Gå til innhold

Havarikommisjonen: Slitte bremsebånd bidro til veteranbilulykken


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

heldigvis skjer det svært få ulykker med eldre biler og få ulykker skyldes feil med bilen men denne tragiske ulykka er nok en kombinasjon av både menneskelig og teknisk feil - bilen hadde jo ikkje de beste, enkleste og tryggeste bremseegenskapene og man skal kjenne bilen og vite dens begrensinger og vite hva man gjør for å kjøre en slik bil i sånne spesielle bakker for det er veldig fort å varmkjøre bremsene og endel eldre automatgirede biler bremser ikkje så lett og bra på motoren og må kjøres forsiktig . det er dessverre også imponerende og sørgelig lite fokus på bremsevæskas kvalitet - sannsynligvis har de fleste litt eldre biler for mye kondensvann i bremsevæska og kokepunktkontroll bør absolutt inn i eu kontrollsystemet selv om dårlig bremsevæske holder bra til hverdagsbruk og vanlig småbremsing og sjelden fører til ulykker . at eldre biler er fritatt for eu kontroll er ikkje helt bra for de står gjerne mye så ting setter seg osv og vi bør vel tilby fks en forenkla sikkerhetskontroll .....

  • Liker 4
Lenke til kommentar

I USA er det jo vanlig med «restomodding» Dem restaurerer gamle fine klassikere slik at de ser mer eller mindre originale ut men bytter ut driverk, hjuloppheng og bremser med moderne teknologi slik at kjørbarhet og sikkerhet blir bedre.

 

I Norge er dette tilnærmet umulig å få til da alle endringer skal være dokumentert godkjent fra fabrikant. Eventuelt selvstendig godkjenningsorgan som Tüv i Tyskland. Når man likevel skal skifte bremser på en slik fin Caddilac finnes det oppgraderings-kit å få kjøpt fra USA til modene skivebremser for en rimelig penge. Men man får ikke det godkjent her i landet.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...