Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

--


1989Kristine

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Innhent et tilbud fra rørlegger på montering av ekspansjonskar. I og med at det er såpass kort tid til overtakelse ville jeg ha ringt de som skal overta huset, forklart problemstillingen og foreslått at en sum tilsvarende tilbudet trekkes fra kjøpssummen. Pass på å få med dette på overtakelsesprotokollen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

De har tilbakeslagsventil for å forhindre borgere i å ødelegge vannnettet dems. Det som nå istedenfor skjer, er at din slitasje på vannnettet ikke lekker ut i kommunene sitt vannnett men isolerer skadeomfanget til din egen bolig, noe jeg syns er rett og rimelig, da det er snakk om din egen slitasje og hvordan du behandler kraner.

 

Prøv å skru av dusjen litt mindre aggressivt, kanskje det hjelper.

Lenke til kommentar

Det er ikke en mangel ved vannmåleren i rettslig forstand at den har tilbakeslagsventil som forhindrer varmtvannsberederen i å presse overtrykk tilbake i felles anlegg. Setter naboen opp et gjerde som forhindrer hunden din i å hoppe over på hans plen er det ikke naboens ansvar at hunden din hopper inn i gjerdet og slår seg i hodet.

 

Det vil kunne være en mangel med varmtvannsberederen, avhengig av omstendighetene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Burde ikke kommunen i det minste opplyse om at de har lagd ett problem? Når det lekker fra sikkerhetsventilen i berederen, er det vel passert 9 bar. Det er vel ikke bra for systemet innomhus. Hva om det hadde blitt lekkasje en annen plass.

Det er vel strengt talt ikke kommunen som har lagd et problem men berederen. Men jo, de kunne sikkert ha sagt ifra om slike endringer når det forekommer som en bonus.

Lenke til kommentar

Kverulanten i meg sier at berederen var der først. Lurer forøvrig på hvor stort problem det er at "urent" vann blir presset tilbake til nettet. Det skal vel kanskje ikke mye tilførselslange til, før at tilførselslangen opptar alt vannet.

Vel jordingsfeil kan også ha verdt der først, men om du må oppgraderes fra IT til TN strømnett og du og resten av nabolaget ditt plutselig ikke har strøm så er det ditt ansvar og noe du skal håndtere. Det skal da ikke bry de om du ikke klare å drive vedlikehold i egen bolig. Akkurat som det skitne vannet, de betaler for å få vann kommunene går god for, de kan åpenbart ikke gå god for hva og en værmann dytter ut i vannnettet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En jordingsfeil er nettopp en feil. Som skal rettes uansett IT eller TN. En bereder har gjort samme jobben hele tiden, og er ikke en feil. Fysikken sier vel noe slikt som at 100 liter blir til 103 liter vann ved en økning på ca 75 grader. Husker ikke helt nøyaktig. Dette er ikke en feil. Når kommunen setter på en tilbakeslagsventil, lager de en feil, for det ekstra volumet som berederen lager, fører til en trykkøkning, som gir lekkasje. Denne lekkasjen kom heldigvis i sikkerhetsventilen. Hadde den vært inne i en vegg, kunne den ført til sopp. Som man kan bli riktig syk av. 

Det hadde vært bedre at kommunen ikke satt opp tilbakeslagsventil, eller også satt opp ekspansjonskar. Har aldri hørt om at noen er blitt syke av "urent" vann fra naboen. Men vet om folk som er syke av sopp fra lekkasje i vegg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...