Gå til innhold

Star Citizen har fått en innholdspakke til 220 000 kroner


Anbefalte innlegg

Etter min mening kan ikke Star Citizen og No Man's Sky sammenlignes i det hele tatt. De er to vidt forskjellige spill, med noen likehetspunkter. Samme sak med Elite: Dangerous - helt forskjellig fra Star Citizen.

 

Jeg har ikke sammenlignet NMS og SC direkte. Alt jeg sier er at på papiret kan vi løpe rundt på planter og skyte løs på ting, kjøre rundt omkring på planetene, hoppe ombord i et lite romskip og fly til en annen planet i NMS. På papiret er det identisk med SC. Løp, skyt, kjør, fly til andre planeter. NMS feilet totalt, så det er kanskje ikke så rart jeg er skeptisk til SC.

 

Du må huske at No Man's Sky er et lansert "ferdig" spill, mens Star Citizen er i alfa, og en sammenligning av funksjoner nå blir derfor feil. Men hvis man tar med de planlagte (på papiret) funksjonene Star Citizen vil ha ved kommersiell lansering, så ligner det veldig lite på No Man's Sky. Jeg tar et forbehold her, fordi jeg vet ikke hva siste versjon av No Man's Sky inneholder, men lanseringsversjonen inneholdt i hvertfall ikke i nærheten engang av hva Star Citizen vil inneholde.

 

De funksjonene du nevner er likhetspunkter mellom de to spillene, men Star Citizen vil inneholde så mye mer! Det er vel åpenbart for enhver som ser "på papiret", som du sier.

 

Et folkefinansiert spill som Star Citizen egner seg ikke for alle som vil involvere seg i utviklingen. Hvis man vurderer spillet utfra alfa og forøker å dra en linje derfra til ferdig lansering, uten å vite hva som skjer imellom (som ingen vet), så blir det en dårlig fundert prognose. Mao. er spekulering i alfaens fremtid ikke fruktbart. Så du må gjerne være skeptisk, men ikke tro at du har funnet den hellige gral for hvorfor du har rett. Du vet like lite som meg og alle andre.

Endret av Prognatus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ser det er mange meninger om Cloud Imperium Games og Squadron-42/Star Citizen.

 

Flere er kritiske, og det er en bra egenskap og perspektiv såfremt man kan argumentere på et fornuftig nivå. Men da bør man også kunne ha litt bedre oversikt enn en gjennomsnittlig gullfisk har om verden utenfor sin egen lille gulfisk bolle.

 

Spillere, har en tendens til å være ekstremt polarisert om hva de mener, og er ofte blinde for motpartens argumenter. Stort sett så befinner den reelle sannhet seg noe midt i mellom.

 

Å spå i fremtiden er rimelig usikker "vitenskap".  Hvor ofte feiler ikke f.eks 3 dagers værmeldingen.

 

Selskaper kan gå konkurs, man kan bli kritisk syk eller påkjørt av toget neste dag, gå lei av spill som hobby og bytte til jakt & fiske istedet f.eks.

 

Bruk av sunn fornuft burde gjelde, både under argumentasjon og ved eventuelle "crowdfunding" eller "preorder" kjøps scenarior.

 

 

Det er endel gullkorn i denne tråden, påstander eller resonnering som virker mere tilfeldig enn gjennomtenkt :-)

 

 

 

 

@Quickfragger quote " Har ikke utvikleren dratt inn nok penger nå til å realisere spillet? Det nærmer seg $200M. Vi snakker om en inntjening i klasse med budsjetter som nærmer seg GTA V, Destiny og L.A Noire. Kanskje på tide å bruke noen av disse midlene? ".

 

CIG har studioer i Los Angeles(USA), Austin Texas(USA), Manchester (England) og Frankfurt(Tyskland), i tilegg til flere tredjeparts selskaper som bidrar. Antall ansatte i CIG har økt til nærmere 500.

