Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Ansvar skade ved feks. trefelling


Kruste

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I praksis vil ofte arbeidsgiver (eller hans forsikringsselskap) ende opp med regningen, etter arbeidsgiveransvaret i skadeerstatningsloven § 2-1. Så må eventuelt arbeidsgiver kreve penger fra en uaktsom arbeidstaker senere, begrenset av skadeerstatningsloven § 2-3 første ledd.

 

§ 2-1.(arbeidsgivers ansvar for arbeidstaker.)

1. Arbeidsgiver svarer for skade som voldes forsettlig eller uaktsomt under arbeidstakers utføring av arbeid eller verv for arbeidsgiveren, idet hensyn tas til om de krav skadelidte med rimelighet kan stille til virksomheten eller tjenesten, er tilsidesatt. Ansvaret omfatter ikke skade som skyldes at arbeidstakeren går utenfor det som er rimelig å regne med etter arten av virksomheten eller saksområdet og karakteren av arbeidet eller vervet.

2. Med arbeidsgiver menes her det offentlige og enhver annen som i eller utenfor ervervsvirksomhet har noen i sin tjeneste.

3. Med arbeidstaker menes enhver som gjør arbeid eller utfører verv i arbeidsgivers tjeneste, unntatt verv som tillitsvalgt i annet foretak. Like med arbeidstaker regnes ombud i offentlig virksomhet, de som gjør tjeneste i Forsvaret og andre under pålagt tjenestegjøring for det offentlige, samt innsatte, pasienter e.l. som deltar i arbeidsvirksomhet i kriminalomsorgens anstalter, i helseinstitusjoner e.l.

4. Om pasientskadeerstatning gjelder pasientskadeloven.

 

 

Legg merke til at det ikke kreves uaktsomhet fra arbeidsgiver, bare uaktsomhet "under arbeidstakers utføring av arbeid".

 

Mer: http://jusinfo.no/index.php?site=default/721/1059/1094/1095

Endret av Ståle Nordlie
Lenke til kommentar

Hypotetisk sett kan grunneier bli erstatningsansvarlig på forskjellige grunnlag (eksempelvis som arbeids- eller oppdragsgiver, eller hvis treet felles i hans interesse pga. skaderisikoen for hans eiendom, uanmodet nødhjelp).

 

Det er ikke gitt at noen har et erstatningsansvar i det hele tatt. Det er ikke nok for erstatningsansvar at treet volder skade når det felles - det må ha vært et element av uaktsomhet (dvs. uforsiktighet eller lignende).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...