Gå til innhold

«Ga blaffen i ansatte og kjørte på»: Nå skal trioen fra Sykehuspartner lede politiets nye IT-strategi


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-Pqy3rC

Magisk. Jo høyere opp du er jo større feil kan en gjøre uten at det får særlig med personlige konsekvenser. En må ihvertfall si at Politiet her har tatt et modig valg, for dette kan virkelig slå alle veier.

Endret av Slettet-Pqy3rC
Lenke til kommentar

Er det OK at disse lederne "lærer på jobben" - altså de starter som stort sett helt ukvalifiserte beslutningtakere, brenner av milliarder her og der, og går videre til neste prosjekt, neste katastrofe osv. frem til de har "lært nok".

 

Kommer de til å lære nok før pensjonsalder, og hvor mange milliarder skal vi bruke på voksenopplæringen deres?

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Dette er litt som når en stor offentlig etat bestemmer seg for å velge et firma som er 10% lavere i pris over det firmaet som har gjort jobben tidligere. Alle ser hva som kommer, men ingen klarer å stoppe det.

 

Det er dessverre slik at når det gjelder anbud så får det offentlige ikke LOV til å ta hensyn til tidligere historikk, ei heller velge andre enn de som kommer best ut på anbudskriterier. Det er faktisk også slik at det offentlige heller ikke får LOV til å ansette basert på sunn fornuft. Det er kun scoring på utdannelse og erfaring, og her scorer denne trioen høyt siden de har "erfaring" fra større offentlig virksomhet.

 

Det må nok åpnes for noe mer skjønn, og mer kriterier som "egnethet" som kan telle høyt.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Dette minner mistenkelig om TISA, hvor private selskaper overtar offentlig virksomhet og drift, og hvor outsoursing er nøkkelen til å spare penger.

Et offentlig Norge, som uten overføring av 225 milliarder fra oljefondets avkastning i revidert nasjonalbudsjett ville ha gått med hele 121 milliarder i underskudd.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

«Det er dessverre slik at når det gjelder anbud så får det offentlige ikke LOV til å ta hensyn til tidligere historikk, ei heller velge andre enn de som kommer best ut på anbudskriterier. Det er faktisk også slik at det offentlige heller ikke får LOV til å ansette basert på sunn fornuft. Det er kun scoring på utdannelse og erfaring, og her scorer denne trioen høyt siden de har "erfaring" fra større offentlig virksomhet.

 

Det må nok åpnes for noe mer skjønn, og mer kriterier som "egnethet" som kan telle høyt. »

 

Arbie:

Dette stemmer overhodet ikke. Det offentlige tar selvfølgelig hensyn til tidligere referanser og arbeidsforhold når de ansetter, og de kan ansette den kandidaten de synes er best egnet, men ansettelsen må begrunnes. Søkerlistene og denne begrunnelsen er offentlig informasjon. Når det gjelder anbud, står staten også her nesten fritt til å velge den de vil, så lenge det finnes en saklig begrunnelse. Ideelt sett skal anbudskriteriene benyttes, men det er fullt lovlig å avvike fra disse.

Dårlige ansettelser og anskaffelser skyldes helt og holdent at innkjøperne/ de som ansetter ikke har kompetanse nok til å vurdere tilbudet/kandidaten, eller at de rett og slett blir lurt. Det er absolutt ikke noe lovverk som tvinger frem dårlige beslutninger. Det er dårlige ledere som gjør det.

Endret av Jens Evensen
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Dette er litt som når en stor offentlig etat bestemmer seg for å velge et firma som er 10% lavere i pris over det firmaet som har gjort jobben tidligere. Alle ser hva som kommer, men ingen klarer å stoppe det.

 

Det er er bare å rigge seg til med popkorn og godt drikke...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Politiets IKT-tjeneste har i alle fall vært en skakkjørt skute i veldig mange år nå...

En av slagsidene i organisasjonen, er at den ikke skjønner sin egen rolle som en utviklings og FOU-hub for politiet. De tror, i grove trekk, at de er en driftsorganisasjon, og at utvikling er noe som de driver med på siden.

Det reflekteres også inn i ledelsen hvor de fleste av de sentrale og koordinerende rollene er populert av folk som kommer fra den gamle driftsdelen av organisasjonen, eventuelt folk som er hentet utenfra og som også har en driftstung kompetanseprofil (eventuelt at de har en kompetanseprofil som hverken inneholder drifts- eller utviklingskompetanse, og som primært inneholder ledelsesfag eller annen kompetanse fra dette området).

Det denne organisasjonen burde kunne bli, er et slags "FFI på Kjeller" for politiet, bare ikke på Kjeller, og bare ikke for forsvaret. :)

Altså, en organisasjon der man aktivt fostrer et miljø for forskning og innovasjon på nye produkter og programvareløsninger som kan understøtte de operative behovene til det norske politiet. Ikke nødvendigvis bare i form av internutviklede løsninger, men også ymse former for hybridløsninger, hvor man kjøper noe, utvikler noe selv, og syr det hele sammen til en helhet. Det viktige er bare at man samler det under en paraply, kaller det utvikling, og gir ansvaret for dette området til folk som har tung utviklingskompetanse på CV-en, og som har dette som profesjon og yrke.

Det er viktig at man anerkjenner behovet for et sterkt utviklingsmiljø under politiet. Et miljø som ikke er "kuet" under et generelt og misforstått driftsfokus i organisasjonen, slik det har vært de siste 20 årene i alle fall, i større eller mindre grad.

Jeg mener personlig at man også burde søke å fjerne eller omplassere noen av de som sitter i sentrale koordinerende roller i organisasjonen i dag, fordi de har for sterke bindinger til den gamle driftsdelen av organisasjonen, og fordi de i sitt daglige virke i for stor grad er med på å sementere gamle konfliktlinjer mellom nettopp utviklingsdelen av organisasjonen og driftsdelen, samt et feilaktig fokus for hele organisasjonen.

Endret av Frisk bris
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...