Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Førerkortbeslag


Lillee

Anbefalte innlegg

Hei!

Mistet førerkortet 31.08.17 og nektet førerkortbeslag og nektet for å ha kjørt så fort. Møtte opp i rettsmøte å ble dømt til fortsatt førerkortbeslag, i 4 mnd. 21.12.17 var fristen til politiet for å få saken til retten. Politiet opprettholdt ikke fristen så jeg fikk førerkortet tilbake 21.12.17, og hadde rettsak 05.02.18, ble der dømt til 8 mnd uten førerkort, anket saken og har nå fått brev om at saken nektes fremmet. Har nå hatt førerkortet midlertidig fra 21.12.17, så har altså hatt det i godt over 3 mnd og vært uten i 4 mnd. Er det sånn at jeg mister det i 4 nye mnd nå ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

At anken er nektet fremmet betyr at du må levere førerkortet til politiet igjen. Du mister førerkortet i fire måneder fra den dag du leverer det inn.

 

Du kan eventuelt anke nektelsen til Høyesterett, men den vil mest sannsynlig ikke bli fremmet.

Lenke til kommentar

Ved fastsettelse av perioden for tap av førerett legges vekt på om vedkommende har hatt førerkortet i sin besittelse i lengre tid etter handlingstidspunktet, dersom han ikke kan bebreides at førerkortet ikke har vært beslaglagt. Lengre tids besittelse av førerkortet tilsier i utgangspunktet at tapsperioden fastsettes for et kortere tidsrom enn tilfellet vanligvis skulle tilsi, eventuelt at tap av førerett ikke blir fastsatt. Dette gjelder likevel ikke dersom det pådømte forhold gir grunnlag for flere års tap av førerett.

 

 

Har lest på lovdata men forstår meget lite av det..

Lenke til kommentar

Det du trenger å vite fremgår av KVTLs innlegg.

 

Hypotetisk sett kan du anke til Høyesterett, men anker over straffutmåling i førerkortsaker har så liten prinsipiell betydning at du i praksis kan anse saken som tapt nå. Du kan også begjære ankenektelsen omgjort, men da trenger du nye argumenter. Har du ikke tatt det opp før nå får du det ikke tatt opp.

Lenke til kommentar

I realiteten er det slik at du får akkurat din utmålte straff, og at hvis du motsetter deg beslag blir du i noen tilfeller behandlet mildere enn du ellers ville blitt.

 

Med "bebreides for at førerkortet ikke har vært beslaglagt" mener man ikke at innehaver har motsatt seg beslag, men at han har unndratt seg beslag (altså gjemt førerkort, sendt tapsmelding og fått nytt, eller lignende).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...