Gå til innhold

Snart er det tomt for disse elbil-skiltene


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I Tyskland har elbiler skilt med en "E" bakerst. (Eks HH A 1234E) Vanlige nummerskilt har der aldri bokstav bakerst, det er det ellers bare veteranbiler o.l. som har.

I Østerike har elbiler normal nummerserie, men med mørkegrønne i stedet for svarte tegn.

Begge deler kunne fungert i Norge også, enter med skilt av typen "AB 1234E", eller med annen farge på bokstaver, tall, eller begge deler.

En tredje løsning kunne vært å kopiere de danske "papegøyeskiltene", som brukes på varebiler i privat eie. På dem er bunnfargen under de to bokstavene gul, mens resten av skiltet er hvitt. Elbilskitene kunne da hatt f.eks. lysegrønn bunnfarge under bokstavkombinasjonen og hvitt under tallene og brukt vanlig nummerserie.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bare tull. Bruk vanlige skilt, og behandle de som normale kjøretøy. Politiet scanner skiltene ved kontroll uansett.

 

Eller vi kan snu på den flisa, bare tull, politiet og svv scanner jo bare skiltene uansett. Så om det gjør noen glade, og samtidig opplyser noen andre om at det er el, har vi vel plass til litt "tull"?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-qfohT7

Enig i tanken som andre også har skrevet. Øl antall tall (+1), det bør gi en relativt god økning uten å egentlig gå bort fra EL, som egentlig er det beste reg valget.

 

 

Tipper at de fleste datasystemene som håndterer slikt hadde havarert alle som en, og kostet staten milliarder å rette opp, så kanskje best å la vær :D

 

Men on topic så skjønner jeg egentlig ikke hvorfor elbiler absolutt må ha egne skilt? Like greitt å ha det slik som idag når du faktisk kan se hvor bilen kommer fra, hvem bryr seg om hvilket drivstoff den går på da. Så slipper vi gjøre noen verdens ting, mest behagelig, og billigst og.

Endret av Slettet-qfohT7
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...