 

Lett hoderegning, om du skal betale leie av byggninger, forsikring på bygg og ansatte, nettleie / server leie, møbler osv, og i tilegg betale lønn til nærmere 500 ansatte, så vil ikke US$200 millioner holde evig, du kan jo regne på det :-)

 

 

 

@grim_reaper_jib quote " Så lenge folk betaler benytter deg seg jo av det. Hva som er morro med og ha alt innhold fra dag 1 skjønner ikke jeg, men er noen som liker og starte med rundet spill da.  "

 

Skjønner ikke, eller vil ikke skjønne ? 

 

Du ser ting utifra ditt perspektiv, som er farget av din måte å spille ett spill på. Men det finnes langt flere måter å spille på, ellers ville det vel fort blitt kjedelig?

 

Og dette er noe av poenget bak SC, man står fritt til å velge sin måte å spille på innenfor de rammer spillet tillater. 

 

Hva man definerer som "endgame" blir opptil hver spiller, for noen vil det være nok å ha utforsket alle stjerne systemene, mens andre kan ha som mål å være beste pirat eller skipsreder.

 

Tenk deg andre scenarioer: 

a) F.eks utleie av skip ? 

b) Guild og skip som guild kan benytte ? 

c) Ikke bruke eide skip i det hele tatt men kanskje vente til man har tjent de opp (og da kan bytte til deg man allerede eier), osv osv.

 

Poenget er, det er langt flere muligheter enn du tror, om man bare ser utenfor sin egen bobble. :-)

 

 

@Kharan quote " Jeg har også støttet Star Citizen på Kickstarter, og brukt totalt rundt 1000 NOK på det, men kommer ikke på tale å gi dem et rødt øre mer før spillet er offisielt lansert. "

 

Flott, og fornuftig avgjørelse. Aldri fornuftig og bruke mere enn man har råd til å tape osv.

 

 

@Schreiber quote " men jeg har ikke tenkt å støtte dem før jeg kan kjøpe det i butikk, for å si det sånn. "

 

Fornuftig valg og kommentar.

 

Men quote "Ser vi kun på features på papiret ser jeg liten forskjell fra NMS og SC, og vi så jo hvordan NMS endte opp...".

 

Når du ikke har tenkt å kjøpe spillet før det er ute, så antar jeg du ikke engang har prøvd det og holder deg oppdatert -ingame- fra versjon til versjon. 

 

Du trekker også inn No Man's Sky og hvordan det ble, som en sammenligning ref "NMS endte opp". 

 

Måten du spekulerer på her, er veldig generaliserende og skal man følge den logikken videre så kan man jo si det samme om alle spill.

 

Du sier selv du "jeg er bare svært skeptisk", og det er bra, men i beste mening tror jeg du også kan ha fordel av å følge opp den tankegangen om egne tanker og resonnering i slike posts :-)

 

 

@lki quote "Hva gjelder gameplay så er dette et simulator spill. Alt skal være så ekte som mulig.  Kan ta timer å fly mellom planeter... "

 

Krysse Stanton stjernesystemet tok ca 45min i quantum, og det var/er diskusjoner om hvorvidt de skal krympe systemene litt eller hva de evt fyller opp med av gameplay. 

 

SC er ikke en "simulator" men lener seg mot "realistisk/simulering" uten å ta skrittet fullt ut. Som Roberts sier, "fun gameplay before anything", eller "closer to arma but not a sim".

 

@Sigiles quote " Nei, jeg støttet spillet i starten vel vitende om at jeg kanskje aldri fikk noe igjen for det.. Valgte å støtte fordi jeg likte visjonen deres, kommer det ikke et spill ut av det hele, eller et spill jeg ikke liker så jaja.. Da har jeg ikke tapt mer enn jeg har råd til. "

 

Godt resonnert og fornuftige valg.

 

 

@entername quote " Innen dette faktisk blir ferdig har sikkert Elite uansett komt med FPS oppdrag på bakken og stasjoner man kan gå rundt i. Då er uansett Star Citizen fullstendig overflødig "

 

Er lastebiler øverflødig fordi vi har biler som er raskere, eller er helikopter øverflødig fordi vi har fly som rekker lengre og kjappere ? 

