tar et år med påbygg til studiekompetanse, også satse på dette? Det blir 4 år på skole før jeg evt. er i full jobb.

 

Hva er lurest av meg her? Erfaringer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"Et godt eksempel er en kollega av meg som har jobbet i akuttjenesten i 25 år. Han har fagbrev som ambulansefagarbeider, er utdannet sykepleier og har tatt videreutdanning som akuttsykepleier. Fremdeles er han på lønnsgruppe tre, og får lavere lønn enn en nyutdannet paramedic.".

 

Artikkel her, det kan (og er nok) urettferdig, men poenget med lønnsforskjellen er nok at sykehus ønsker spesialisert høyskoleutdanning framfor en yrkesfagutdanning som over tid blir faset ut og sykepleie, som ikke er spesialisert til ambulansearbeid. Som du ser er lønnsforskjellen ifølge artikkelen ca. 75k i året i favør paramedic.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jobber i ambulansetjenesten og vil på det sterkeste anbefale bachelore paramedic framfor fagbrev. Kravene til kunnskap vil nok med tiden øke og da vil du sannsynligvis stille sterkere+ enkelte steder får du lønnstrinn 4 istedenfor lønnstrinn 3. Jeg vet at fagforbundet delta ønsker at det skal bli lønnstrinn 4 over hele landet, så med tiden vil du sannsynligvis også få høyere lønn uansett hvor du jobber.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...