Gå til innhold

Sikkerhet eller fart? Den nyeste Linux-kjernen kan føre til dramatisk ytelsessvikt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+5132

Spesifikasjonene lister bare opp Ghz og ikke ytelse, meg bekjent.

 

Men intel publiserer samtidig listen over alle instruksjoner og hva disse gjør, det må anses som en del av spesifikasjonen. Mitt spørsmål er om oppførselen er annerledes enn i spesifikasjonen, eller om oppførselen er innenfor spesifikasjonen.

Lenke til kommentar

Dette er forøvrig ikke på langt nær så ille som diesel gate. Intel har såvidt jeg kan se ikke gjort noe for å lyve i en måling, slik som skjedde i dieselgate. De gjorde en ærlig feil.

 

Mulig det var en ærlig feil men teknologien som førte til sårbarhetene ble innført for å fortsette "ytelsesracet", denne gangen med "smarte mikrokodeteknolgier" som fører til at hele prosessen blir utfør på en annen og mer slurvete måte.

 

Man kan vel si at Intel og AMD har et visst ansvar her, og at prosessorteknologi ikke kun bør handle om å øke ytelsen med alle midler man kan finne. Intel har ikke bevisst skapt sikkerhetshull i sin egen teknologi, men uforsettlig har de innført en teknologi som de helt sikkert var klar over kunne skape problemer, uten at det var verken motivet eller hensikten. Motivet og hensikten rettferdiggjør alikevel ikke tiltaket, noe som gjør at jeg mener Intel og AMD har delvis skyld i problemene. Både Specter og Meltdown.

 

Intel som eksempel har optimalisert sine prosessorer for markedsføring, ikke for bruk. Selv 10-15 år gamle prosessorer fungerer helt utmerket til de fleste oppgaver man har bruk for de i, selv idag. Som så har Intel forsømt sine oppgaver og er selv skyld i problemet.

Lenke til kommentar

Men intel publiserer samtidig listen over alle instruksjoner og hva disse gjør, det må anses som en del av spesifikasjonen. Mitt spørsmål er om oppførselen er annerledes enn i spesifikasjonen, eller om oppførselen er innenfor spesifikasjonen.

Oppførselen er innenfor spesifikasjonen ytelsesmessig, så vidt jeg vet. Selvsagt er det ikke innenfor spesifikasjonen at det er et sikkerhetshull.

Lenke til kommentar

Jeg vil bare si at Intel sine prosessorer leverer samme ytelse med eller uten denne sikkerhetsmekanismen i Linuxkjernen. Det er nok for Intel helt uvesentlig at du velger å bruke klokkesykluser på sikkerhet. Det blir som om du skulle reklamert for at maskinen blir tregere etter å ha installert antivirus.

 

Lurer forøvrig på om Windowskjernen har samme ytelsestap?

Lenke til kommentar

AMD-baserte systemer skal naturlig nok ikke være uberørt av STIBP og ytelsestapet dette medfører.

 

En liten dobelt nektings feil. Jeg ville forventet at det naturlige var at AMD ikke var berørt av en Intel feil. Her står det at de naturligvis er berørt siden ikke uberørt er berørt.

Du har helt rett. Har rettet nå. AMDs prosessorer er ikke berørt. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...

...Og de som ikke er spesiellt sikkerhetsinteresert fyller/får så mye søppel på PC’n likevel at det er unødvendig med et sånt botemiddel.

Personene i mente har så rævkjørte pc’er at et sånt ‘botemiddel’ vil sørge for at maskinene som allerede kjører med halv fart, vil bruke lengre tid enn det tar å laste et spill på en C64 fra midten av 80-tallet.

 

På tide Intel redesigner hele prosessorstyret, ved at Microsoft samtidig skroter x86-støtten på sin side.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...