 

Elite Dangerous har sine begrensninger, slik andre spill har, samtidig som det tilbyr ting andre spill ikke gjør. Det samme kan man si om No Man's Sky, eller Star Citizen (slik det er, og slik det evt blir).

 

Personlig synes jeg både ED, SC og NMS bidrar på hver sin måte, uten å være direkte konkurrenter selvom de alle er "romspill".

 

 

 

@Schreiber quote " NMS feilet totalt, så det er kanskje ikke så rart jeg er skeptisk til SC. "

 

Feilet det virkelig, eller hadde folk helt ville forventninger til hva det skulle være , tildels basert på hype og lite fornuftig personlig logikk ? 

 

Et tanke eksperiment , om det er sluppet 100,000 spill og -1- spill feiler som du påstår NMS gjorde. Hva vil da oddsen være, for at SC eller "X" også feiler på samme måte ? 

 

NMS var et av de mest forhåndsbestilte og solgte spill vi hadde i den perioden, og riktignok var det endel som ble skuffet.  Men også svært mange som var rimelig fornøyd, og spillte gjennom.

 

Hello Games & Sony, gjorde nok sine feil, men de som kjøpte spillet blindt basert på hype og skyhøye forventninger, de la i sin egen felle.

 

 

@Prognatus qoute " Et folkefinansiert spill som Star Citizen egner seg ikke for alle som vil involvere seg i utviklingen. " 

 

Problemet er ofte " vil ha det nå " generasjonen :-)

 

"Hvis man vurderer spillet utfra alfa og forøker å dra en linje derfra til ferdig lansering, uten å vite hva som skjer imellom (som ingen vet), så blir det en dårlig fundert prognose.  "

 

Oftest blir det gjerne slik. 

 

Når det gjelder SC som prosjekt så har vi jo endel å gå på, størrelse på universet, reisetider, skip, yrker, osv osv.

 

I tilegg vet vi hvem som står bak, hva erfaring de har fra tidligere osv.

 

Noen av oss har også bakgrunn som programmerer eller hardware, og har litt innsikt i hva som er teknisk mulig å gjennomføre osv.

 

Så vi har innen rimelighetens grenser mulighet til å spekulere i hvordan det kan bli, basert på hva vi har, hva vi vet osv. 

 

Men alikevel som med alt i fremtiden, ting kan skje.

 

Selvom vi i hovedtrekk kan ha rett, så kan små detaljer avgjøre om det er artig eller ikke.

 

 

 

For alle de som gadd å lese sålangt, takk for det. 

 

Skulle noe være uklart, så spør ;-)
  • Liker 4
Lenke til kommentar

@Prognatus qoute " Et folkefinansiert spill som Star Citizen egner seg ikke for alle som vil involvere seg i utviklingen. " 

 
Problemet er ofte " vil ha det nå " generasjonen :-)

 

Akkurat. Da jeg skrev dette tenkte jeg at jeg skulle skrive noe om det også, men lot det være fordi det ville bli for langt. For noe av problemet er at folk forventer det de er vant med fra før. De fleste spill hører man om fra ett år til seks måneder før lansering og da er man vant til å få spillet ferdig innen kort tid etterpå. Dessuten er ikke vanlige spillere vant til å prøve ut alfaversjoner helt fra begynnelsen av og sammenligner det også med hva man har spilt før av ferdige spill, eller såkalte lanseringsversjoner (release candidates).

 

Star Citizen - i kontrast - har vært åpen fra første stund i utviklingen, og så fort man hadde noe som backerne kunne prøve så har de latt oss få prøve dette. For de fleste av oss, som har fulgt utviklingen nært, er det både naturlig og forståelig at det vi får prøve ut ikke er et ferdig spill - på lang nær. Noen av oss er også programmerere/utviklere selv, eller har vært, og har nok derfor en dypere forståelse av utviklingen og dens utfordringer. Noe du også nevner.

 

Men folk er seg selv lik, og velger suverent hva de skal sammenligne med, og hvordan de vil gjøre en sammenligning. Det må vi bare leve med ...

