Gå til innhold

VAR er bra. Teknologien vil etterhvert erstatte mennesket som fotballdommer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

VAR kommer til å ødelegge fotballen og delvis gjort det under årets VM. De har klart å ødelegge dynamikken i spillet og dynamikken mellom spillere og dommere. Det er komplett meningsløst å avbryte en fotballkamp fordi det er noen som er uenig i en avgjørelse. At det er din mening at stoppeffekten ikke har noe betydning er direkte FEIL. Igjen så ødelegger du dynamikken i en hel kamp så den har helt klart en ødeleggende betydning. Fotball er en menneskelig og fysisk sport som SKAL ha rom for feil. Hva er poenget uten? Jeg håper inderlig at lag og spillere går ut og fordømmer hele teknologien. Ikke for teknologien sin del, men for fotballen sin del. Den er ødelagt nok av kunstgress og udugelige og korrupte mennesker i høye posisjoner. Hvis du har så stor tiltro til teknologien så kan du si det til de korrupte menneskene i FIFA som sikkert har store eierandeler i selskapet som har utviklet dette og som putter enda mer penger i lommene. Du blir IKKE kvitt korrupsjon så lenge vi har FIFA og andre som kun er ute etter penger. Så der tar du skammelig feil. La oss inderlig håpe at dette blir første og siste gang vi ser VAR på en fotballbane. Vi kan bare legge ned hele FIFA/UEFA/NFF og kretsene hvis dette får fortsette og fotball blir en ikke-sport hvis dette fortsetter.

Fotball er for, av og med mennesker. Derfor er det mennesker som må styre spillet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

De har klart å ødelegge dynamikken i spillet og dynamikken mellom spillere og dommere. Det er komplett meningsløst å avbryte en fotballkamp

 

Hver gang dommeren blåser frispark, avbrytes kampen, ofte i flere minutter!

Hva med spillerbytter da? De  "avbryter" jo kampen enda lenger!

 

Det har vært flere avgjørelser i dette VM der VAR har hindret skandale!

Senest idag hvor dommeren snøt Sør-Korea for et sinnsykt viktig mål!

VAR-dommerne grep inn, og viste ham at han tok feil: Det var ikke offside, men en "pasning" fra motspiller! Skandale avverget!

 

Argumentene dine holder bare ikke: Ett minutt en sjelden gang er ingenting i forhold til alt jeg nevner ovenfor.

Så her er du nok imot VAR av andre grunner. Og det er lov det óg  :)

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Det mangler i alle fall ikke på folk som prøver å overgå hverandre i å spå nye områder som AI vil ta over innenfor...

Personlig tror jeg det er like sannsynlig at AI vil ta over dommerjobben i fotball, som det er at AI vil ta over redaktørjobben til Jan M. Moberg i tek.no.

Mye av underholdningsverdien i fotball, og i sport generelt, ligger i det menneskelige og i det uperfekte. Hvis man tar bort det menneskelige og det uperfekte, så tar man også bort mye av det som gjør at folk gidder å følge med på sport. Hoppsporten er et eksempel. Der har man innført kompensasjonsdømming for å oppveie for variasjoner i vind og andre forhold i utendørs konkurranser. Resultatet er, i alle fall etter min mening, en mer kjedelig sport. Det er de små innslagene av urettferdighet som er med på å skape engasjementet rundt sport.

Misforstå meg rett, jeg liker VAR. Og jeg synes også at f.eks. HawkEye er et positivt tilskudd til tennissporten. Men jeg tror ikke noen av delene er et frampek om en fremtid hvor all dømming gjøres av datamaskiner. Jeg håper i alle fall ikke det.

Endret av Frisk bris
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Moro med det uperfekte og menneskelige feil.. men den sutrefotballen som har oppstått etter fairplay har forsvunnet og det er om og gjøre å påvirke dommeren til å ta feil ved å filme, gruppepress, med mer ja da synes jeg VAR er fantastisk om det greier å endre den ukulturen.

 

I f.eks. rugby er det kun kapteinen som har lov til å diskutere med dommeren og dommeren har en høyere status og sporten er, til tross for brutaliteten, en mer gentlemannsport. Da slipper man å se voksne folk rulle rundt 10 ganger mens et helt lag går 5 cm oppi dommern...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det mangler i alle fall ikke på folk som prøver å overgå hverandre i å spå nye områder som AI vil ta over innenfor...

 

Personlig tror jeg det er like sannsynlig at AI vil ta over dommerjobben i fotball, som det er at AI vil ta over redaktørjobben til Jan M. Moberg i tek.no.

 

Nå man tenker på at menneskeheten har gått fra gassdrevet lys i gatene og parafinlampe inne, til det trådløs og dataveldet vi har idag på bare hundre år, så er det nok ingen av oss forunt å ane hva som venter de neste hundre. For ikke å snakke om den neste tusen.

 

Allerede nå ser vi jo datagenerert tekst i værmeldinger og avisartikler, så det er faktisk sannsynlig at både fotballdommerne og Hr. Moberg sitter på lånt tid...

Men det er bare hvis vi lar "utviklingen" gå av seg selv. Vi må ta bedre valg som passer for oss.

 

For jeg er helt enig med deg at det går en grense for hvor mye "automatisering" som er hensiktsmessig for oss mennesker, på alle områder.

Jeg mener, vi er biologiske vesener, som liker ting som maskiner ikke liker og synes er bortkastet tid.

 

Hvis datamaskinene fikk bestemme så er det jo meningsløst å løpe rundt etter en ball i utgangspunktet!

Og mat er jo bare tull! I alle fall må det gå an å få den i seg mer effektivt enn å sitte på kaikanten med en pose reker og en pils...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...