Gå til innhold

Forlsag til telttur for nybegynner


Anbefalte innlegg

Hei ?

 

Jeg skal på telttur i løpet av ferien. Jeg har kjøpt meg et 2manns telt og et lite stormkjøkken. Er ved godt mot og vil komme meg ut i naturen. Jeg har selvsagt vært på telturer før, men ikke alene. Planen min er å slå leir en plass for så å gå turer fra og til denne leiren hver dag. Da slipper jeg å sette opp og ta ned teltet hver dag. Noen som har forslag til et sted jeg kan dra. Jeg bor i Akershus, har egen bil så kan godt kjøre ett stykke. Jeg ønsker et område med fjell, skog, og elver. Drikkevann bør jo også være i nærheten. Ønsker ellers et stille og rolig område hvor jeg kan være mye for meg selv uten noe støy. Har tenkt på Jotunheimen eller Rondane. Noen med forslag?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du må nok belage deg på mye folk om du beveger deg i Jotunheimen og Rondane på denne tiden av året.

 

Men for spesifikke turforslag så ville jeg opprettet en tilsvarende tråd på fjellforum.no. Sikkert mange som også går mye alene der, som du kan få tips fra. Du kan også bruke turistforeningens kart - ut.no/kart for å få litt oversikten, mye fine turer som er lagt inn der. (Og husk - ta med deg eget kart+kompass når du selv skal ut å gå. Selv om du går oppmerkede stier, så er det veldig greit å ha i tilfelle du mister oversikten, det blir mye tåke, osv. Turistforeningen selger kart fra deres butikk i Oslo sentrum (Storgata 3)).

 

Ellers så er Nordmarka (områdene som ikke ligger _så_ nærme byen er heller ikke så folksomme) en bra måte å komme i gang på. Det vil si, det å pakke en god tursekk er en kunst, så det kan være greit å øve seg litt på områder som ikke er så vanskelige. Du finner da fort ut hva du har med deg som du ikke trenger, og hva du evnt. mangler. Jeg dreit meg ut på det første gang jeg skulle gå alene... Skulle gå over Hardangervidda, ble møtt med skikkelig drittvær, og fant ut når jeg var midt utpå der at jeg hadde med meg for lite mat, for lite klær, og ikke øvd meg nok på å sette opp teltet under vindfulle forhold, osv. Men dette er jo lettere om du tar utgangspunkt i en base som du kan komme tilbake til, gitt at basen ikke er så mange timer fra der bilen din står parkert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...