 

 

@Prognatus qoute "Hvis man vurderer spillet utfra alfa og forøker å dra en linje derfra til ferdig lansering, uten å vite hva som skjer imellom (som ingen vet), så blir det en dårlig fundert prognose.  "

 
Oftest blir det gjerne slik. 
 
Når det gjelder SC som prosjekt så har vi jo endel å gå på, størrelse på universet, reisetider, skip, yrker, osv osv.
 
I tilegg vet vi hvem som står bak, hva erfaring de har fra tidligere osv.
 
Noen av oss har også bakgrunn som programmerer eller hardware, og har litt innsikt i hva som er teknisk mulig å gjennomføre osv.
 
Så vi har innen rimelighetens grenser mulighet til å spekulere i hvordan det kan bli, basert på hva vi har, hva vi vet osv. 
 
Men alikevel som med alt i fremtiden, ting kan skje.
 
Selvom vi i hovedtrekk kan ha rett, så kan små detaljer avgjøre om det er artig eller ikke.

 

Ja, men mitt poeng var at selv om man synes det er interessant å spekulere så bør man innse sin egen begrensning i vurderingsevne og la være å bli bombastisk om fremtiden. Altfor mange har for sementerte meninger om hva Star Citizen er og hvordan den blir. Selv oss som har litt mer innsikt i utviklingen (av ulike grunner, som du nevner) vet for lite til å uttale oss for sterkt. Vi kan dra noen logiske konsekvenser og linjer av nåværende retning, men vi vet for lite om hva CIG har planlagt til å se helheten.

 

Personlig synes jeg spekulering ikke er så interessant. Det må også være tillatt å tenke selv og ikke bare henge seg på noen andre som har tenkt hva de mener, enten det er Derek Smart eller andre som mener at de vet hvordan det blir. 

 

sjokkerende intervju med en av utviklerne fra 2015

 

Det er ingen utvikler og han jobber i hvertfall ikke i CIG.

 

<norsklærer> Hvis du prøver å være ironisk så bør du vite at ansvaret for at ironien blir forstått hviler på avsenderen. Det gjelder forøvrig all annen kommunikasjon også, men er spesielt viktig for ironi og sarkasme. Ironi er vanskelig og bør bare brukes av dem som behersker språkkunsten, ellers blir det bare flaut og kanskje også misforståelser. </norsklærer> 

Endret av Prognatus
Lenke til kommentar

Spillet så interessant ut i starten, men det gått hele syv år siden de startet, og ennå har de ikke noe konkret å vise til. Er det i det hele en spillbar versjon folk kan prøve? Håper jo de klarer å levere og leve opp til forventningene, men jeg har ikke tenkt å støtte dem før jeg kan kjøpe det i butikk, for å si det sånn.

Tja... brukbar version kan man vel si? Begynner å komme "kjøtt på benet" men mener de fleste bør holde seg unna frem til sen beta/release.

Lenke til kommentar

Spiller det noen rolle når det kommer? Ingen har gjort det dem prøver på før. Vi snakker om Universe sandbox med grafikk vi ikke engang har i singleplayer spill i dag. Alt av skip og kjøretøy har full 3D interiør som du kan gå rundt i og til og med styre diverse system samtidig med andre spillere i sanntid. Lande på planeter i sanntid. Gå utav skipet og ha fullverdig FPS styring. Hente items fra en planet, plassere den som et fullverdig 3d objekt ombord i skipet ditt og fly det til en annen planet.

 

Hvor alle andre spill bare magisk hadde plassert noe i inventoryen din så gjør dette spillet alt så utrolig detaljert. Ikke rart det tar tid. La dem bruke så lang tid som kreves, dem har kommet veeeeeldig langt allerede. Hadde spillet hatt bedre ytelse hadde jeg spilt det hver eneste dag, ikke pga det har mye innhold men at alle disse dynamiske hendelsene skapt av andre spillere gjør at det hele tiden skjer noe nytt.

Endret av Avean
Lenke til kommentar

jeg leste også at cloud emperium ble saksøkt av crytek, ok, la oss håpe spille kommer ut med ny engine

De bruker i dag Amazon Lumberyard. CIG hadde flere utfordringer med CryEngine, så de valgte å bytte ut CryEngine i fordel for Amazon Lumberyard. Amazon kjøpte en tid tilbake teknologien bak CryEngine fra Crytek, og fra den har de videreutviklet en egen spillmotor.

