Gå til innhold

Eplehuset oppgradert og Elkjøp Renew It


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei.

 

Er det noen som har erfaring med disse tjenestene som Elkjøp og Eplehuset tilbyr?

Akkurat DET vil jeg helst slippe. Eplehus som selger halvråtne overprisende Møkkintosh-epler klarer jeg meg veldig godt uten siden jeg ikke tilhører den religionen og hva gjelder Elkjøps “program”: Jeg har en del mil til nærmeste Elkjøp-butikk, men kjenner den råtne lukten helt hit, i hvert fall når man ser det fra økonomisiden og sett fra kundens ståsted. 
 
Dette er "service" for slike som “bare MÅ ha” og “har fortjent det aller beste" til enhver tid, koste hva det koste vil. Raskeste vei til dårlig økonomisstyring og kurs rett mot den økonomiske musefellen kalt “luksusfellen”. Har man ikke råd til å kjøpe slikt CASH har man ikke råd til å kjøpe slikt  i det hele tatt, og gjør man det likevel har man mindre styring på sitt forbruk enn på sitt luksusbehov, period. Dette har selvfølgelig Elkjøp (også) funnet ut at forbausende mange i Norge anno 2018 har, og sett fra kynisk markedsøkonomsik ståsted er dette høyst lønnsomt marked å få en bit kake fra. 
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Eplehus som selger halvråtne overprisende Møkkintosh-epler klarer jeg meg veldig godt uten

Skulle man ha bygd en "Windows"-bassert PC med samme Apple hardware, så hadde prisen blitt noenlunde lik (ref youtube).

 

Har man ikke råd til å kjøpe slikt CASH har man ikke råd til å kjøpe slikt  i det hele tatt

Det er jo din mening.

Jeg trengte en ny telefon, gadd ikke svi av 8k med en gang, så gikk for Telenor Swap (som er tilsvarende det TS spør om).

Da betaler jeg i overkant av 300kr mnd som er en grei deal. Ja totalprisen blir rundt 500-1000kr dyrere enn om man skulle ha betalt den ut med en gang, men det er mer overkommelig enn at man skal tømmesparekontoen sin for en telefon :)

Lenke til kommentar

1-2) Skulle man ha bygd en "Windows"-bassert PC med samme Apple hardware, så hadde prisen blitt noenlunde lik (ref youtube).

 

3( Det er jo din mening.

Jeg trengte en ny telefon, gadd ikke svi av 8k med en gang, så gikk for Telenor Swap (som er tilsvarende det TS spør om).

Da betaler jeg i overkant av 300kr mnd som er en grei deal. Ja totalprisen blir rundt 500-1000kr dyrere enn om man skulle ha betalt den ut med en gang, men det er mer overkommelig enn at man skal tømmesparekontoen sin for en telefon :)

 

1. Og Youtube besitter sannheten? 
2. Jeg tilhører som sagt ikke eplemenigheten og jeg er ikke interessert i en maskin fra det halvråtne epleselskapet om den så kastes etter meg. 
 
3. Ja dette er min mening, og dem er basert på hele det utsagnet du var så “vennlig” sitere halvparten av uten å tydelig klargjøre at dette utsagnet var klippet midt i sentning  - godt gammelt sitatfusk altså, og solid brudd på brudd på god sitatskikk (og dermed også norsk lov om hvor langt en fri rett til sitat strekker seg!)  
Det jeg sa var (siste del fremhevet nå: “Har man ikke råd til å kjøpe slikt CASH har man ikke råd til å kjøpe slikt  i det hele tatt, og gjør man det likevel har man mindre styring på sitt forbruk enn på sitt luksusbehov, period.  For 
  • dersom du TRENGTE en ny telefon (noe jeg mener du ikke trengte med mindre din gamle var så utslitt at den ikke fungerte pålitelig eller manglet en finesse du hadde bruk for - som IKKE betyr “lyst på”) finnes de tilgjengelige for (i skriveøyeblikket) 170 kr, og den heter Alcatel 1070 
  • dersom du av en reell grunn TRENGTE en ny telefon med smartphone-egenskaper (noe du ikke har gitt en saklig begrunnelse for så langt, men akkurat det beviser likevel ingenting) mer enn midlertidig) finnes de i skriveøyeblikket tilgjengelige for godt under 1000 kr og de heter Motorola Moto C, Nokia 1 eller Sony Experia 1 - velg og vrak.
  • dersom du av en eller annen reell grunn TRENGTE en halvråtten eple-telefon (noe du definitivert ikke har gitt saklig begrunnelse for så langt, men igjen beviser dette i seg selv ingen ting verken til eller fra) finnes de i skriveøyeblikket tilgjengelige i ny tilstand for under 3000 kr og heter Apple SE

For de to siste tilfellene finnes det for øvrig også et utmerket bruktmarked dersom man trenger slikt. 

 
Dersom du derimot hadde lyst på en telefon du ikke trengte og synes ca 20 % rente (basert på Telenors kontantpriser, 22-23 % ved å velge en mer fornuftig like seriøs forhandler) i 24 måneder i et marked med helt andre rentesatser ved  finansierng av noe fornuftig (bolig eller noe som gir netto avkastning tross finansieringen) er mer overkommelig for å tilfredssille en slik lyst enn å legge sin list en del lavere og så spare til man er i en økonomisk situasjon der man ikke tømmer sin bankkonto pga et kjøp til 8000 kr som man definitivt ikke trenger, hva blir konklusjonen da? Jo, da har man - presis slik jeg sa - grundig og solid vist at man har mindre styring på sitt forbruk enn på sitt luksusbehov, og da har man derfor gåt rett  i luksusfella med begge ben. Den konklusjonen bygger jeg ikke på personlig mening, men på høyst etterprøvbart kalkulatorarbeid. Konklusjonen om luksus er for øvrig heller ikke bygget på økonomein, men på holdningene. Selv kunne jeg i dag kjøpt minst en 50-pakning av disse telefonene kontant (og før pruting) uten å riste sparegrisen til siste slant, men det ville likevel vært presist samme luksusbehov som ble dekket hos meg også om jeg kjøpte en, selv om økonomieni mitt tilfelle hadde tålt dette. 
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...