Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Limit på antall ganger konkurs?


Serene

Anbefalte innlegg

Kjenner til at man har noen som heter konkurskarantene etter en konkurs. Men så kan man starte opp igjen. En jeg kjenner har gått konkurs 2 ganger nå. I tillegg har han hatt en del andre firma som han har slettet/ oppløst, vet ikke om dette det samme som å begjære seg selv konkurs eller en fin måte å unngå det på. Er det noen regler for hvor mange ganger man kan gå konkurs? Kan man bare fortsette å starte opp?

Spm 2: Hvis man driver et firma, og det ene firmaet blir begjært konkurs, får dette noen konsekvenser for det andre firmaet? Man får en konkurskarantene, men man kan vel forsette å drive det andre firmaet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ingen begrensninger på hvor mange ganger man kan begjære eller bli begjært konkurs.

 

Konkurskarantene kan gjelde både fremtidige stillinger og verv, og nåværende stillinger og verv. Man kan altså bli pålagt å fratre stillinger i eksisterende foretak.

Endret av krikkert
  • Liker 1
Lenke til kommentar

http://www.konkursradet.no/konkurskarantene-info-om-formayl-virkning-varighet-med-mer.5304616-300301.html#map4

 

 

3. Når kan karantene ilegges?

Dette er regulert i konkurslovens § 142 , første og annet ledd.

Det er to alternative grunnvilkår for karantene som begge er angitt i § 142, første ledd.

Karantene kan ilegges hvis det foreligger skjellig grunn til mistanke mot vedkommende for en straffbar handling i forbindelse med konkursen eller den virksomhet som har ført til insolvensen. De straffbare forhold som kan begrunne karantene må altså ha tilknytning til virksomheten eller være begått i forbindelse med konkursen. Ved vurderingen av skyldnerens virksomhet er man ikke begrenset til den juridiske enhet som er konkurs, jfr Rt 1993 s. 100. Det ble her lagt til grunn at det ved en sammenfiltret virksomhet kunne tas hensyn til forhold som ikke direkte angikk det selskap hvor det var åpnet konkurs. Det er tilstrekkelig at det foreligger skjellig grunn til mistanke. Uttrykket må forstås på samme måte som i straffeprosessloven.

Alternativt kan karantene benyttes dersom det må antas at vedkommende på grunn av uforsvarlig forretningsførsel er uskikket til å stifte et nytt selskap eller å være styremedlem eller administrerende direktør i et slikt selskap. I praksis vil vurderingen av det siste alternativet rette seg mot spørsmålet om vedkommende er uskikket til å utøve de nevnte vervene i et nytt selskap. Det må være årsakssammenheng mellom den tidligere uforsvarlige forretningsførsel og den antatte uskikkethet til å ha verv i nye selskaper.

 

Det er ikke ulovlig å drive dårlig butikk og konke mange ganger.
Konkurskarantene kan bli aktuelt dersom det er gjort noe ulovlig eller klanderverdig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...