 

CryEngine er ikke stort annet enn en showcase. Du kan få spill til å se pent ut, og det er stort sett hva den klarer. Skal du lage egen multiplayer spill får du en hel del problemer. CryEngine har lite dokumentasjon, og det finnes lite ressurser da få andre har benyttet seg av spillmotoren. Med Unity og Unreal Engine 4 har du masse dokumentasjon tilgjengelig, moduler og ressurser du kan ta fra andre utviklere.

Endret av Heradon
Lenke til kommentar

shit jeg bare tullet med ny spill motor men det ble sant .... dette var drøyt. jeg tipper vi må vente minst 3-4 år til før vi kan se beta versjon av spillet og da har det gått 10 år lololol får håpe jeg tar feil stakkars de som venter

 

10 år er ikke så lenge når du tenker på hvor stort spillet skal være og hvor detaljert..

 

GTA V er også et spill som er uhyre detaljert og det tok vel 5 år å utvikle. Av et godt etablert studio, hvor ca 1000 ansatte jobbet fulltid på prosjektet.

 

Siste tall jeg hørte er at CGI er ca 500 hvis du teller med innleide studioer (kan ta feil her) og de begynte på bar bakke. Eneste de hadde var en visjon, 5-6 ansatte og en trailer.

Med dette i tankene har de kommet veldig langt.

 

Jeg støttet dem heeeelt i starten, og visste allerede da at dette kom til å ta mange år, hvis det i det hele tatt kom seg av bakken. Tiden vil vise om jeg får noe igjen for pengene eller ikke. Frem til da har jeg  nok av andre spill å bedrive tiden med.

Endret av Sigiles
  • Liker 2
Lenke til kommentar
@Heradon : "De bruker i dag Amazon Lumberyard. CIG hadde flere utfordringer med CryEngine, så de valgte å bytte ut CryEngine i fordel for Amazon Lumberyard."

 

Njaa ... utfordringer og utfordringer.

 

Fra starten av så hadde CIG svært god kontakt med Crytek og fikk god støtte, flere Crytek ansatte valgte også å bytte jobb til fordel for CIG. Derunder Sean Tracy som bistod med den orginale "SQ42" traileren.

 

Rundt 2014 så kjøper Amazon opp Twitch.TV rett forann Google, for rundt $970 millioner, med hensikt å ekspandere i multimedia dvs TV, Film, Streaming og spill.

 

Samme året starter Amazon også opp Amazon Game Studios med hensikt å fungere som en spill platform som kan knyttes opp mot Amazon AWS og Twitch.TV m.m.

 

Kort tid etter har de også skaffet seg lisens fra Crytek, til Cryengine med rettigheter til å utvikle videre som de måtte ønske, dvs de har full kildekode og verktøy tilgjengelig.

 

På dette tidspunktet, ca mid-2015 har CIG og Amazon Game Studios begge Cryengine 3.8.x.

 

Hensikten til AGS har vært å lokke fremtidige klienter over på AWS ved hjelp av "Cryengine" som de nå har døpt om til Amazon Lumberyard.

 

Lumberyard tilbys nå gratis, og man står fritt til å bruke egen nettverkskode , eller bruke den integrerte som Amazon har utviklet for å koble seg til diverse AWS "cloud services".

 

Lumberyard er nå en egen FORK dvs variant av Cryengine 3.8.1, på lik linje med CIG sin variant.

 

Begge engines er da 98%+ identiske, med unntak av kosmetiske endringer, og endringer som er spesifike for CIG eller AWS cloud(nettverk).

 

 

CIGs hovedgrunn til å bytte fra Cryengine 3.8.1 til Lumberyard, en prosess som tok 2-3 dager iflg Roberts og div devs, var basert på at Amazon er større og har mere ressurser (dvs support/støtte) samt tilbyr diverse "server tjenester" bakt inn i nettverksmodulen sin.

