Gå til innhold

Forsvarsministeren kritiserer mediedekningen av fregatt-havariet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva har vi hvis vi ikke har en fri presse..hørte jeg noen si ordet diktatur..? Kansje forsvarsministeren også burde sagt at det var bare rein flaks som gjorde at dette ikke ble en enorm skipskatastrofe med store tap av menneskeliv og enorme konsekvenser for miljøet med en av verdens største oljetanker-katastrofer som hadde ødelagt det marine miljøet på store deler av Vestlandet for lang tid.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-t8fn5F

Er enig i forsvarministerens "angrep" på pressen, men det er ikke bare denne saken. Vil nå heller si det er svært få saker som kommer i media som ikke er «tilslørt, farget, sminket og fordreid» av budbringeren.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er veldig mange besserwisser der ute som aldri har styrt en båt større enn et badekar, samt mange som synser og tror de kan alt når det kommer til sikkerhetsarbeid til havs, dersom pressen hadde stilt med fagfolk som kunne Ingeniørkunsten ikke minst regler innen for shipping hadde dekkingen verdt mye bedre. Men hva kan man forvente av et pressekorps som til daglig skriver om fargen på kjolen til Madonna eller hvor mange prosent av kroppen til kim kardashian er plastikk . 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg føler Frank Bakke-Jensen er like lite egnet til å være forsvarsminister som personen som førte fregatten rett inn i tankbåten pga han mente 900 meter til skjæret var for nær til å kunne legge styrbord, han kunne tilogmed ha gått på innsiden av skjæret, i og med at det faktisk er 300m fra skjæret til land, jeg har gått mange ganger i mørket og i Sund på under 20m, båter har landternelys, ser du rødt og grønnt lys med hvitt i mellom så ser du det samme som radar forteller deg, at du er på kollisjon kurs. Med 17 knop kunne fregatten styrt beint mot land eller revet i 1 minutt og fremdeles vært 160m fra revet(vinkelrett) det er også mulig å sakke av på farten..

Hvis å føre en båt nattestid i govær i et 4.3km bredt sund uten noen som helst problemer er for mye forlangt av den kongelige norske marine synes jeg det virker meningsløst å kjøpe ny fregatt.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

..vel,siden Forsvaret er selvassurandør så sendes vel deler -om ikke hele regningen til skattebetalerne. Det faller det på sin urimelighet at ikke pressen skal kunne skrive om saken.

Men er medias løgnaktighet og sensasjonshunger virkelig stedet å ta det?

 

Det er en vanskelig sak fordi media er løgnere som villeder folk og vinkler ting for å få flest mulig klikk. Samtidig kan ikke staten kontrollere media heller.

 

Det er liksom et valg mellom pest og kolera. En udugelig presse eller diktatur.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-t8fn5F

Hva konkret er det pressen har gjort galt? At Forsvaret fremstår som tafatte og udugelige er ikke pressens feil.

 Giddet du ikke å lese artikkelen?

 

Her har jeg streket under for deg, så du slipper å lese alt.

 

 

 

f45136e4d8d2b4a8cd6d4965555b5fdb.png

Endret av Slettet-t8fn5F
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-t8fn5F

Jeg stiller spørsmålet igjen og denne gang i rødt slik også du får med deg det. Hva konkret er det pressen har gjort galt?

De tilslører, farger, sminker og fordreier saken.

 

Forstod du ikke det?

Endret av Slettet-t8fn5F
Lenke til kommentar

De tilslører, farger, sminker og fordreier saken.

 

Forstod du ikke det?

 

jo, det var lett å forstå. Det jeg lurer på er om du har noe konkret eksempel på det i fregattsaken og ikke bare en utslitt floskel som du bare slenger ut med et minimum av tankevirksomhet.

Endret av uname -l
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM

Jeg forstår ikke hvorfor enkelte har så store problemer med uttalelsene, Bakke Jensen sier han er misfornøyd med dekningen, ikke at Media dekker saken, med referanse bla til at det blir alt for mye spekulasjoner.

 

Reporter: – Det er kjempeviktig at de gjør den jobben, men det hadde ikke gjort noe om man fikk ulike syn på saken ut i media, for man vil jo søke flere kilder ... (blir avbrutt).

Fmin: – Men her vil det ikke bli ulike syn, her vil det bli ulike spekulasjoner.

Reporter: – Alle meninger er jo subjektive.

 

Reporter: – Vi trekker inn kilder som havarikommisjonen ikke vil trekke inn.

Fmin: – Som for eksempel?

Reporter: – Nei, man kan snakke med type jusseksperter, sjøfolk. Altså, vi velger våre kilder og det kan bidra til å belyse saken enda mer.

 

Man må jo nesten le....

 

Dette er jo forholdsvis enkelt, media ønsker mest mulig spekulasjon for å få flere klikk, Bakke Jensen ønsker minst mulig spekulasjon i media fremfor at man skal gå frem og tilbake rundt hva som kanskje har skjedd og hva som kanskje ikke har skjedd. Et godt eksempel på dette er jo lydloggen som ble publisert i VG, som fremstiller det ganske så ensidig. Det har jo allerede vært plenty med harselering i sosiale medier rundt kvinner som navigatører, så kanskje det ikke er så rart at Bakke Jensen ønsker mindre spekulasjoner og mer fakta.

 

Jacob Børresen, uttaler han seg som politiker for Arbeiderpartiet i Horten eller som tidligere flaggkommandør.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-t8fn5F

jo, det var lett å forstå. Det jeg lurer på er om du har noe konkret eksempel på det i fregattsaken og ikke bare en utslitt floskel som du bare slenger ut med et minimum av tankevirksomhet.

Du får spørre forsvarministeren om det.

 

Så kan du jo selv resonnere deg frem til om du har klikket på noen linker med fengende lovnader, men trasig innhold. Klikkhoreri som det også kalles. De fleste klarer å resonnere seg frem til det, men i ditt tilfelle, så er tvilen høy.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...