 

Nå vet vi jo også i etterkant at Crytek allerede var på svingende grunn økonomisk og det hadde kanskje litt å si i tilegg.

 

På dette tidspunktet hadde også CIG flere alternative løsninger på "nettverk" som de så på, men en "pakkeløsning" er jo alltids kjekt og igjen Amazon har økonomiske muskler :-)

 

 

 

@Heradon : "CryEngine er ikke stort annet enn en showcase. Du kan få spill til å se pent ut, og det er stort sett hva den klarer. Skal du lage egen multiplayer spill får du en hel del problemer. "

 

Vet ikke hva du legger i "hel del problemer" med Cryengine "vanilla" er designet for COD/BF type spill, og motoren i seg selv og utviklingsverktøyene fungerer helt greit.

 

Har man utvidede muligheter utover det, så står man fritt til å bruke egen nettkode, streaming teknikker eller hva man måtte ha behov av å gjøre.

 

F.eks Archeage som er et mmo, benytter sin egen nettkode og streamer innhold etter behov i en vesentlig større verden enn typiske FPS spill som Cryengine orginalt var laget for.

 

CE støtter C#, C++, Lua, flowgraph m.m. så dekker de flestes behov, og har man full lisens står man igrunn helt fritt.

 

 

 

@Anonimofied : "shit jeg bare tullet med ny spill motor men det ble sant"

 

Ny og ny ;-)

 

Tross alt mye av det samme, siden Lumberyard kun er en variant/fork av Cryengine (basert på Cryengine 3.8.1 , 2014-15)

 

 

 

 

@Prognatus : "De fleste spill hører man om fra ett år til seks måneder før lansering og da er man vant til å få spillet ferdig innen kort tid etterpå."

 

Jeg har vært heldig og alpha-beta testet, rundt 50+ siste 30+ årene, med tilgang rundt 1-2 år før release (f.eks Ubisoft/Cryteks Farcry 1 i 2004, tilgang fra 2002 ca). Omtrent like lenge har titlene også vært kjent.

 

 

@Prognatus : "Star Citizen - i kontrast - har vært åpen fra første stund i utviklingen, og så fort man hadde noe som backerne kunne prøve så har de latt oss få prøve dette."

 

"åpen" kan vi ta med en klype salt (og det er av naturlige grunner), da det som kommer ut i ukentlige videoer eller i pressen generellt er brøkdel av hva de faktisk jobber med eller har gjort. 

 

CR er veldig opptatt av at ingen skal avsløre innhold som kan ødelegge førstegangs inntrykket til spilleren. Spilleren skal selv få oppleve og finne ut av det meste.

 

Derfor ser vi svært lite av f.eks lokasjoner og 3d-objekter som tilhører Squadron 42 (og SC). 

 

Man kan likevel se smuler på noe av dette, ved å pakke ut SC (Ca 330,000 filer, 113GB) og snoke i filene.

 

Personlig synes jeg det er en god løsning, man vil jo helst oppleve så mye av spillet som "nytt" når det blir sluppet. 

 

 

@Prognatus : "Personlig synes jeg spekulering ikke er så interessant. Det må også være tillatt å tenke selv og ikke bare henge seg på noen andre som har tenkt hva de mener, enten det er Derek Smart eller andre som mener at de vet hvordan det blir. "

 

Enig, og selvom mye kan sies om nevnte person der, så har også han endel fornuftige biter inniblandt allt det andre surret.
Lenke til kommentar

Lær deg sitat funksjonen, er jo håpløst å lese igjennom sånne innlegg. Bare ett tips :)

 

Håpløst er det neppe :-)

 

Jeg ser poenget, og det kunne jeg gjort ... (metode brukt er copy&paste forum>notepad>forum) 

 

 

Samtidig er jeg også tilhenger av at de som virkelig VIL noe, de vil ta seg tid til det lille ekstra innsatsen det tar for å lese gjennom hele tråder, eller jobbe noen timer ekstra for å finansiere den større SC pakken/skipet de vil ha.

 

Det kan jo f.eks fungere som ekstra "crew filter" :-)

 

 

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...